Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

to w jaki sposób moge podnies moc swojej pociechy

...jedź do firmy zajmującej się chiptuningiem, niech Ci sprawdzą czy furka się do tego nadaje i już. Niesprawnej Ci napewno nie zaczipują :) Ja robiłem tutaj i jestem zadowolony...

http://adt-tuning.pl/

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Z tym silnikiem za wiele nie zdziałasz więc odpuśc sobie.

Dlaczego odraz go dołujesz? Co prawda wiadomo, że nie zrobi z tego 3.0d ale skoro starczała mu seria a teraz chciał by trochę więcej to jak podniosą mu nawet na 150 pare kucy i trochę nm dodadzą to dla niego starczy na jakiś czas. Daję głowę że jak podniosą mu nawet na 150 parę koni to będzie odraz czuć różnicę. Ja mam ten sam silnik i mam wirusa na 160 z hakiem i starcza mi.

Dlaczego odraz go dołujesz?

Nie dołuję tylko wyrażam swoją opinię :lol: A opieram ją na rozmowie z Bogdanem z Jetronik'a. Skoro facet który zajmuje się zmianą mapy silnika i jest najlepszy w tym regionie twierdzi, że E46 2.0d na pompie ma za słaby układ paliwowy do takich modów i odradza je by nie zaszkodzić silnikowi - jestem skłonny wierzyć mu na słowo. I to własnie jest moim zdaniem wyznacznik rzetelności - zamiast skasować 1500 zł za zrobienie programu, szczerze mówi jakie mogą byc efekty i konsekwencje. Dlatego nie mam do końca przekonania jeśli chodzi o pozostałe firmy we Wrocku które zajmują się modami.

Nie dołuję tylko wyrażam swoją opinię :lol: A opieram ją na rozmowie z Bogdanem z Jetronik'a. Skoro facet który zajmuje się zmianą mapy silnika i jest najlepszy w tym regionie twierdzi, że E46 2.0d na pompie ma za słaby układ paliwowy do takich modów i odradza je by nie zaszkodzić silnikowi - jestem skłonny wierzyć mu na słowo. I to własnie jest moim zdaniem wyznacznik rzetelności - zamiast skasować 1500 zł za zrobienie programu, szczerze mówi jakie mogą byc efekty i konsekwencje. Dlatego nie mam do końca przekonania jeśli chodzi o pozostałe firmy we Wrocku które zajmują się modami.

No faktycznie też dużo słyszałem na temat tego silnika, że nie bardzo on się nadaje do chipa, i fakt ja mam wirusa, ale pompę już robiłem i nie wiem czy to od tego czy po prostu padła bo musiała, ale moja furka jest dość awaryjna jak coś zrobię to zaraz coś nowego wychodzi i tak w kółko, ale jakoś mi jeszcze nie zbrzydła heh, a kolega skoro chcę niech próbuje i najpierw zrobią diagnostykę a to na pewno nie zaszkodzi.

Wiadome ze silnik silnikowi nie rowny jedem moze sie rozsypac drogi bedzie smigal bez zadnego ale Jest to silnik nie zbyt mocny do wirusowania ale 30 km to nie powinien byc wielki wysilek i zywotnosc nie powinna sie zmienic:) Kazdy mowil ze moj silniczek nie wytrzyma takiego kilera a do dzisiejszego dnia smigam i nic go nie boli a nie jezdze jak emeryt wiec wszystko zalezy w jakiej kondycji jest silnik :)