grubymarian Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 witam, mam problem z autem, może miał ktoś podobny i podzieli się info co to było. Silnik nie odpala z rozrusznika, rozrusznik kręci normalnie. Natomiast z popychu na metrze dosłownie odpala. Podczas jazy przy większym przyspieszaniu zapala się kontrolka spiralki i traci moc, ale nie gaśnie. Proszę o pomoc przy diagnozie.pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micnic Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 fajnie by bylo sie przywitac w odpowiednim dziale a pozniej dzielic sie swoimi problemami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grubymarian Opublikowano 25 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Czasami problem jest palący, szuka się rozwiązań, a nie rozgląda się po forum, przeglądałem je pod kątem tego problemu, samochód mi potrzebny do pracy, robię nim dziennie kilkaset kilometrów. Problemem były wtryski i czujnik położenia wału korbowego, nie będę trzymał tego dla siebie, jak można komuś pomóc to trzeba pomóc, a nie patrzeć czy on gdzieś tam napisał: cześć jestem Mariusz. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zao Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Podepne sie pod temat bo mam pokrewny klopot. Nadmienie ze przywitalem sie juz wczesniej:) A teraz do rzeczy: Posiadam BMW E36 1,8 KAT 115 KM niedawno mialem awarie pompy paliwa ale to juz historia, niestety pojezdzilem 2 tyg i znowu holowanie bylo potrzebne. Auto strasznie zalewa swiece do tego stopnia ze wymienilem na nowe ale to niestety pomoglo na 1 dzien bo nastepnego problem wrocil. Po jutrze przyjda zamowione przewody wysokiego napiecia mam nadzieje ze to moze byc przyczyna tego dziwnego zachowania. Samochod odpala na zimnym silniku pracuje przez jakies 2 min normalnie przelancza na gaz bez klopotu ale po jakims czasie niezaleznie czy na LPG czy na Bynie gasnie i czuc gaz lub paliwo pod maska to juz zalezy na czym pracuje i jak juz raz zgasnie to szkoda akumulatora bo nie zapali przetestowalem. O co moze chodzic? jakis przekaznik zwiera ?? Ma ktos jakis pomysl jesli okaze sie ze to nie przewody maja przebicie ?? HELP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 To raczej będzie kwestia sondy lambda skoro aż taką mieszankę ładuje że zalewa świece. A jak obroty się mają po tych 2 minutach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zao Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 (edytowane) Jesli pytasz o obroty po zapaleniu to sa ok nie faluja ani na bynie ani na lpg ale jak juz zaczyna zejscie to kilka razy przerwie i koniec. Inp przed chwila przeciagnalem go na 6 k na zegarze ale efekt ten sam jedzie w dol i the end. Podoba mi sie to auto mam je od ok 6 miesiecy ale jak bedzie takie zawodne to bede zmuszony je sprzedac bo jestem zalezny od dojazdow Dodam jeszcze ze jak juz zgasnie to mozna go szarpac ale albo kichnie z raz albo nie i tak do wyladowania baterii po tym jak zgasnie. Po jakis 2 h mozna go odpalic znowu na jakis czas i tak w kolo. Edytowane 26 Lutego 2011 przez Zao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Wypnij sondę lambda i zobaczysz czy będzie różnica , na odłączonym kablu powinien przejść w tryb awaryjny i jeśli sonda będzie faktycznie walnięta to silnik powinien normalnie pracować .... tzn przynajmniej nie powinien zgasnąć po tych 2 minutach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zao Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 (edytowane) Rozwiazalem swoj problem przyjrzalem sie blizej parownikowi bo przeciez przelancza mi przy 2,5 k obrotow na gaz i lekki szron na nim zauwazylem. Przyczyna zalewania swiec bylo poprostu brak doprowadzenia cieplej cieczy z powodu zapowietrzenia ukladu chlodzenia. Odpowietrzylem i jest ok przynajmniej narazie . Dodam jeszcze ze nie mialem ogrzewania nawet jak strzala w polowie byla na zegarze ale sciskanie weza dalo efekt Edytowane 28 Lutego 2011 przez Zao rozwiazanie problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 witam, mam problem z autem, może miał ktoś podobny i podzieli się info co to było.Silnik nie odpala z rozrusznika, rozrusznik kręci normalnie. Natomiast z popychu na metrze dosłownie odpala. Podczas jazy przy większym przyspieszaniu zapala się kontrolka spiralki i traci moc, ale nie gaśnie. Proszę o pomoc przy diagnozie.pytanie_bmw miałem podobny problem że nie palił mi z rozrusznika bo miałem słaby akumulator, nie zeby padł bo kręcił normalnie ale nie miał tej mocy ponieważ diesel potrzebyje" kopa" i po wymianie akumulatora jest oki tylko nie wiem dlaczego przy przyspieszeniu zapalają sie kontrolki od świec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Witam mnie dziś w święta spotkało coś takiego rano chciałem jechać do rodziny wsiadam kręcę silnik a on nie chce załapać...Sprawdziłem kompem to raczej,żaden czujnik błędów brak były tylko dwa błędy które miałem od gazu...tzn: 203 fuel trim limit bank 2 error freguency 10 i drugi : fuel trim linit bank 1 error frequency 3 ale te błędy miałem zawsze od jazdy na gazie...Co może być sprawdzałem na listwie benzynę i jak kręcę to sika jak z karchera błędów czujnika wału czy wałka brak...Co to może być koledzy pomocy pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 aha a z moduły głównego jest jeden błąd : 48 wiper switch porentiometer error frequency 4 i jak tamte błędy dwa co wyżej napisałem są nazwane sporadic error. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 no ja bym zaryzykował ten czujnik,na starym też ci nie palił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Dirty palił ale ciężko np. trzeba było zakręcić 3-5 razy i chodził....A czujnik jest nowy oryginał vodu siemens wymieniłem czujnik wałka potem wału...No chyba,że nowy padł ale staram się to wykluczyć.Nie wiem kolega mechanik zaraz przyjedzie i będzie patrzył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 Poza tym czujnik jak padał pokazywał błąd na inpie a tu nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 czujnik wałka można sprawdzić oscyloskopem, ale tego pewnie nie masz więć możesz jedynie pomierzyć multimetrem, podaj dokładnie jakie czujniki potrzebujesz pomierzyć to napisze ci co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Grzesiek jak coś to sondy lambda bym pomierzył czy są okej i czy mają dobre wartości. happy_bmw Mordulec trafiłeś w 100 tkę przewód od sondy się urwał ze starości i wtedy tak jest że auto z dnia na dzień nie zapali bo odpalisz na chwile auto i zgasisz to zaleje zimne świece i lipton.Nowe świeczki bosch i zlutowane i zabezpieczone kable od sondy i jest okej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 Jest gościu co ma super świeczki boscha platynowe do bmw w bardzo dobrej cenie na następnej wymianie wsadzam takie : BOSCH świece Platynowe BMW 3 e36 e46 5 e39 e60 7 (2004166859) - Aukcje internetowe Allegro to pół ceny za sztukę normalnie w sklepie 80 zł sztuka jak nic Poza tym może ktoś wie jak długi jest przewód hamulcowy metalowy z przodu chodzi mi od długość lewego i prawego bo chce wężyki gumowe zmienić a nie da się odkręcić jednego wiec chcę od razu zmienić na miedz...Jak ktoś zna długości do lewego i prawego przodu poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Nikt nie robił tego nie dbacie o bezpieczeństwo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi