Gość dirty.73 Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 byłem dzisiaj na warsztacie,i mechanior mnie zastrzelił,chciałem wymienić uszczelnienie wybieraka,i od razu olej w skrzyni(manual), pytam się,jaki dają olej,a on stwierdził,że olej trzeba z serwisupytanie_bmw,że dobiera się po vinie,jak inne elementy,gdyż bmw nie przewiduje wymiany oleju w skrzyni,tylko w przypadkach awaryjnych,i inny olej może nie pasować skrzyni???ciekawe,że warsztat ten,specjalizuje się w wymianach oleju ,jest przedstawicielem Valvoline prawda to?,czy ktoś coś wie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Po VIN'ie nie zaszkodzi sprawdzić klasę lepkości oleju i można dobrać zamiennik , już bez przesady z tym łoryginałem Skoro do automatów też wymieniają olej poza serwisem BMW to do manualnej tym bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 no właśnie tak uważam,trzy razy mu mówiłem,że chodzi o manual:p,w automacie to jeszcze zrozumiem,ok,ale tu mnie zabił,chyba przedzwonie do Silesii,co oni na to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Ja w zeszłym roku robiłem profilaktyczną dolewkę kontrolną weszło jakieś 200ml i to chyba jakiś ATF poszedł do skrzyni ale w tej chwili nie pamiętam dokładnie który , najpewniej DX2 ale głowy teraz za to nie dam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Olej po VINie... Słyszałem o tym, ale właśnie w temacie automatów. Dirt, może masz auto a nie wiesz i wachlujesz jak wariat :4: buhahahahah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 26 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 może masz auto a nie wiesz i wachlujesz jak wariat hmm,później sprawdze:4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 17 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2011 i tu wam powiem panowie,że ten mechanik miał racje:?,połaziłem,podzwoniłem,i tak-w niektórych warsztatch sie zaśmiali,i powiedzieli-dawaj,wymieniamy,a w niektórych-nie,bo nie wiemy jaki olej ma tam iść,zadzwoniłem do niezastąpionej Silesii,i olej do skrzyni(u mnie idzie MTF LT1)to takie czary-mary,nie ma zamiennika,bo nikt tak naprawde nie wie,jaką ma on specyfikacje,więc inny może coś nabroić,a tak jakby ktoś chciał wiedzieć,to jest naklejka na skrzyni jaki olej ma być,bo jest też stosowany inny,jakiś ATF,ale w to nie wnikałem-konkluzja-zalewamy tylko ori Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi