Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem mieszkańcem Wrocławia, mówiąc szczerze nie bardzo wiem co pisać nigdy nie uczestniczyłem w żadnym forum. Posiadam e46 328 ci 2000 r i mam z nią problem trwający od stycznia 2010. Kierownica ciężko się kręci. Mianowicie w styczniu 2010 podczas jazdy uległa awarii pompa wody, wirnik znioszczył obudowę i zerwał napinacz od alternatora. Musiałem się zatrzymać ponieważ nie było ładowania, auto się grzało, brak wspomagania itp. Po naprawie stwierdziłem że kierownica kręci się dużo ciężej, auto jest cały czas naprawiane w BMW Stando. Wymiany w celu usuniecią usterki: sprawdzenie drożności układu, wymiana kilku przewdów od wspomagania, wymiana przekładni kierowniczej ( najpierw regeneracja-podobno nie zalecane, ale zrobiłem, następnie kupiłem używaną przekładnię - bez zmian, i w końcu nowa 4100 zł. coż kierownica dalej chodzi ciężko) te naprawy były dokonane do końca 2010 roku. Miesiąć temu kupiłem nową pompę do wspomagania - oczywiście orginał - po zniżkach 1470 zł i nic!!! Proszę o pomoc. Z góry dziękuję wszystkim zainteresowanym teamtem.

A akiś namiar, wiesz nie będę ukrywał że przez ten czas byłem również u kilku innych mechaników, teaoretycznie sprcjalizacja BMW-ul. przedmiejska Wrocław, mam też zaufanego mechanika nie dalek mjejsca zamieszkania ale niestety też nie mógł mi pomóc. Chętnie wybiorę się do Brzegu. Przypuszczam że problem nietkwi w układzie kierowniczym a gdzieś w elemencie przedniego zawieszenia. Ale nie jestem fachowcem.

witam ja jestem z Brzegu jak chcesz to mogę tobie pokazać gdzie on ma serwis ustawimy się na gdzieś na mieście i podjedziemy do niego on tobie na pewno pomorze to mój nr 603745635 pozdrawiam <bmw_2>

Witam :) jak w tamtym warsztacie leca ze wszystkim po kolei to sobie ich odpusc, to nie jest chybil trafil tylko powazna kasa i tu chodzi tez o Twoja kase. I ja tez dolaczam sie do polecania Krzyska Majewskiego, moja tam ostatnio stala i jestem naprawde zadowolony, konkretny gosc z konkretna wiedza :)

Witam dzieki wszystkim za pomoc i namiar na p. Majewskiego, umówiłem się z nim na przyszły tydzien i zobaczymy, twierdzi ze przerabiał już takie historie więc czemu miałbym nie spróbować. Dam znać po wizycie u niego czy uzdrowił moje BMW. Pozdro

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...