Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś się orientuje jak najłatwiej się wpiąć z modułem komfortu kierunkowskazów w wiązkę E46? Dostałem dzisiaj od Mirasa moduł komfortu kierunkowskazów, ale nie wiem gdzie najłatwiej znaleźć kable:

-plus po stacyjce

-lewy kierunkowskaz

-prawy kierunkowskaz.

Mógłby ktoś podpowiedzieć?

50-przedni lewy kierunkowskaz(pin z modułu świateł-50)

51-lewy kierunkowskaz boczny(18

52-przedni prawy kierunkowskaz(11)

53-prawy kierunkowskaz boczny(3)

54-lewy tylny(1)

55-prawy tylny(43)

kolorki chyba widać?

[ATTACH=CONFIG]22386[/ATTACH]

chciałeś kolory kabli,to ci wkleiłem,masz ładnie opisane który do czego,od sterownika do żarówki mają taki sam kolor,po drodze pewnie jest bezpiecznik,i tam chyba najlepiej coś kombinować

Słaby ze mnie elektryk ;) Trochę tego nie ogarniam, ale spróbuję się jutro z tym jakoś wpiąć. Dzięki.

słuchaj,ja jestem elektrykiem,z uprawnieniami do 1,5 volta,znaczy baterie w pilocie tv wolno mi wymienić,ale jeśli to ma zadziałać,to musisz się wpiąć do przewodu każdej żarówki,a na przewody do ori sterownika trzeba jakieś diody chyba,żeby prąd ci na niego nie szedł

troche to po chińsku,ale jakoś tak to będzie chyba,no i trzeba też zasilanie puścić przez manetke kierunków,bo to pewnie jest na zasadzie,że dając lekko manetką,wzbudzasz moduł,który daje zasilanie na trzy mrugnięcia...teraz to już sam nie rozumiem ,co napisałem.:-P

Edytowane przez dirty.73

Nie no na spokojnie sterowanie z manetki dochodzi do modułu kierunków prawy oraz lewy teraz miernik i trzeba poszukać gdzie dochodzi impuls z manetki do skrzynki. Manetka daje prąd na lewą lub prawą stronę i dopiero dalej jest to rozdzielane na przód, bok ,tył. Mianowicie wpinamy się w miejsce przed rozdzieleniem.

Opiłem wczoraj zdrowie pary młodej i dziś mi głowa trochę szwankuje i delikatnie nie chce mi się tego u mnie rozbierać by pomierzyć. W tygodniu znajdę trochę czasu to postaram się poszukać