Grenio Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Witam.Jestem nowy na forum,mam nadzieje że ktoś mi pomoże,posiadam bmw e39 2.8 z 96r ostatnio wymieniałem uszczelkę pod głowicą bo niestety płyn zaczęło mi gonić do silnika,chodzi głównie o to że pomieszałem stopki wałków rozrządu,zna może ktoś ich dokładną kolejność?? prosze o pomoc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 nie poznaczyleś ich? Ale pomyliles ssace z wydechowymi czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grenio Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Wszystkie z obydwuch wałków spadły i ssypały sie na kupe.Co z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 może to pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grenio Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Na obrazku stupek nie widać,nie pomoże mi to niestety.. Mam nadzieje że ktoś zna kolejność dokładną po numerkach na stupkach albo jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grenio Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Na obrazku stupek nie widać nie pomoże mi to niestety.. Mam nadzieję że ktoś zna dokładną ich kolejnosc po numerkach na nich czy jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 stupki z literką E są na wałek ssący z niemieckiego einlass (wpuszczać) wydechowe mają A z niemieckiego ablassen (wypuszczać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grenio Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 (edytowane) Dzieki mam jeszcze jedno pytanie.Czy kolejność stupek bedzie zaczynala sie od strony lancuszka rozrzadu.Gdzie bedzie znajdowala sie pierwsza stupka? i dzieki wielkie za pomoc. Edytowane 9 Listopada 2011 przez Grenio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 no tak od pierwszego cylindra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GleN Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Jeśli zastrzeliła Cię kolejność panewek, to nie chcę myśleć jakie przeboje będziesz miał z poprawnym ustawieniem kół na wałkach i vanosem... Bez odpowiednich sprzętów nie ma co się do tego zabierać. Wiem, bo już 2 razy poprawiałem i mam zamiar jeszcze raz, ciągle nie jestem zadowolony-ale myślę, że w końcu trafię na prawidłowe ustawienie ;-) Obyś nie musiał rozbierać po parę razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grenio Opublikowano 12 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Myślę ze z resztą sobie poradze,dzieki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GleN Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 No to jak sobie poradziłeś z robotą? <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grenio Opublikowano 28 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 Wszystko OK Bmw śmiga jak należy dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GleN Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 To masz fart, bo ja 2 razy poprawiałem...:bag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi