Gość ChriS. Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Jak wszyscy wiemy wskaznik paliwa w e39 jest polaczony ze spalaniem, czyli jak mamy pol baku i spalanie 40 to swieci sie rezerwa.. albo jak jade dlugo na gazie to paliwo normalnie schodzi, zapala sie rezerwa. Po odpaleniu wraca na 2o litrow... jak to zmienic ;/ zwykle musze spr paliwo w testach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 może NCSem coś da się wymodzić...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Chris nie zauważyłem czegoś takiego u siebie ale jeśli tak jest to lipa Zauważyłem,że czasem wskazówka jest kolo zera,a potem normalnie 1/4 jakby wracało ale zawsze myślałem,że po prostu paliwo się przelewa bo ponoć baki mamy dzielone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 wlasnie tak jak mowisz, widac to bardzo dokladnie jak auto pali 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Hmm, też mnie to kiedyś zastanawiało. Nieraz wskazówka zejdzie niemal do zera, ale po zatankowaniu np. 20l wskakuje na ok.40, czyli de fakto musiało paliwo być w baku. Kiedyś pożyczyłem od koleżki 523 w e39 i tam był podobny problem, więc domniemam, że ten typ tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 eeeeeeee tam mi znowuż paliwa przybywało! miałem e39 528iA:) i jak pośmigałem po Redeco o miałem 1/3 paliowa więciej:) heh dodam że miałem LPG i na nim śmigałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Mi się zbliżała wskazówka do zera zatankowałem tylko 10L to wskoczyła ponad 1/4 baku zwróciłem większą uwagę i rzeczywiście tak się dzieje. Chciałbym aby pokazywało mi prawdziwą ilość paliwa... Grzesiek da się coś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 no niby takie baki są ale to dziwny objaw czy pływak jest tylko jednym ? bo do baku jeszcze od góry nie zaglądałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 nie wiem jak w e39 ale w starszych modelach pływak jest tylko w jednej komorze, w e39 pewnie też tak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 nie no,są dwa,w każdej komorze,bo jak inaczej ,w testach,pokazałoby ci paliwo w lewym i prawym zbiorniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 15 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 w sumie racja ^^ nie przemyślana wypowiedz lolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyto Opublikowano 1 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2013 To jak mozna jakoś tak zrobić żeby wskażnik paliwa pokazywał rzeczywistą ilośc w baku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Ponoć można wykręcić pływak,rozkręcić go i wyczyścić ale nie wiem jak i z czym to zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyto Opublikowano 2 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2013 Ponoć można wykręcić pływak,rozkręcić go i wyczyścić ale nie wiem jak i z czym to zrobić Pływak? a to nie jest jak ChriS napisał: Jak wszyscy wiemy wskaznik paliwa w e39 jest polaczony ze spalaniem, czyli jak mamy pol baku i spalanie 40 to swieci sie rezerwa.. albo jak jade dlugo na gazie to paliwo normalnie schodzi, zapala sie rezerwa. Po odpaleniu wraca na 2o litrow... jak to zmienic ;/ zwykle musze spr paliwo w testach.. Co moim zdaniem jest troche bez sensu jesli faktycznie inżynierowie z BMW tak to zaprojektowali Bardziej się zastanawiałem czy można odpiąć jakiś przewód by nie dochodziła informacja o aktualnym spalaniu i może wtedy wskaźnik pokazywał by rzeczywisty poziom w zbiorniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Grubsza sprawa odłączenie bo chyba większość informacji jest z czujnika koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 4 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2013 Pływak? a to nie jest jak ChriS napisał:Co moim zdaniem jest troche bez sensu jesli faktycznie inżynierowie z BMW tak to zaprojektowali Bardziej się zastanawiałem czy można odpiąć jakiś przewód by nie dochodziła informacja o aktualnym spalaniu i może wtedy wskaźnik pokazywał by rzeczywisty poziom w zbiorniku Mozna to ciut obejsc jak sie ma gaz i wkurza rezerwa po kazdych 100km w trasie ... Ja od 4 miesiecy tankuje co 30 dni do pelna benzyne. Przy pelnym baku wskaznik nie wariuje, od 30 litrow widac juz skakanie. Odkad to robie oczy tak nie bola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyto Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 To przy nastepnej wizycie na CPN zatankuje tak do 1/2 baku i zobacze co sie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karmel535i Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2013 dokladnie bak w e39 ma dwie komory i w kazdej osobno po jednym plywaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziooloo Opublikowano 10 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2013 bak w e39 ma dwie komory i w kazdej osobno po jednym plywaku ja gdzies czytalem ze własnie budowa baku i dwa pływaki są powodem "porannej rezerwy" to że paliwo musi sie przepompowac zebrac info z 2 plywakow gdzie podczas jazdy poziom sie zmienia.ChriS ja masz pelny zbiornik nie ma problemow bo paliwo jest wszedzie czyli podanie info na zegary jest "łatwiejsze" szybsze i dokladniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 ja gdzies czytalem ze własnie budowa baku i dwa pływaki są powodem "porannej rezerwy" to że paliwo musi sie przepompowac zebrac info z 2 plywakow gdzie podczas jazdy poziom sie zmienia.ChriS ja masz pelny zbiornik nie ma problemow bo paliwo jest wszedzie czyli podanie info na zegary jest "łatwiejsze" szybsze i dokladniejsze. Wszystko sie zgadza. Tylko co z sytuacja kiedy mamy 20 litrow i robimy trase 300km... U mnie po 150km, nastepne 150km jechalem na rezerwie, wskazowka sobie normalnie poszla spac. Po kibelku na CPN i odpaleniu spowrotem 20 litrow, ale niestety jazda 150km z zydem to nie rarytas mnie np. to wkurza.. Problem znika jak sie ma powyzej 30 litrow czyli caly bak zalany ( a raczej jedna komore ) i jeszcze troche nastepnego. Wtedy problem ustepuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Czyli nie ma sensu nic wyciągać i czyścić skoro tak się sprawy mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi