Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Chce założyć osłone pod silnik bo tak owej nie posiadam :( ... przeszukałem troche allegro i są różne wersje zależne od silników (lift, polift).

Teraz moje pytanie takie czy jest różnica między tymi osłonami ?

BMW 3 E46 OSŁONA MATA POD SILNIK BENZYNA 2.0 3.0 (2269048339) - motoAllegro

Osłona silnika Bmw E46 E 46 3 98-03 PROMOCJA !!!! (2219783937) - motoAllegro

Ta część i tak ma chronić tylko przed kurzem i kamieniami, więc zastanawiam się czy jest sens kupować ORI używkę za 120 ? czy NÓWKĘ zamiennik za 60 zł ?

Ktoś ogarniał temat albo coś słyszał ?

Co polecacie ? happy_bmwpytanie_bmw

Jakbym mial ori za 120 to bym bral. Niestety do E39 ori komplet to jakies 600zl zeby to bylo w dobrym stanie. Dlatego ja zamowie na dniach sobie zamiennik, 120zl jakos. Jedni mowia, ze peka na sniegu inni, ze maja taki pare lat i wszystko gra. Warto zaryzykowac :) a to co zaoszczedze w lepsze tarcze np dac bo plastik to plastik w sumie.

nie bierz polietylenu czy jak to sie pisze, oraz nie bierz abs/pcv, kup tworzywo ktore sie nazywa jakos "fdbe" czy cos takiego

a ja na twoim miejscu wcale nie inwestowalbym w plastiki tylko w stalowa oslone... ja mam taka u siebie ale nie mam pojecia skad sie tam wziela- juz z nia kupilem... podejrzewam ze jakbys sie uparl to nie wiem czynie taniej wyniosloby cie dorobienie takiej oslony z blachy u jakiegos magika :D powodzenia i pzdr

a ja na twoim miejscu wcale nie inwestowalbym w plastiki tylko w stalowa oslone... ja mam taka u siebie ale nie mam pojecia skad sie tam wziela- juz z nia kupilem... podejrzewam ze jakbys sie uparl to nie wiem czynie taniej wyniosloby cie dorobienie takiej oslony z blachy u jakiegos magika :D powodzenia i pzdr

Znaczy stalową osłonę to mam oryginalnie, a pod nią idzie właśnie ta plastikowa bo jest przykręcana do zderzaka. Gdyby tak metalową do platikowego zderzaka przyczepić no to uwierz mi, że jak o coś zachaczysz to cały zderzak pojdzie. Plastik jest jednak bardziej "elastyczny", więc ja bym tego nie robił.

No nie wiem pomyśle, ale jako rzecz, która nie jest mega ważna to chyba wezme ten zamiennik. Choć nie ukrywam, że wole ORI :)... jeszcze pomyśle

nie bierz polietylenu czy jak to sie pisze, oraz nie bierz abs/pcv, kup tworzywo ktore sie nazywa jakos "fdbe" czy cos takiego

No właśnie ten zamiennik za 60 PLN jest z tworzywa HDPE, więc to chyba nie jest jakieś gów** 8)

Mimo tego, że zamiennik wyglada całkiem porządnie i te otwory niby też to poczytałem komentarze tych co kupili i duża część osób narzeka, że się łamią, a co gorsza nie pasują otwory i trzeba przerabiać i przycinać. Więc wole dołożyć te 60 PLN i kupić ORI używkę :)8)

A nie HDPE ? bo ten zamiennik co podałem to właśnie HDPE ... tylko tak jak mówie w komentach ludzie pisali, że przycinać trzeba i rzeźbić ... ja wole tego uniknąć i się nie wkur****:4:

No ja miedzy ori uzywana, a tym mam roznice 500zl wiec sie skusze. Ogolnie na necie ludzie pisza, ze pasuje, paru gosci tylko mowilo, ze z tylu 3mm brakowalo na srubke i poszerzali otwor. Wiec nie wyglada to zle, sprawdze na sobie i dam znac :) a kupie na wakacje, jak bede wymienial olej - wtedy wymienie uszczelke miski, ktora przecieka. Teraz nie ma sensu kupowac bo sie tylko zabrudzi zaraz.

na ul.Rakowieckiej jest taka firma "EFEKT" zajmują się wszelkimi osłonami pod silniki,nadkolami,gumowymi dywanikami pod nogi i do bagażnika,siatkami do foteli,bagażnika i wszelkimi rodzajami takich pier>dółek w naprawde dobrej cenie. za kpl (2szt) osłon silnika i skrzyni zapłaciłem 90żł. link do nich: Efekt Wrocław • PHU Efekt - nadkola osłony we Wrocławiu jak nie mają na miejscu to zamówią.

• 5 miesięcy temu...

Odgrzeje kotleta ... chce kupić tą osłone pod silnik co chroni cały wieloklin przed kamyczkami itp ... ale na allegro Ci ludzie nigdzie nie piszą jakie to są wersje, a też zaufania do sprzedających 100% nie mam. Bo są dwa modele przed liftem i po (przynajmniej tak mi się wydaje bo inaczej wyglądają) ...

I teraz pytanie moje, które są które :/ :/ :/ ? KTÓRA OSŁONA BĘDZIE PASOWAĆ DO MOJEJ E46 (PRZED LIFTEM) 2000r ??? ta KRÓTKA CZY DŁUGA (która zakrywa ponoć skrzynie biegów...;/)

BMW 3 E46 NOWA OSŁONA POD SILNIK I SKRZYNIE BIEGÓW (2611975457) - motoAllegro

BMW E46 OSLONA PODLOGA POD SILNIK (2626462187) - motoAllegro

Ktoś orientuje się w temacie ?