zaba84 Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Siemka... Mam taka sprawe.... Obecnie posiadam u siebie w aucie przednie lampy na soczewce i ringami, lampy typu angel... chyba firmy FK bo tak jest wybite na kloszach.... Zastanawiam sie czy nie opierdzielic ich gdzies i zalozyc zwykle seryjne lampy... Co tak naprawde bedzie lepiej swiecic i wygladac... obecne na soczewce z niby ringami czy seryjne+np ccfl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Ja bym zostawił soczewkę. Wygląd napewno lepszy. Bynajmniej jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barfiz Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 soczewki mają napewno dużo lepszy wygląd i można pakować bi-xenon i jak dobrze ukryjesz przetworniki to policja nie przyczepi się a soczewki z xenone bardzo dobrze wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Nie ma co kombinowac no chyba że masz na myśli wymianę na oryginalne xenony to co innego, bo jak nie nie ma co ruszać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 ja też mam ringi i soczewy na zwykle lampy bym nie zamienił świetnie świecą w nocy i białe światło a na ringach jeżdżę w dzień jak na dziennych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba84 Opublikowano 14 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 hmm... tylko te ringi co mam to swieca i wygladaja jak g.. w lesie... ledwo je widac i swieca na zolto.... To mnie najbardziej drazni... dlatego myslelem nad zwyklymi lampami.... bo nie wiem czy w te da sie wmontowac ccfl lub ledowe ringi gdzie teraz tego pelno na allegro... A 2 sprawa to niewiem czy rzeczywiscie te soczewki tak git swieca.... nie mam porownania ze zwyklymi w e46...bo np w audi jak zmienilem lapmy na poliftowe juz na soczewce co nie zaciekawie swiecily ..;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba84 Opublikowano 14 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 nie da się bo są nie rozbieralne gdyż zostały wyprodukowane w chinach. Ale nie ma co kombinować chyba ze jak pisałem wcześniej zdjąć te i założyć oryginalne xenony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 14 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Te to wygladaja jak zwykle "tjuninkowe" lampy. Maja one chociaz homologacje na Xenon ? Wygladaja strasznie. Wsumie to mam 3 opcje 1 - wypieprzyc ringi a reszte lampy zamalowac na czarno (byc moze bedzie to w miare fajnie wygladac) 2- ori xenon 3 - ori lampa Dalej brak pomyslow... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wydra Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 nie wyglądają za ciekawie , widać że chińszczyzna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Te Twoje wyglądają faktycznie słabo. Mój szwagier ma z depo i wyglądem niewiele odbiegają od oryginału (tylko też mają żółtawe ringi). Możesz sprawdzić jaka żarówka jest od tych ringów, być może da się wymienić na jakąś mocniejszą... Ogólnie na zwykłą bym nie zmieniał, jak już to ori xenon. A tak wogóle to efekt w Twojej psują też te kierunki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba84 Opublikowano 15 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 na tych lampach sprowadziłem auto z niemiec.... Jrżeli chodzi o homologacje na xenon to nie wiem czy maja musze oblukac czy na kloszach lub lampach cos pisze ale maja zalamanie strumienia swiatla, do tego maja cos posrane bo po odpaleniu auta i wlaczeniu swiatel to widac np na scianie jak sie lampy same reguluja gora/dol ale tylko lewa lampa bo w prawej chyba cos z silniczniem jest nie halo.... Dzis sprobuje zdjac klosze aby je przepolerowac lekko i oblukam jak te pseudo ringi w nich siedza moze da sie je wydlubac i dobrac jakies ringi w ich miejsce... :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Jeśli się uda zdjąć klosze to już połowa sukcesu. Bo same CCLF się da dobrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba84 Opublikowano 15 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 klosze nie wygladaja jak by byly klejone.. widac ze maja takie zatrzaski jak w org lampach... zobaczymy co sie uda zrobic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Albo sprawdź czy masz do ringów taką żarówkę.... ŻARÓWKI LED MARKER RINGI BMW E39 E53 E65 E66 E60 ! (2605875785) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. jeżeli tak to kupuj i będziesz miał ringi jak w nowym bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Jaro lampy FK nie maja miejsca na takie żarówki poza tym te 2 żarówki kosztuj tyle co te lampy wiec tam jest żarówka jak w postojowych można jeszcze z ledem 12v pokombinować ale efekt nie będzie jak CCFL. Z tego co pamiętam to klosze są klejone i dostęp do środka może być trudny ale nie zapeszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba84 Opublikowano 15 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 (edytowane) Wiec tak Panowie.... Rozebrałem lampy ale nie polerowałem kloszy bo niechcialo mi sie. Czas rozebrania to ok 10 min.. Klosze normalnie sie sciaga, trzymaja sie na 7 zatrzaskach, demontaz bez sciagania lamp. Lampy sa firmy DEPO bo jak rozebrałem to jest wybity napis DEPO pod spodem soczewki na tym srebrnym. Ringi to jest zwykła oslona trzymajaca sie na zatrzaskach, pod oslonka jest kanałem/rowek i 3 jakies zarowki, nie wiem jakie bo nie wyciagalem lamp i nie zprawdzalem od strony montazu zarowek. I na lampach jest wybite H7 or D2S czy xenony niby mozna wsadzic... Po złozeniu lampy zaswitalo mi ze mialem gdzies zapasowego CCFLa z e36, i go znalazlem ale juz nie rozbieralem ponownie lampy zeby sprawdzic czy wejdzie :? Na fotce wymiary tej oslonki/ringa Edytowane 15 Września 2012 przez zaba84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 No to zmienia postać rzeczy DEPO to nie FK powinny pasować , zestaw jak do xenona e46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaba84 Opublikowano 15 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 FK jest wybite na kloszach.... a depo na tych obwodkach dookola soczewki .... Teraz pytanie co lepsze ccfl czy led bo cena prawie ta sama i jak jest z bledem o spaleniu zarowki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Przy ledach błąd będzie pewnie przy ccfl też ale zależy czy komp sprawdza ci postojowe czy nie u mnie nie sprawdzał i da się wyłączyć to programując dis`em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 będzie błąd w obu przypadkach ale to można ustawić na kompie. Dirti opisuje to w innym poście pozwolę sobie skopiować. KALTUEBERWACHUNG_AL : - zimny test żarówek świateł mijania KALTUEBERWACHUNG_BL : - zimny test żarówek STOP KALTUEBERWACHUNG_BLK_HI : - zimny test żarówek kierunkowskazów tył KALTUEBERWACHUNG_BLK_VO : - zimny test żarówek kierunkowskazów przód KALTUEBERWACHUNG_BL_MI : - zimny test żarówek STOP środkowy KALTUEBERWACHUNG_FL : - zimny test żarówek świateł drogowych KALTUEBERWACHUNG_KZL : - zimny test żarówek oświetlenia tablic KALTUEBERWACHUNG_KZL_LI : - zimny test żarówek ośw tablic? KALTUEBERWACHUNG_NSW : - zimny test żarówek halogenów KALTUEBERWACHUNG_NSL : - zimny test żarówek przeciwmgielnego tył KALTUEBERWACHUNG_RL : - zimny test żarówek świateł cofania KALTUEBERWACHUNG_SL_LHI : - zimny test żarówek parkingowych (lewe) KALTUEBERWACHUNG_SL_RHI : - zimny test żarówek parkingowych (prawe) C_BREMSLICHT: Check control światła STOP CC_BREMSLICHT_MITTE :Check control środkowe światło STOP CC_BLINKER_HINTEN ;Check control tylne kierunkowskazy. CC_BLINKER_VORN :Check control przednie kierunkowskazy CC_FERNLICHT :Check control mocne światła (drogowe) CC_HECKKLAPPE :Check control tylna klapa CC_KENNZEICHENLEUCHTE_LI:Check control number oświetlenie tablicy rejestracyjnej CC_LAMPEN :Check control światła CC_MELDUNG_AL_L :Check control informacja świateł mijania CC_NSL_LINKS :Check control tylne lewe przeciwmgielne CC_RUECKLICHT :Check control światła cofania CC_RUECKLICHT_2_RECHTS ;Check control prawe światło cofania aktiv / nicht_aktiv CC_RUECKLICHT_3_LINKS :Check control lewe światło cofania aktiv / nicht_aktiv CC_RUECKLICHT_3_RECHTS :Check control prawe światło cofania aktiv / nicht_aktiv CC_RUECKLICHT_LINKS :Check control lewe światło cofania aktiv / nicht_aktiv CC_RUECKLICHT_RECHTS :Check control prawe światło cofania. CC_STANDLICHT_LINKS :Check control lewe światło parkingowe aktiv / nicht_aktiv CC_STANDLICHT_RECHTS :Check control prawe światło parkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi