Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko co? skoro wiatrak chodzi non stop powinien chłodzić a tu przewody od klimy gorące i tak się zachowuje.Orginalny wiatrak był zepsuty od początku z tego co się dowiedziałem to standart w tym modelu bo trzy pinowy, jest inny też od klimy tylko czy wiatrak steruje całą klimą i bez niego ani rusz zastanawia mnie to że jak podepnę orginalny i bedzie tak samo to wywalona kasa i brak klimy dalej.

Seba za klimę odpowiada wiatrak,czujnik ciśnienia czynnika,czujnik temperatury chłodnicy również...

Na krótko da się zrobić wiatrak ale lepiej jakbyś znalazł przyczynę...

Często we wiatrakach padają rezystory widać je jak popatrzysz przez nerki :)

Jeśli sprężarka się załącza na chwilę i gaśnie może ciśnienie robi się za duże i czujnik rozłącza klimę...

Więc ten wiatrak co masz wywal i szukaj nawet używki.

Edytowane przez Georgii

Seba za klimę odpowiada wiatrak,czujnik ciśnienia czynnika,czujnik temperatury chłodnicy również...

Na krótko da się zrobić wiatrak ale lepiej jakbyś znalazł przyczynę...

Często we wiatrakach padają rezystory widać je jak popatrzysz przez nerki :)

Jeśli sprężarka się załącza na chwilę i gaśnie może ciśnienie robi się za duże i czujnik rozłącza klimę...

Więc ten wiatrak co masz wywal i szukaj nawet używki.

No to mnie łajdak uprzedził, ale ma to dobre strony nie m,usze już pisać tyle :D

SoulRea nie długo jadę do kuzynki do Świdnicy to się można będzie zgadać na chwilę :)

Powodzenia w walce z klimą ja miałem gościa co lampą uv sprawdzał nieszczelności i nic nie znalazł a przez kilka dni poszło w powietrze 200zł za nabicie.

Pojechałem do kumatego gościa namiar mogę dać w Legnicy jakby ktoś chciał i powiedział ze lampą uv nie zawsze znajdzie się dziurę...On znalazł dziurkę w 1minutę i jeśli ktoś z Legnicy będzie chciał służę namiarami :)

Przypadki auta po kolizji :

Wymieniony pas przedni w e39 to problem z klimą również:

Ponieważ dla aut wyprodukowanych od 1996 do 09.98 -1200-1250 ga po 09.98 wchodzi już tylko 740-760 g

Także najlepiej sprawdzić kiedy auto wypuszczone było z fabryki bo nie zawsze naklejka się zgadza i tu pewność jeśli chodzi o e39 z pojemnością gazu.

To tak dla informacji właścicieli e39 :)

Edytowane przez Georgii
  • Lubię 4

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Odkurze temat klima zrobiona bez wentylatora orginalnego podpasowałem od volvo jest zrobiony na krótko okazało się że poprzednik nabił za dużo czynnika miał na przednim pasie nalepkę że ma wchodzić 1250g a z tego rocznika po sprawdzeniu ile ma konkretnie być wyszło że wchodzi tylko 680g nabiłem tyle i chodzi klima rewelacyjnie wentyl działa po włączeniu przyciskiem i nie ma żadnego problemu,błędów też nie wykazuje.

W tym przypadku tak pamiętałem o jego sugestii powiedziałem gościowi od klimy że auto było uderzone z przodu i pas może być nie od tego auta i okazało się że tak jest faktycznie więc nalepka poleciała do kubła.