Kamcio Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Czy ktoś się orientuje jak najłatwiej się wpiąć z modułem komfortu kierunkowskazów w wiązkę E46? Dostałem dzisiaj od Mirasa moduł komfortu kierunkowskazów, ale nie wiem gdzie najłatwiej znaleźć kable: -plus po stacyjce -lewy kierunkowskaz -prawy kierunkowskaz. Mógłby ktoś podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Wszystko to znajduje sie w puszce bezpieczników i za nimi + po stacyjce to bezpiecznik nr 5 kierunków nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 21 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Czyli sprawdzić bezpieczniki i dla sprawdzenia mogę wpiąć się w nie z kablami? A docelowo z tyłu wlutować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 50-przedni lewy kierunkowskaz(pin z modułu świateł-50) 51-lewy kierunkowskaz boczny(18 52-przedni prawy kierunkowskaz(11) 53-prawy kierunkowskaz boczny(3) 54-lewy tylny(1) 55-prawy tylny(43) kolorki chyba widać? [ATTACH=CONFIG]22386[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 21 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Dirty, tu chodzi o wpięcie się w lewy i prawy, bez podziału przód i tył. Mówisz, że lepiej to z modułu świateł wziąć, czy z bezpieczników? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 chciałeś kolory kabli,to ci wkleiłem,masz ładnie opisane który do czego,od sterownika do żarówki mają taki sam kolor,po drodze pewnie jest bezpiecznik,i tam chyba najlepiej coś kombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 21 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 chciałeś kolory kabli,to ci wkleiłem,masz ładnie opisane który do czego,od sterownika do żarówki mają taki sam kolor,po drodze pewnie jest bezpiecznik,i tam chyba najlepiej coś kombinować Słaby ze mnie elektryk Trochę tego nie ogarniam, ale spróbuję się jutro z tym jakoś wpiąć. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Wepnij się w 18 i w 3 i będzie działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 21 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Pin 18 i pin 3 w module świateł? Chodzi o to, żeby kierunkowskaz mrygnął 3 razy po delikatnym pociągnięciu dźwigni, mam moduł, który to umożliwia, kwestia podpięcia i się trochę pogubiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 21 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 myślę,że najlepiej będzie wiedział Miras,gdzie się wpiąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 21 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Właśnie Miras nie ma pojęcia, bo kupił to rok temu i nie zakładał. Stąd też moje pytanie, ale jutro postaram się to ogarnąć, myślę, że chyba dobrym pomysłem będzie manetka kierunkowskazów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 22 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Wpiąłem się z plusem i masą pod akumulator, pociągnąłem plus po stacyjce również prosto z aku (żeby zobaczyć, czy zadziała), następnie wpiąłem się w 3 i 18 pin modułu świateł, ale nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 22 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 (edytowane) słuchaj,ja jestem elektrykiem,z uprawnieniami do 1,5 volta,znaczy baterie w pilocie tv wolno mi wymienić,ale jeśli to ma zadziałać,to musisz się wpiąć do przewodu każdej żarówki,a na przewody do ori sterownika trzeba jakieś diody chyba,żeby prąd ci na niego nie szedł troche to po chińsku,ale jakoś tak to będzie chyba,no i trzeba też zasilanie puścić przez manetke kierunków,bo to pewnie jest na zasadzie,że dając lekko manetką,wzbudzasz moduł,który daje zasilanie na trzy mrugnięcia...teraz to już sam nie rozumiem ,co napisałem.:-P Edytowane 22 Września 2012 przez dirty.73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamcio Opublikowano 22 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2012 Coś widzę, że to czarna magia i będę musiał sobie ten moduł odpuścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 23 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2012 Nie no na spokojnie sterowanie z manetki dochodzi do modułu kierunków prawy oraz lewy teraz miernik i trzeba poszukać gdzie dochodzi impuls z manetki do skrzynki. Manetka daje prąd na lewą lub prawą stronę i dopiero dalej jest to rozdzielane na przód, bok ,tył. Mianowicie wpinamy się w miejsce przed rozdzieleniem. Opiłem wczoraj zdrowie pary młodej i dziś mi głowa trochę szwankuje i delikatnie nie chce mi się tego u mnie rozbierać by pomierzyć. W tygodniu znajdę trochę czasu to postaram się poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi