Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko! Jak w temacie chodzi o Trojeczke z Gluchołaz.

http://moto.allegro.pl/bmw-e36-coupe-2-0-vanos-i1933347948.html

Kolega zastanawia się nad tym autem i jedzie oglądać w sobote.

Co o nim wiecie? I co sądzicie?

Mnie osobiście zastanawia niski przebieg jak na 94 r... ale poza tym wydaje sie ładnie utrzymana.

Z relacji kumpla po rozmowie wydaje się, że gościu w miare konkretny i nie zachwalał nad wymiar auta.

Czekam na odpowiedzi:D

Hudy to auto jest po swapie -z fabryki wyjechało z 1,8 IS (m42)

Kolor Gletscherblau metalic(280)

rok produkcji 14.12.1992

Biorąc pod uwagę poliftowy przód i zmieniony silnik to hmmmm trzeba to obejżeć dokładnie po to może być "niechuda historia"

Jeśli ktoś wali dzwonka a auto musi być w ciągłym ruchu to na naprawę się wkłada to co jest pod ręką-może stała jakaś na szrocie poliftowa a przod był do wzięcia za 200pl.1,8 is nie było ale był akurat 2,0 pod ręką za 500pln i tak fura dalej śmiga.Jak się ma czas to się wsadza 2,5 jak się nie ma (zwykle po dzwonie nie ma czasu )to sie wkłada byle co.Trzeba podjechać i umiejętnie zagadać o silnik i przód to będziesz wiedział co sprzedawca kombinuje,czy kręci-a może faktycznie kaprys i sobie wymienił.Z Polskiego doświadczenia wiem,że kaprys jest małoprawdopodobny.Sytuacja w której dzwon jest początkiem dla kaprysu to jaknajbardziej:)

a wiec tak jak wspomnieli wyzej, to jest 318is po swapie na 320i. byla malowana ale nie bita - w sensie ze nie jest to banan lub skladana z trzech. poza tym zadbana i bardzo dobrze mu to jezdzilo, rowniez bezawaryjnie

Dzięki bardzo za informacje. Jutro jedziemy ją obejrzeć i zobaczymy co u niej;)

AUTO KUPIONE KOLEGA ZADOWOLONY :)

sprzedawca twierdził, że ta zmiana przodu to z własnego kaprysu ale silnik przełożony na te 2.0 bo 1.8 is zatarł 2 lata temu gdyż rozwalił miskę i tak jeździł... a zmienił na 2.0 z braku funduszy na większy a ten akurat był dostępny. Błędem było to, że w wyposażeniu pisał o klimatyzacji, która nie działała;/ Moja propozycja jaką zaproponowałem sprzedawcy po oględzinach i wątpliwościach co do przebiegu wyniosła 4500 PLN. sprzedawca był zaskoczony i powiedział, że najniższa cena na jaką może przystać to 6500 PLN Nie byłem w stanie określić realnego przebiegu, bo podczas testu zegarów VIN nie pokrywał się z tym w dowodzie i nadwoziu;/ Kolega zszedł kilka stówek z tej ceny 6500 i zakupił. Auto ładne ale mam podejrzenia co do przebiegu.... Końcówki do wymiany na pewno i nie wiadomo jak ze zbieżnością... ale oby mu służyła jak najdłużej!! :)

To już sprawa obecnego właściciela-czeka go dużo pracy albo i nie:)-zależy jakie plany wiąże z tą qp.Autko na żywo ładnie się prezentuje(ładne felgi-(chińczyki) i świeży ładny kolorek.Lakiernik jednak miał problemy z listwami okien tylnych i trochę je potraktował.Ja do wyglądu jednak mniejszą uwagę przywiązuję.Wnętrze-dwa weekendy popieści i będzie ok,Parę rzeczy nie cierpi zwłoki ale to może sami na jakims spocie będziecie widzieli.Powtarza się ciągle w...jąca mnie rzecz w ogłoszeniach -jak można pisać o klimie skoro chłodniczki brakuje-klimy zatem brak -ręce opadają.Równie dobrze można pisać że ma turbo ale brakuje turbiny-super. Licznik oczywiście z innym vinem ale biorąc pod uwagę swap to luz.Co mnie osobiście zdziwiło to pod maską pozostawiono trochę osprzętu po 1,8.Sporo kabli i wtyczek poplątanych i niepodpiętych.Swap taki troche na szybko,brak połączenia z DME a więc złącze diagnostyczne małoaktywne-na liczniku zatem pali się wszystko inspekcja olejowa,inspekcja II i pewnie poprzednik musiał się przyzwyczaić bo jak narazie nie idzie skasować.Mechanicznie i elektrycznie do dopracowania a visual ok:)Ja jednak bym nie skusił się nawet za 6500.Grunt że właściciel zadowolony:)P.S.No i jeszcze "nie opita"

Edytowane przez Dziki

• 3 tygodnie później...
Moja propozycja jaką zaproponowałem sprzedawcy po oględzinach i wątpliwościach co do przebiegu wyniosła 4500 PLN.

Bez obrazy dla kolegi ale jak ja tego nie nawidzę :/ jak auto jest wystawione za 7200 i ktos wyjezdza z cena 4500 :bag: w takim wypadku powinien powiedziec ze dla niego wg niego od tej chwili auto jest bezcenne i mozecie jechać do domu lub że zrezygnował z negocjacji, czylio 7200 i koniec. Cene gość podał nie po to aby sie dowiedziec ze chcesz dać 4500 czy/lub jest dla Ciebie tyle warta- jesli tak szukajcie do 4500 .A juz nie daj bóg jak ktos dzwoni i z miejsca mowi do goscia ktory goni auto za 7200 np 4500 :bag: ja w takich przypadkach bym urwał głowę.

Mimo to ladne auto , oby sie spisywała !

Bez obrazy dla kolegi ale jak ja tego nie nawidzę :/ jak auto jest wystawione za 7200 i ktos wyjezdza z cena 4500 w takim wypadku powinien powiedziec ze dla niego wg niego od tej chwili auto jest bezcenne i mozecie jechać do domu lub że zrezygnował z negocjacji, czylio 7200 i koniec. Cene gość podał nie po to aby sie dowiedziec ze chcesz dać 4500 czy/lub jest dla Ciebie tyle warta- jesli tak szukajcie do 4500 .A juz nie daj bóg jak ktos dzwoni i z miejsca mowi do goscia ktory goni auto za 7200 np 4500 ja w takich przypadkach bym urwał głowę.

widze że nie znasz się na kupnie auta:) kupujesz za tyle ile wystawiają??? trzeba z czegoś zejść:)

Ja tam uwazam, ze M3 ma racje. Dla Ciebie Dyziu to moze zle podejscie, dopoki nie przyjedzie ktos kiedys po Twoja Beemke i Ci nie krzyknie pare tysiecy mniej, to sam sie wk... Ja pamietam jak sprzedawalem Audi, byla wystawiona za 69tys, kolesie ja ogladali 4 godziny, ja w tym czasie wypalilem z nudow paczke fajek, stracilem wszystkie poklady energii (bo nie jestem przyzywczajony do stania 4 godziny ;) ), szukali, szukali, patrzyli na wszystko, byle sie do czegos doczepic, a ze tamto auto bylo zdecydowanie w perfekcyjnym stanie technicznym i wizualnym (juz chyba nigdy takiego nie bede mial, naprawde perelka) to niczego nie znalezli. Po 4 godzinach ogledzin nastapila godzina obrad pomiedzy nimi i w koncu powiedzieli, ze sa w stanie dac za to auto... 59 tysiecy :| nie siadlo by Ci? Ja tam ich wysmialem, powiedzialem, ze jak chce wersje amerykanska to niech szukaja dalej, zobaczymy czy znajda auto w takim stanie. Nie znalezli, po tygodniu wrocili, urwali troche z ceny (male korekty wchodza w gre) i wzieli.