drut4 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Mam taki problem,dziwnie wchodzą mi biegi to znaczy tak jakby sprzęgło do końca nie wysprzęglało,niema zgrzytu tylko taki lekki opór na każdym biegu,przy gaszeniu lekki hałas, wiem że to już 350000 przebiegu,nie ślizga się i bierze tak jak powinno,pytanie czy jest jakas regulacja sprzęgła czy lewarka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 28 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2015 Sprzęgło masz hydrauliczne, nie ma tam żadnej regulacji, podobnie nie ma regulacji na lewarku. Ja jednak stawiałbym na dwumasę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Spróbuj na początek wykręcić wysprzęglik można go sprawdzić w rękach jak chodzi. A dwumase sprawdź tak : przez zgaszeniem auta otwórz drzwi wyłącz radio i słuchaj czy nie ma metalicznego dźwięku zaraz po zgaszeniu.Jeśli jest dźwięk to dwumasa już wywalona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drut4 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Metalicznego to raczej niema .jakiś tam szelest jest,a nie może to byc wyrobiona tarcza sprzęgła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 W czasie pracy silnika dziwne dźwięki może wydawać łożysko oporowe ale jak wciśniesz pedał to ucichnie tzn. łożysko I jedź do kogoś na kanał niech wyjmie i sprawdzi wysprzęglik pewnie też do wymiany będzie.Za brembo płaciłem 140zł jakiś czas temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drut4 Opublikowano 29 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 W czasie pracy silnika cisza,może wysprzęglik do końca nie wysprzęgla z tymi biegami,tragedi nie ma ale trochę to denerwuje,przy gaszeniu bez sprzęgła jest taki terkot ale nie metaliczny,po wciśnieciu sprzęgła i zgaszeniu cisza,sprawdze ten wysprzęglik bo dwumasa to wiadomo koszty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krycha Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Drut4 wejdz sobie na moj post jest na poczatku bo swiezy temat e39 szarpanie chyba mamy to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krycha Opublikowano 29 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 http://www.maxbimmer.pl/f72/e39-touring-1999-rok-523i-m52tu-szarpanie-po-zmianie-biegu-28963/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi