goryl89 Opublikowano 16 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 Witam.Mam okazje kupic e38 750 z gazem za dobre pieniadze(auto jest zadbane a na gazie jezdzi z 2-3lata z tego co sie orientuje) i mam pytanie czy lepiej kupic e38 750 czy szukac e38 740 z gazem,jak te silniki znosza gaz? jakie jest spalanie i czy jest duza roznica w spalaniu? i tak samo czesci czy jest duza roznica miedzy v8 a v12???? jakie jest wasze zdanie ? co byscie wybrali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2012 Różnica w spalaniu jest kolosalna między tymi dwoma silnikami. Tylko 4.4<bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 (edytowane) v12 niby tylko dla entuzjastow, ale jaki dzwiek z gazem zalezy jaka instalka, jak porzadna to bedzie smigac.. mi sie ogolnei v12 kojarzy z dwoma sklejonymi R6 - nie wiem dlaczego nie ma co sie oszukiwac, w porownaniu do V8 z tamtych lat to starsza konstrukcja. Koszta? Wiecej swiec, dwie pompy paliwa dwie przeplywki ( nie wiem jak V8 ale chyba jedna jest ) ale swiece kosztuja 10zl wiec, az takiej roznicy nei ma jak na ten wiek bralbym 4.4. Nowsze 7 to juz bym szukal v12 Edytowane 20 Lutego 2012 przez ChriS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 Ja bym brał V8 bo przy W12 to przy remoncie silnika w razie co to kosmiczne kwoty już polecą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goryl89 Opublikowano 19 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2012 no juz wybor padł bede szukał e38 4.4 ewentulanie 3.5 własnie tak jak napisałes ChriS. ten dzwiek to jest malina jak odpalił tą 5 litrową to jak jakies Porsche chodzila bumka cos pieknego heh a spalanie v8 na gazie wokól komina jak bym sie krecił(mieszkam poza miastem)automatem to w 16-17 litrach bym sie zmiescil? czy wiecej pala v8 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 tu masz temat dotyczący spalanie v8: http://www.maxbimmer.pl/f72/e39-spalanie-odwieczny-temat-4-4-litra-16931/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 20 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2012 (edytowane) 3.5 nie bierz bo nie ma sensu, to takie okrojone V8 jak ktos nie chce miec 4.4 - ale po co? To juz nie wiem.. Bedzie palic tyle co 4.4, ale osiagi juz gorsze. Ten silnik jest jakis taki nijaki szukaj 4.4 ewentualnie gaz i bedziesz jezdzil za tyle samo kasy co 1.9tdi Edytowane 20 Lutego 2012 przez ChriS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość e34t Opublikowano 21 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2012 Jak by człowiek miał patrzeć ze coś się popsuje albo ile pali to by rowerem jeździł. Fakt zarobki to mamy z ruskich a ceny z monaco. ale co po tym jak zabawa to zabawa musi być . do zabawy to bym kupił 4.4 na ręcznej skrzyni dla komfortu 5.4l a dla ekonomii 3.0d:party: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi