jachun Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 prosze i ja zwiercanj@interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adaho Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 Stronę wcześniej masz linka do pobrania............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIO78 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 (edytowane) VITKA ja także posiadam tę książkę w formie foto chętnym wyślę może najlepiej zobaczyć w dowlands czy jest Edytowane 9 Grudnia 2010 przez MARIO78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMW e39 Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Witam, mam problem z moją e 39, jeśli można to ja też bym prosił witek.h@o2.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agachrostek@op.pl Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Poproszę na agachrostek@op.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirAW Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Do NetSerwer-a: Troszkę wyrozumiałości i szacunku do ludzi by Ci się przydało. To, że dla ciebie wydanie 54PLN to jak "pierdnięcie po grochówce" nie oznacza, że dla innych też. Jeden z polityków za podobne określenie "...dziadowskie państwo..." będzie miał problemy. Osądzanie czy to jest dziadowanie (chodzi o foto instrukcji, pdf itp) pozostaw dla siebie. Osobiście poczułem się wku*****y za Twoje określenie, choć posiadam takową książkę to nie znaczy, że muszą ją kupić wszyscy. Są ludzie, którzy bez chęci osiągnięcia jakichkolwiek korzyści chcą pomóc innym i to się chwali! A te 54PLN można np. wydać na filtr paliwa, powietrza, oleju lub inny gadżet eksploatacyjny. Tom tyle z mojej strony. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetSerwer Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 (edytowane) sirAW, nie denerwuj się tak, bo nie ma o co. Nie pisałem, że to "pierdnięcie po grochówce", bo sam liczę każdy grosz. Ale prawda jest taka, że tego typu zachowanie to dla mnie - i podkreślam tu: DLA MNIE - właśnie "dziadowanie" (nie jestem osobą publiczna i nie kieruję słów do nikogo konkretnego ;-). Każdy kto widział tę wersję podręcznika przyzna, że jest tragiczna, a jak chcesz coś zrobić, to musisz dygać z komputerem do samochodu (drukowanie pojedynczych stron też kosztuje). 54 PLN to nie fortuna i tak jak na filtr, możesz ją wydać na książkę i mieć zgoła inny komfort z użytkowania (pisać o byciu zgodnym z prawem? Nieee... ;-). Dla czego kupujesz kurtkę, czy spodnie, skoro za to możesz kupić nowe radio i dajmy na to diodowe podświetlanie tablicy rejestracyjnej... Poza tym - to już nie tylko moja opinia - jak ktoś kupuje BMW z serii "5" to musi liczyć się z kosztami i musi go być na nią STAĆ (w tym na książkę za 54 PLN). Oczywiście można lać do niej olej z frytownicy, albo mineralny z odzysku, wymieniać tylko części styrane (tanie) lub najtańsze podróbki (każdy wie, jak one działają z BMW), ale nie wiem, czy tego ty sam nie nazwałbyś "dziadowaniem"... Nie chcę nikogo obrażać, wystarczy rozsądnie się nad tym co napisałem zastanowić i nie wplatać w to emocji i osobistych animozji. PS. Tak tylko dla pewności: ja się nie obraziłem za Twoją wypowiedź i - parafrazując mistrzowski Kingsajz - będę cię tak długo kochał, aż i ty mnie pokochasz :-). Edytowane 21 Grudnia 2010 przez NetSerwer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirAW Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 NetSerwer ja się już nie denerwuję (choć gul mi skoczył na początku). Trochę odbiegamy od tematu ale cóż tam: czasem zdrowo jest podyskutować: W dzisiejszych czasach można kupić sobie każde auto to fakt i Ty oczywiście też masz rację - ale trzeba sobie kupując zadać pytanie: czy dam radę je utrzymać. Nie zgadzam się z Twoją teorią (i jak twierdzisz i innych), że kupując BMW (nie ważne czy serii 5, 3, X itd.) to musi liczyć się z kosztami i musi go być na nią stać. Czy uważasz, że inne auta do tego nie zmuszają? To nie tylko BMW zagląda do kieszenie (wiem to z własnego doświadczenia bo kilka aut już w życiu miałem a do marki BMW wracam po raz drugi - wcześniej E34). Porównania zakupów spodni, kurtek do zakupu radia i innych rzeczy nie podoba mi się bo to co napisałem wcześniej (o tych 54PLN) miało trochę inny sens. Do naszych BMW i tak z reguły trzeba "dygać" z kompem bo bez softu i tak się prawie nic nie zrobi (oczywiście wymianę klocków, filtrów itp pomijam z użyciem kompa). Ludzie sobie radzą jak mogą, taaaaak zgadza się: pojawia się problem natury prawniczej (chyba wiemy o czym piszę) ale to już ryzyko każdego, który podejmie decyzję o "nabyciu" w takiej formie tej książki. Nasze forum ma być /i chyba jest/ od pomagania sobie nawzajem i niech tak zostanie. Nie negujmy (choć czasem trzeba i należy ale po dogłębnej analizie) wszystkich i wszystkiego. Kończąc: nie wplatam swoich emocji i animozji ani ja też nie chcę nikogo obrażać - poprostu czasem zostawmy dla siebie nasze opinie. Obrażony też nie jestem (to nie ten wiek ) i mam nadzieję, że jeszcze wiele razy podyskutujemy na tym forum. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetSerwer Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 I super sirAW, jedziemy w końcu na tym samym wózku... PS. To o kosztach utrzymania BMW serii 5 nie wynika z tego, jakoby koszt części i awaryjność... ale raczej z tego, że samochód jest skomplikowany i naładowany elektroniką, co pociąga za sobą możliwość zaistnienia problemu, a jego niezawodność zależy od szybkiego reagowania na awarie i sumienność przy przeglądach itd... Poza tym dorwałem nawet siakieś pismo motoryzacyjne, gdzie był poradnik dla kupujących BMW nawet tam pisali, że "5" jest super, ale - jak to tam określili - masakrycznie droga jeśli chce się ją utrzymać w stanie "jak nowy". Tak sobie myślę - czytając z resztą forum i samą konfliktową ;-) "Sam naprawiam..." to gdyby wszystko naprawiać, wymieniać i przeglądać w tedy, kiedy producent zaleca, to coś w tym jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirAW Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zakup każdego auta zobowiązuje nas do przestrzegania pewnych zasad eksploatacyjnych. Ja np. wychodzę z założenia, że jeśli kupuję auto z drugiej czy nawet trzeciej ręki to nie spodziewam się auta jak z salonu i jeśli widzę, że poprzedni właściciel ma jakąkolwiek dokumentację na to auto, że wkładał trochę w nie i czasu i kasy to kupuję, gdy jest odwrotnie to nie. A i po zakupie nastawiam się, że kiedyś ja też coś będę musiał wymienić, naprawić lub odświeżyć. To przecież normalne. Zresztą bywa też i tak, że kupując w salonie można się naciąć i to mocno. Nasze BMW wymagają (jak dzieci lub żonka) trochę opieki, zainteresowania, od czasu do czasu zajrzeć trzeba tu i ówdzie bo jeśli ktoś tylko chciałby lać paliwo i jeździć no to wtedy się dziwi po pewnym czasie a jak jesteś na bieżąco ze swoją BeeMKą to i awarie można wykryć wcześniej i zminimalizować koszta eksploatacyjne. Po za tym NetSerwerze: ilu właścicieli aut tyle opinii. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetSerwer Opublikowano 21 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2010 I o to chodzi :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utkov Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Tez bym prosil Utkov@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciach57 Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Ja też bym prosił - lacharek@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa85 Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 wlasnie tego szukam. zylka89@buziaczek.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluchiewicz82 Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 ja bym tez prosil na adres paluchiewicz82wp.pl z gory dziekuje pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 13 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2011 a jak chcesz coś zrobić, to musisz dygać z komputerem do samochodu (drukowanie pojedynczych stron też kosztuje) Kolego, bez urazy, jak chce cos zrobić poważniejszego przy aucie (nieważne jaką markę akurat posiadam) to zazwyczaj ZAWSZE idę z laptem, lub co najmniej z PDA/smartphonem - mi tak jest po prostu wygodniej. co do "dziadowania" - uważam że każda szanująca się firma powinna wrzucać tą książkę w standardzie przy zakupie nowego auta i powinno to iść z autem a nie działać jako outsourcing. może ktoś chce określić przydatność tego dokumentu zanim kupi?? fajnie że się dogadaliście, prośba poszła na PW jakbym nie mógł pobrać. to moje standaredowe 3 grosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetSerwer Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Kupiłem interfce do Bunki, to i jak słoneczko zaświeci tez będę z lapkiem ganiał :-) Może jestem "starej daty", ale akurat tego typu książki zawsze kupowałem i z papierem do samochodu chodziłem. Ale zgadzam się z faktem, że takie książeczki powinny być dodawane z manualem. Kto sche coś zrobić z samochodem i tak sobie ją zanabędzie, a kto nie chce - ma coś extra do poduszki chioćby ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marias242 Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 I ja poprosze mariusz.w34@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 14 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 Kupiłem interfce do Bunki też mam fejsa, ale Buńki jeszcze brak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał M. Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 Witam !!!!!! Jeśli mogę prosić o tę książkę to beemka320@wp.pl . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dynarek Opublikowano 12 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2011 Witam serdecznie czy mógłbym prosić o przesłanie mój meil dynar1968@tlen.pl Pozdrawiam Dynarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtusqq Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 i ja tez poprosze WOJTUSQQ@WP.PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 19 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2011 heja, uśmiecham się o pdf xxixxek@gmail.com pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adim3 Opublikowano 20 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 ja tez poprosze adim3@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Witam stałem się posiadaczem Bmw 535 benzynka i jezeli nie stanowi dla Ciebie problemu to prosze o przesłanie ksiażki dark13.13@o2.pl z gory dziekuje Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi