seba 1974 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Witam mam problem z klimą a dokładnie sprężarką włącza się chwilę pochodzi powieje chłodnym i za chwile się rozłączy i co 5sek włacza i rozłącza i już nie chłodzi i tak w kółko e39 530d. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zobacz po pierwsze czy wiatrak klimy Ci działa jeśli nie to masz objaw dlaczego tak się dzieje. Następnie czy ten objaw włączania i wyłączania dzieje się na postoju czy podczas jazdy tak samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba 1974 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Sprawdzałem na postoju wiatrak jest inny włączany na krótko i cały czas chodzi mieliśmy pomysł z kolegą obejść bolączkę tego modelu i nie wiem czy to się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Skoro jest podpięty na krótko to jest coś uwalone i to obeszli a to nie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba 1974 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Tylko co? skoro wiatrak chodzi non stop powinien chłodzić a tu przewody od klimy gorące i tak się zachowuje.Orginalny wiatrak był zepsuty od początku z tego co się dowiedziałem to standart w tym modelu bo trzy pinowy, jest inny też od klimy tylko czy wiatrak steruje całą klimą i bez niego ani rusz zastanawia mnie to że jak podepnę orginalny i bedzie tak samo to wywalona kasa i brak klimy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 (edytowane) Seba za klimę odpowiada wiatrak,czujnik ciśnienia czynnika,czujnik temperatury chłodnicy również... Na krótko da się zrobić wiatrak ale lepiej jakbyś znalazł przyczynę... Często we wiatrakach padają rezystory widać je jak popatrzysz przez nerki Jeśli sprężarka się załącza na chwilę i gaśnie może ciśnienie robi się za duże i czujnik rozłącza klimę... Więc ten wiatrak co masz wywal i szukaj nawet używki. Edytowane 23 Czerwca 2012 przez Georgii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Seba za klimę odpowiada wiatrak,czujnik ciśnienia czynnika,czujnik temperatury chłodnicy również...Na krótko da się zrobić wiatrak ale lepiej jakbyś znalazł przyczynę... Często we wiatrakach padają rezystory widać je jak popatrzysz przez nerki Jeśli sprężarka się załącza na chwilę i gaśnie może ciśnienie robi się za duże i czujnik rozłącza klimę... Więc ten wiatrak co masz wywal i szukaj nawet używki. No to mnie łajdak uprzedził, ale ma to dobre strony nie m,usze już pisać tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 SoulRea nie długo jadę do kuzynki do Świdnicy to się można będzie zgadać na chwilę Powodzenia w walce z klimą ja miałem gościa co lampą uv sprawdzał nieszczelności i nic nie znalazł a przez kilka dni poszło w powietrze 200zł za nabicie. Pojechałem do kumatego gościa namiar mogę dać w Legnicy jakby ktoś chciał i powiedział ze lampą uv nie zawsze znajdzie się dziurę...On znalazł dziurkę w 1minutę i jeśli ktoś z Legnicy będzie chciał służę namiarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 23 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Jasne że można się spotkać, a jutro nie będzie Ciebie we Wrocku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Nie będzie mnie. A odkąd dziecko mam to jakoś mało czasu na wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba 1974 Opublikowano 24 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Czyli bez orginalnego wentylatora się nie obejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 24 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Na wentylatorze spiętym na krótko możesz wymienić masę podzespołów metoda prób i błędów ale to tylko strata czasu i twoich pieniędzy. Ja bym szukał używki choćby nawet. WENTYLATOR KLIMY BMW 5 E39 Z MODUŁEM STERUJĄCYM ! (2419877989) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. 3 piny BMW 5 E39 E 39 E-39 E38 E 38 E-38 WENTYLATOR KLIMY (2397553943) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 25 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Seba zacznij od wentylatora jak go wymienisz to na kompie błędy klimy skasuj spróbuj włączyć klimę i znów sprawdź błędy jak coś wyjdzie to będziesz wiedział co wymienić itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 (edytowane) Przypadki auta po kolizji : Wymieniony pas przedni w e39 to problem z klimą również: Ponieważ dla aut wyprodukowanych od 1996 do 09.98 -1200-1250 ga po 09.98 wchodzi już tylko 740-760 g Także najlepiej sprawdzić kiedy auto wypuszczone było z fabryki bo nie zawsze naklejka się zgadza i tu pewność jeśli chodzi o e39 z pojemnością gazu. To tak dla informacji właścicieli e39 Edytowane 10 Lipca 2012 przez Georgii 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 A czynnik masz? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba 1974 Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Czynnik jest tylko ona jest po dzwonie i mówił że czynnik jest nabity nowy ale zrobił się zonk z wentylatorem zanim wrośnie ciśnienie to chłodzi dobrze ale to jest tylko przez chwile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba 1974 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Odkurze temat klima zrobiona bez wentylatora orginalnego podpasowałem od volvo jest zrobiony na krótko okazało się że poprzednik nabił za dużo czynnika miał na przednim pasie nalepkę że ma wchodzić 1250g a z tego rocznika po sprawdzeniu ile ma konkretnie być wyszło że wchodzi tylko 680g nabiłem tyle i chodzi klima rewelacyjnie wentyl działa po włączeniu przyciskiem i nie ma żadnego problemu,błędów też nie wykazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 czyli georgii tu miał racje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba 1974 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 W tym przypadku tak pamiętałem o jego sugestii powiedziałem gościowi od klimy że auto było uderzone z przodu i pas może być nie od tego auta i okazało się że tak jest faktycznie więc nalepka poleciała do kubła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Chętnie napiję się piwka Seba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi