Maslana Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Witam ma ktoś może jakiś poradnik internetowy albo jakieś rady od siebie ?? czy jakieś narzędzia specjalistyczne będą mi potrzebne ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Wiem że nie jest to odp na Twoje zapytanie ale co Cię skłoniło do wymiany rozrządu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maslana Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 przebieg 220.000 i niezidentyfikowane odgłosy z silnika .... obawiam się luźnego łańcucha ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Przy 220 tys to łańcuch napewno nie jest. Ja w poprzednim aucie miałem przebieg 700 tys i jedynie co grały to popychacze, które po wymianie uciszyły silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maslana Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 to jest takie dziwne właśnie bo to nie popychacze ani nic takiego właśnie jak się rozgrzeje to troszkę jak diesel chodzi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maslana Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 powiedziano mi też że to mogą być Vanosy ... sam już nie wiem .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Raczej po rozgrzaniu, jeśli dochodzi z dołu silnika to stawiałbym na panewki, ale ktoś musiałby wtedy ostro katować silnik. A mo że odgłosy dochodzą z kata, mam to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maslana Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 właśnie to jakby z przodu silnika postaram się nagrać ten dzwięk jakoś na dniach i postaram się wrzucić filmik ... ale to jest coś w rodzaju ... "TUKU TUKU TUKU TUKU" i to je hałasuję jak panewki właśnie tylko to takie przytłumione jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Sprawdż, może pada Ci któraś rolka od napinacza lub hałasuje pompa wody. Dźwięk ciężko jest zlokalizować, dlatego czasami trzeba trafiać metodą prób i błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maslana Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 najpierw zobaczę czy łańcuch nie luźny tego najbardziej się obawiam ... ale to dość dziwny dźwięk jak chwilke poczekasz podeśle jakiś filmik z youtube Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Wtedy coś może poradzimy, a propos zwal paski i pokręć alternatorem i rolkami, może coś pobrzęczyhappy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maslana Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 tutaj dobrze to słychać ale u mnie troszkę ciszej jednakowoż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 W tym motorze z filmiku ostro bębniło, ale raczej to nie odgłos łańcucha to odgłos jakby rozsypanego łożyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maslana Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 no w każdym razie jest to identyczny dzwięk i nie mam pojęcia co to może być ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Najgorsze jest szukanie czegoś, co jest ciężkie do zlokalizowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maslana Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2012 niestety .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 nie ma różnicy cz R6 czy V8,cholerstwo tak samo wali,u ciebie jest ciszej bo to dopiero pozatek u mnie w m50 stukało identycznie,po zrobieniu vanosa ustało pozdro 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maslana Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 pawelo dzięki bardzo strasznie mnie uspokoiłeś bo mam dojście do w miarę tanich Vanosów .... a ty kupiłeś nówki czy używki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 (edytowane) pawelo dzięki bardzo strasznie mnie uspokoiłeś bo mam dojście do w miarę tanich Vanosów .... a ty kupiłeś nówki czy używki ?? haha dobry tekst przeciez wymiana vanosa u nas to 5tys, a zrobienie lancucha 2tys <bmw_1> odkrec korek oleju i poruszaj lancuchem to zobaczysz czy jest luzny, moze nie jest to 100% metoda i poprawna, ale jak bedzie rozlatany jak tralala to napewno wyczujesz, u mnie rusza sie moze 1mm.. Do kogos tam wyzej jak 700tys mial i lancuch byl w porzadku to znaczy, ze juz go wymieniali lancuchy w m62 wytrzymuja po 300tys z tego co czytalem po innych forach. A co do tematu to ja stawiam na Vanosy jesli chodi o te stukanie dieslowskie, natomiast w pewnych momentach bylo slychac metaliczne pobrzekiwanie na tym filmie, a to juz lancuch jest. To te straszne opcje, ale tak jak wyzej pisali moze to byc pompa, rolki, napinacz i inne duperele. A jesli chodzi o takie leciutenkie stukanie, to te silniki tak maja posluchajcie sobie M5 to padniecie jak to brzydko gra na jalowych ) M5: Edytowane 14 Kwietnia 2012 przez ChriS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2012 haha dobry tekst przeciez wymiana vanosa u nas to 5tys, a zrobienie lancucha 2tys <bmw_1> odkrec korek oleju i poruszaj lancuchem to zobaczysz czy jest luzny, moze nie jest to 100% metoda i poprawna, ale jak bedzie rozlatany jak tralala to napewno wyczujesz, u mnie rusza sie moze 1mm..Do kogos tam wyzej jak 700tys mial i lancuch byl w porzadku to znaczy, ze juz go wymieniali lancuchy w m62 wytrzymuja po 300tys z tego co czytalem po innych forach. A co do tematu to ja stawiam na Vanosy jesli chodi o te stukanie dieslowskie, natomiast w pewnych momentach bylo slychac metaliczne pobrzekiwanie na tym filmie, a to juz lancuch jest. To te straszne opcje, ale tak jak wyzej pisali moze to byc pompa, rolki, napinacz i inne duperele. A jesli chodzi o takie leciutenkie stukanie, to te silniki tak maja posluchajcie sobie M5 to padniecie jak to brzydko gra na jalowych ) M5: Po pierwsze to był motor m52, po drugie rozrządy w BMW są niby dożywotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Po pierwsze to był motor m52, po drugie rozrządy w BMW są niby dożywotnie. Tak jak i olej w skrzyniach automatycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 ChriS i tu się mylisz, olej w automacie podlega wymianie jak olej w silniku. To tylko wola właściciela, czy zainwestować w olej i filtr, czy chwilowo zaoszczędzić, a potem 10 razy tyle wybecalować na remont skrzyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 ChriS i tu się mylisz, olej w automacie podlega wymianie jak olej w silniku. To tylko wola właściciela, czy zainwestować w olej i filtr, czy chwilowo zaoszczędzić, a potem 10 razy tyle wybecalować na remont skrzyni. No cos Ty, ja dzwonilem do kilka ASO i nigdzie nie kazali wymieniac sprawdzajac po VIN, zreszta mam zielona naklejke i nikt nie kaze wymieniac z serwisantow i magikow. Mozna dolewac. No, ale wszyscy dobrze wiemy, ze warto to zrobic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maslana Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 haha dobry tekst przeciez wymiana vanosa u nas to 5tys, a zrobienie lancucha 2tys <bmw_1> odkrec korek oleju i poruszaj lancuchem to zobaczysz czy jest luzny, moze nie jest to 100% metoda i poprawna, ale jak bedzie rozlatany jak tralala to napewno wyczujesz, u mnie rusza sie moze 1mm..Do kogos tam wyzej jak 700tys mial i lancuch byl w porzadku to znaczy, ze juz go wymieniali lancuchy w m62 wytrzymuja po 300tys z tego co czytalem po innych forach. A co do tematu to ja stawiam na Vanosy jesli chodi o te stukanie dieslowskie, natomiast w pewnych momentach bylo slychac metaliczne pobrzekiwanie na tym filmie, a to juz lancuch jest. To te straszne opcje, ale tak jak wyzej pisali moze to byc pompa, rolki, napinacz i inne duperele. A jesli chodzi o takie leciutenkie stukanie, to te silniki tak maja posluchajcie sobie M5 to padniecie jak to brzydko gra na jalowych ) M5: Napisałem że mogę mieć Vanosy po przystępnej cenie ... i wyjdzie mnie to dużo taniej niż wymiana łańcucha ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maslana Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 a w tym filmiku z M5 też bym powiedział że to Vanosy w takim razie .... słyszałem parę M5 i żadna tak nie chodziła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi