dragon Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Witam. Posiadam BMW E38 730d z 2000 roku. Po odpaleniu auta, po 2 minutach wskaźnik temperatury pokazuje prawie idealnie pion a 30 sek pózniej wskazówka jest już na samym końcu wskaźnika. Co mam zrobić ? Czy wystarczy wymienić czujnik wody czy coś powazniejszego? Dodam jeszcze ze wskaźnik bardzo szybko się podnosi. Pozdrawiam pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Przede wszystkim przydałoby się podpiąć pod kompa. Ale raczej w 2 minuty pionu normalnie nie ma szans osiągnąć i to jeszcze w takie temperarury zewnętrzne jak teraz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Może być tylko czujnik, ale może się okazać coś poważniejszego. Najpewniej zrób tak jak Jaro napisał - jedź na kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 tak zrobię dzisiaj. Napisze co załatwiłem . Dzieki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Dlatego dziwna sprawa jest z tym autem. Mam jeszcze pare felerów z elektroniką ale sukcesywnie bede to robic. Napisze coś jak znajde uszkodzenie... POzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 wiecie może w którym miejscu jest wkrecony ten czujnik ? Kupiłem właśnie i może sam dam rade sobie go wymienic?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 podaj końcówkę VIN, albo sprawdź na RealOEM.com Online BMW Parts Catalog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 czyżby nr.6? RealOEM.com BMW E38 730d Cylinder Head Attached Parts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 przerabiałem kilka dni temu ten sam temat w e34, tyle ze tam po włączeniu zapłonu wskazówka szła od razu na maxa, a chwile potem opadała na zero... winna okazała się pamięć eeprom, a dokładniej zapewne jej wsad, na dniach zbuduje programator, wgram nowy program do kości pamięci i zobaczymy co z tego wyjdzie. możesz mieć ten sam problem, w e38 jest już zapewne pamięć flash i można zaprogramować ją od nowa aktualizując firemware za pomocą sss lub WinKFP poszukaj kogoś ogarniętego w okolicy z kompem i fejsem i niech zrobi aktualizacje zegarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Czujnik temperatury wody dragon masz najczęściej przy chłodnicy wody na górze chłodnicy z lewej lub z prawej strony u mnie jest jak stoisz przed autem z lewej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Podobno jeszcze w głowicy gdzieś jest wkrecony... Szczerze to jestem troche przerażony tą elektroniką w aucie. kilka rzeczy jeszcze musze zrobić bo chciałbym auto na przysłowiowy TIP TOP. Dzieki za podpowiedzi. napewno na forum opisze jak to zrobić jak już bedzie gotowe.... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 17 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Podobno jeszcze w głowicy gdzieś jest wkrecony masz w moim linku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Przyznam szczerze ze jak jechałem do mechanika to temperatura w pewnym momencie z czerwonego pola spadła do zera i zaczęła sie powoli podnosić. Czy to wina temperatury zewnetrznej w nocy że czujnik sfiksował? Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 W czasie jazdy to raczej niemożliwe. W mrozy po -20 na postoju może delikatnie spaść wskazówka, ale w czasie jazdy nie ma szans... Pozatym teraz to jest lajtowa temperatura... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon Opublikowano 18 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2012 Jaro zgadza sie ale jak stało auto to jak wcześniej napisałem temp leciała do konca a podczas jazdy tak jakby sie naprawiło. Szczerze to nie wiem dzisiaj jak bedzie z temperaturą ale wczoraj było ok. Temperatura sie unormowała... Sprawdzałem gdzie jest czujnik i okazało sie że pod kolektorem z prawej strony z tyłu jak sie stoi przodem do auta. Trzeba kolektor odkrecać niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon Opublikowano 19 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 dzisiaj była ta sama sytuacja. trzeba na komputer jechac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 masz na forum kilka osób,co napewno podepną ci auto,wystarczy zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi