kamilsuchy Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Mam zamiar kupic nowy akumulator. aktualnie mam jak sie nie mylę coś około 75Ah. Ale zastanawiam sie czy nie założyć większego. Silnik 2.8 Prosze o podpowiedz co wybrac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 możesz walić śmiało 100Ah albo 88Ah:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilsuchy Opublikowano 22 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 aż 100 kupic? Czy przypadkiem alternator bedzie dawał rade go doładowywac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 a jakie masz wyposażenie ?? ja mam fotele grzane el reg,kier el reg itd:) więc 88 do 100 dawać można!! kozin ma 100Ah i ma politową 2,2L i alternator doładowuje:)ja w e34 2.0 miałem 88Ah i dawał rade:) nigdy mi nie padł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penio1 Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 smialo mozesz wstawic 88 i wystarczajaco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Wejdź sobie na stronkę boscha. Tam masz wyszukiwarkę aku. Po znalezieniu swojego modelu będziesz miał podane jakie możesz dać. Wiadomo większy lepszy, ale za duży to jak to mówią co za dużo to niezdrowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 przy lataniu w koło komina zajedziesz większa baterie. pierwsze kilka minut (5-10 nawet) silnik odrabia straty z zapłonu. Dodaj sobie wyposażenie i niską temperaturę i masz komplet. Czemu upierasz się na większy? mniej fura pali? szybciej jedzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mluki Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 (edytowane) Ja mam w swojej 530iA 70Ah i przyznaje że nie jest za mocny tylko nie wiem czy to kwestia ładowania (13.7 max - podobno tak maja) czy kwestia aku uhm teraz patrze ze bosch podaje ze do mojej powinien isc aku 95 lub 100 Ah. Czy mozna wierzyc boschowi? Edytowane 23 Października 2011 przez mluki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi