Dyziu Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 wczoraj kombinowałem przy webasto.. wiec odkręciłem koło auto w góre i po wszystkim opuściłem je...... a tu moje zdziwienie ....... auto stoi nierówno... podniesiona strona jest wyżej ... przejechałem 20km i dalej to samo..... przód lewy jest wyżej od prawego o ok 2.5 -3cm niewiem czy to nie wypoziomowało dobrze mi tyłu że tak jest czy co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Nie no tył raczej nie ma nic wspólnego z tym ze prawa strona od lewej z przodu jest inaczej, może sprężyna się jakoś źle ułożyła przypadkiem ? Bo samo auto zachowuje się dobrze na drodze nie ściąga i nie jest pod sterowne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 3 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 niewiem po prostej nie jechałem..... hmm może że sprężyna się źle ułożyła...... ale podnosząc lewy przód to prawy tył siadł bo jest po przekątnej.... i możliwe że nivo nie podniosło do danego stanu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 ale podnosząc lewy przód to prawy tył siadł bo jest po przekątnej.... i możliwe że nivo nie podniosło do danego stanu... ja bym to sprawdził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 3 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 ja bym to sprawdził czyli trza się podpiąć pod inpe??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 czyli trza się podpiąć pod inpe??? czyli trza,moduł EHC,panie kuchnia obwoźnakuog:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 ja bym stawiał na sprężynę , a może zastawa stołowa się w bagażniku przesuneła na prawo :4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 ja bym stawiał na sprężynę też możliwe a może zastawa stołowa się w bagażniku przesuneła na prawo albo zmywarka do naczyń:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 3 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 czyli trza,moduł EHC, tego nie rozumim.....?? wytłumacz mi:) a może zastawa stołowa się w bagażniku przesuneła na prawo właśnie ją wytłukłem i wyj...ałem więc odpada:):4: albo zmywarka do naczyń zmywarka stoi w kuchni (tzn wczoraj stała) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 tego nie rozumim.....?? wytłumacz mi jak podłączysz zmywarke,tfu,samochód,to w inpie wybierasz moduł EHC,to jest moduł zmywa...poziomowania:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 3 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 dobra załapałem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudek Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 cały Dyzio :p:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 12 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 dobra panowie i panie... dziwne rzeczy się robią w tych bełemkach:) po dwóch dniach auto stanęło normalnie tzn chyba się wypoziomowało czy cóś... temat zostawiam dla potomnych:) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 12 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 pewnie zmywarka nie stała na środku,to i krzywo stało,wyleciała i jest git:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komex23 Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Witam Specjalistów:) ostatnio wymieniłem amorki przod w mojej e39 530d M-technik na takie same jak byly tzn Sachs Advantage. Amory nowe , sprezyny sprawdzone ok, lozyska amorow ok, nowe odbojniki. Auto przed wymiana stalo nierowno - przechył na prawo jakies 1.5-2cm. Btw -prawy amor wylał - 27%, lewy 81%, ale wymienine 2 jak należy... Zaraz po wymianie na oko auto lekko poszlo do gory - jakis 1cm, ale nastepnego dnia po zatankowaniu i troche jazdy - jakies 25km, patrz a tu auto znowu nierowno stoi - roznica prawa w dół o jakies 1,5-2cm.... zarowno przod jak i tył... Macie jakies pomysły? Co sprawdzić gdzie szukać? z góry dziekuje za sugestie, może ktoś miał podobny problem i znalazł przyczynę, ponoc znaża sie to przy m-techniku - ale nie znalazłem rozwiazania problemu... teorii mnóstwo: amorki / akumulator/ bak - paliwo... ect - wszystkie troche mało wiarygodne pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 2 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 masz kombiaka???czy sedana jest nivo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komex23 Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Touring z Nivo w M-techniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 No to już masz odpowiedź. Problem leży w nivo. Prawdopodobnie miech nie trzyma . I podobno wymienia się je parami (lewa i prawa strona). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Sprawdź to co proponował Dirty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 3 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 moge ci to ustawić bo wina leży w tyle albo kompem lub jak nie idzie to podgiąć trzeba czujnik na jednym z wahaczy tylnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komex23 Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Dzieki za dobre chęci, na razie auto wrocilo do normy - musze sprawdzic jeszcze jedna zaleznosc - jak jezdze sam to staje ok, jak mam z przodu pasazera - to wowczas mierzy inaczej? do sprawdzenia moze w weekend. podrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolarz Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 a moim zdaniem tu nivo nie ma nic do tego,przerabialem temat nivo i mimo ze tyl stal krzywo to z przodu nie bylo zle po za tym widzial bys ze tyl siedzi krzywo znaczniej niz przod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi