Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem z inspekcja oleju probowalem zewrzec juz 19 z 7 i nic **** nie dziala to zamykalem drzwi mase dalem z silnika probowalem z 50 razy i nadal nic prosze o pomoc bo mam juz na czerwonym a nie wiem czy pozniej auto staje czy co sie dzieje??

Witam !Potrzebuje POMOCY -MOZE SIE "KTOS"ZLITUJE!!!:(Jestem posiadaczka bmw320i se z roku2001 pojemnosc2.2l-silnik jak i cala reszta chodzi bez problemu tzw .nic sie nie goTuje,nic nie warjuje wrecz jest poprawnie ,,,,,,DGYBY NIE "MALY"FELER-MIANOWICIE-auto polyka olej w duuuuuuzzzyyyychh ilosciach -do tego lekko w srodku auta czuc spalona gume-pod spodem auta cala klapa (oslona)jest w oleju i BYLA WYMIENIANA USZCZELKA POD GLOWICA TYDZIEN TEMU !PRZEZ PARE DNI BYLO OK -TERAZ PROBLEM WROCIL -JEST TO SAMO!ZEBY BYLO SMIESZNIE .....3 OSOBY (MECHANICY)SPRAWDZALY CO ZNOWU SIE DZIEJE I....KAZDY MOWI CO INNEGO JESTEM ZLALMANA -JEDEN MOWI ,ZE SILNIK ZAGOTOWANY -SORRY ALE NIE PODNIOSLA SIE TEMP.NIGDY SIE NIE ZAGOTOWALA,NASTEPNY MOWI ,ZE NIE MA SENSU ROBIC TRZEBA AUTO SPRZEDAC,NASTEPNY MOWI ,ZE ZLE GOSC NAPRAWIL TE USZCZELKE I TO NA 99%JEST TEN PROBLEM !AUTO NIE DYMI Z RURY ,NIE GOTUJE SIE ,NIE MA NIC KOMPLETNIE NIC CHODZI CICHO BEZ PROBLEMU!!!NIE WIEM JUZ DO KOGO I KOGO MAM JECHAC I CO DALEJ ROBIC KTO MA RACJE ?!WE WTOREK ZNOWU JADE DO MAGIKA ,KTORY ZMIENIAL USZCZELKE ABY JA POPRAWIL ALE......JUZ NIE WIEM, KOMU MOGE UFAC, KTO SIE MYLI A KTO NIE I TAK NAPRAWDE JAKA JEST PRZYCZYNA TEGO,ZE AUTO MA TEN "FELER" PROSZE O PODPOWIEDZ!Z GORY DZIEKUJE

Gość dirty.73

może odme rozwaliło?niech ci sprawdzi tą uszczelke,odme,oring bagnetu oleju,napisz skąd jesteś,to napewno ktoś poleci tobie prawdziwego mechanika,a nie magików,którym nie chce się łap w oleju pobrudzić

ogolnie ostatni PAN, ktory ogladal rozkrecal i z sensem wyjasnial,mowil ,pokazywal -twierdzac ,ze zle byla i jest zle zalozona uszczelka ,sprawdzal spod auta gore silnika jest przekonany ,ze to ta uszczelka !OLEJ,ktory miala oddany nie byl spalony ,tylko to byl ten ,ktory dolalam!pod oslona (sprawdzal ,rowniez miske olejowa) nie jest peknieta, nic nie widac aby gdzies cos bylo pekniete(

Gość dirty.73

odma to jest odpowietrzenie skrzyni korbowej silnika,jest to część wymienna,zapycha się,pęka membrana,wówczas zazwyczaj pękają przewody odmy,i nie ma katastrofy,silnik troche gorzej pracuje,bierze olej,ale może też wywalić uszczelnienia silnika,wtedy gorzej,będzie ciekło,nie twierdze,że to to,ale trzeba sprawdzić,koszt,z przewodami,ok.400zł