piotrekS Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Jestem mieszkańcem Wrocławia, mówiąc szczerze nie bardzo wiem co pisać nigdy nie uczestniczyłem w żadnym forum. Posiadam e46 328 ci 2000 r i mam z nią problem trwający od stycznia 2010. Kierownica ciężko się kręci. Mianowicie w styczniu 2010 podczas jazdy uległa awarii pompa wody, wirnik znioszczył obudowę i zerwał napinacz od alternatora. Musiałem się zatrzymać ponieważ nie było ładowania, auto się grzało, brak wspomagania itp. Po naprawie stwierdziłem że kierownica kręci się dużo ciężej, auto jest cały czas naprawiane w BMW Stando. Wymiany w celu usuniecią usterki: sprawdzenie drożności układu, wymiana kilku przewdów od wspomagania, wymiana przekładni kierowniczej ( najpierw regeneracja-podobno nie zalecane, ale zrobiłem, następnie kupiłem używaną przekładnię - bez zmian, i w końcu nowa 4100 zł. coż kierownica dalej chodzi ciężko) te naprawy były dokonane do końca 2010 roku. Miesiąć temu kupiłem nową pompę do wspomagania - oczywiście orginał - po zniżkach 1470 zł i nic!!! Proszę o pomoc. Z góry dziękuję wszystkim zainteresowanym teamtem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Witam. Jedyna pomoc jaką mogę Ci udzielić to udać się do innego mechanika. Polecam (napewno nie tylko ja) Krzyśka Majewskiego z Brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekS Opublikowano 18 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 A akiś namiar, wiesz nie będę ukrywał że przez ten czas byłem również u kilku innych mechaników, teaoretycznie sprcjalizacja BMW-ul. przedmiejska Wrocław, mam też zaufanego mechanika nie dalek mjejsca zamieszkania ale niestety też nie mógł mi pomóc. Chętnie wybiorę się do Brzegu. Przypuszczam że problem nietkwi w układzie kierowniczym a gdzieś w elemencie przedniego zawieszenia. Ale nie jestem fachowcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 tel 692-633-533 spróbuj, wierzę, że Krzysiek Ci pomoże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Najpewniej masz tam servotronic , podłączałeś to pod kompa wyskoczyły może jakieś błędy modułów ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Tak jak pisał Jaro - jedź do Majewskiego, powołaj się na nasze forum to pierwszą diagnostykę silnika zrobi Ci za darmo. http://www.majewskiserwis.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 siemka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekS Opublikowano 18 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 W moim modelu niem serwo (sprawdziłem) - też o tym myślałem na początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekS Opublikowano 18 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 W kompa wpinałem w Stando - myśle że mają niezły komputer diagnostyczny wiele się dowiedziałem o samochodzie ale wydaje mi się że jest to usterka mechaniczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekS Opublikowano 18 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Witanko:) Tak jak koledzy pisali - jedź do Krzyśka, myślę że Ci pomoże. Co do stando i mechaników z przedmiejskiej mam mieszane uczucia ( różne historie słyszałem ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 I co w Stando tak Ci wymieniali kolejne części ?? mimo że nie przynosiło to żadnego efektu wywalałeś siano na to ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 witaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Energy Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Siema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 siemka ja rowniez polecam Krzyska Majewskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 siema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość staszek Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 witam ja jestem z Brzegu jak chcesz to mogę tobie pokazać gdzie on ma serwis ustawimy się na gdzieś na mieście i podjedziemy do niego on tobie na pewno pomorze to mój nr 603745635 pozdrawiam <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jokeymiras Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 siema życzę szybkiego rozwiazania sprawy z ta kiera koleszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLaBeK Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz13 Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Witam jak w tamtym warsztacie leca ze wszystkim po kolei to sobie ich odpusc, to nie jest chybil trafil tylko powazna kasa i tu chodzi tez o Twoja kase. I ja tez dolaczam sie do polecania Krzyska Majewskiego, moja tam ostatnio stala i jestem naprawde zadowolony, konkretny gosc z konkretna wiedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekS Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Witam dzieki wszystkim za pomoc i namiar na p. Majewskiego, umówiłem się z nim na przyszły tydzien i zobaczymy, twierdzi ze przerabiał już takie historie więc czemu miałbym nie spróbować. Dam znać po wizycie u niego czy uzdrowił moje BMW. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 Siemanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rush Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 siemka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 No cześć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi