wydra Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 zastanawiam sie nad chipem czy warto i gdzie naklepiej zrobic , jak sylnik sie zachowuje zbiegiem lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Z tym silnikiem za wiele nie zdziałasz więc odpuśc sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 hej. nie męcz jej. MAm sentyment do 320d (co prawda 150PS) i naprawdę możesz z niej sporo wycisnąć - ale po co. Jeżeli potrzebujesz zwierzaka w tej budzie to trzeba zainwestować w 330 (d, c). 320 zamordujesz, a tego pewnie nie chcesz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 9 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=2&t=71964 tu napewno znajdziesz cos na temat 136 ps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Poza tym, zakladajac ze silnik trzyma w miare serie i tak nie wycisniesz wiecej jak plus minus 155 koni, roznica bedzie raczej malo odczuwalna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 naprawdę uważam że nie warto, a tylko możesz ją zajechać jak ktoś sp.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Ja bym pojechal. Sprawdza ci dokladnie silnik i auto przed samym program co powinno wykluczyc wszelkie niedyspozycje. Jezeli program niebedzie przegiety auto bedzie sluzyc. Mowa tu oczywiscie o profesjonalnym warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 11 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Też jestem tego zdania. Nie zaszkodzi sprawdzić. Może się okazać, że teraz masz np 120 kucy i tylko przywrócenie serii zapewni Ci uśmiech na twarzy, a seria chyba nie zaszkodzi silnikowi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wydra Opublikowano 12 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 to w jaki sposób moge podnies moc swojej pociechy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 to w jaki sposób moge podnies moc swojej pociechy ...jedź do firmy zajmującej się chiptuningiem, niech Ci sprawdzą czy furka się do tego nadaje i już. Niesprawnej Ci napewno nie zaczipują Ja robiłem tutaj i jestem zadowolony... http://adt-tuning.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 21 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Niesprawnej Ci napewno nie zaczipują racja, podzielam zdanie Jara, ja bym zmienił program delikatnie - nie ekstremalnie. adt-tunung, jak najbardziej polecam tą firmę, gość wie co mówi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wydra Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 w piątek wyciełem wszystkie katy 2o wgrywam wirusa w adt zobaczymy jak wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 daj znać ile będzie przed zmianą softa i po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 ja robiłem program w ecu projekt [co prawda w audi a6],mogę z czystym sumieniem polecić :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 w piątek wyciełem wszystkie katy 2o wgrywam wirusa w adt zobaczymy jak wyjdzie No to czekamy na relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gracjan177 Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Z tym silnikiem za wiele nie zdziałasz więc odpuśc sobie. Dlaczego odraz go dołujesz? Co prawda wiadomo, że nie zrobi z tego 3.0d ale skoro starczała mu seria a teraz chciał by trochę więcej to jak podniosą mu nawet na 150 pare kucy i trochę nm dodadzą to dla niego starczy na jakiś czas. Daję głowę że jak podniosą mu nawet na 150 parę koni to będzie odraz czuć różnicę. Ja mam ten sam silnik i mam wirusa na 160 z hakiem i starcza mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wydra Opublikowano 14 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 jak dla mnie 160 kucy wystarczy do codziennej jazdy , co prawda myślałem nad większym turbem i colerem ale sobie odpuściłem ze względu na żywotnosć silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 14 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2011 A na którą jesteś ustawiony? Może podjadę zobaczyć , bo i tak muszę z Adrianem pogadać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wydra Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 na 13stą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Dlaczego odraz go dołujesz? Nie dołuję tylko wyrażam swoją opinię :lol: A opieram ją na rozmowie z Bogdanem z Jetronik'a. Skoro facet który zajmuje się zmianą mapy silnika i jest najlepszy w tym regionie twierdzi, że E46 2.0d na pompie ma za słaby układ paliwowy do takich modów i odradza je by nie zaszkodzić silnikowi - jestem skłonny wierzyć mu na słowo. I to własnie jest moim zdaniem wyznacznik rzetelności - zamiast skasować 1500 zł za zrobienie programu, szczerze mówi jakie mogą byc efekty i konsekwencje. Dlatego nie mam do końca przekonania jeśli chodzi o pozostałe firmy we Wrocku które zajmują się modami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gracjan177 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Nie dołuję tylko wyrażam swoją opinię :lol: A opieram ją na rozmowie z Bogdanem z Jetronik'a. Skoro facet który zajmuje się zmianą mapy silnika i jest najlepszy w tym regionie twierdzi, że E46 2.0d na pompie ma za słaby układ paliwowy do takich modów i odradza je by nie zaszkodzić silnikowi - jestem skłonny wierzyć mu na słowo. I to własnie jest moim zdaniem wyznacznik rzetelności - zamiast skasować 1500 zł za zrobienie programu, szczerze mówi jakie mogą byc efekty i konsekwencje. Dlatego nie mam do końca przekonania jeśli chodzi o pozostałe firmy we Wrocku które zajmują się modami. No faktycznie też dużo słyszałem na temat tego silnika, że nie bardzo on się nadaje do chipa, i fakt ja mam wirusa, ale pompę już robiłem i nie wiem czy to od tego czy po prostu padła bo musiała, ale moja furka jest dość awaryjna jak coś zrobię to zaraz coś nowego wychodzi i tak w kółko, ale jakoś mi jeszcze nie zbrzydła heh, a kolega skoro chcę niech próbuje i najpierw zrobią diagnostykę a to na pewno nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 15 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Wiadome ze silnik silnikowi nie rowny jedem moze sie rozsypac drogi bedzie smigal bez zadnego ale Jest to silnik nie zbyt mocny do wirusowania ale 30 km to nie powinien byc wielki wysilek i zywotnosc nie powinna sie zmienic:) Kazdy mowil ze moj silniczek nie wytrzyma takiego kilera a do dzisiejszego dnia smigam i nic go nie boli a nie jezdze jak emeryt wiec wszystko zalezy w jakiej kondycji jest silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Wydra, czyżby 158 KM i 360Nm? <bmw_1> Ładna seria Ci wyszła przed... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 No trzeba przyznać, że kolega osiągnął niezły wynik jak na przedlifta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 No trzeba przyznać, że kolega osiągnął niezły wynik jak na przedlifta Może zaczekajmy, aż się sam pochwali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi