piotrunio89 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 witam. posiadam bmw e34 silnik 2.0 l.12V,95kw z 1990roku i mam pytanie odnośnie numeru przepływomierza bo z tego co się orientuje po numerach to mam założony przepływomierz od silnika 2.5l.i czy w kazdej bmce z takim samym silnikiem jest taki sam numer przepływomierza czy czy jest inny?bo np mój kolega w e34 ma taki sam numer przepływomierza co u mnie jest a on ma 2,5 l silnik a ja mam 2.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 podaj 7 ostatnich znaków VIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrunio89 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 GB29091 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/Sedan/Europe/520i-M20/LHD/M/1990/march/browse/fuel_preparation_system/volume_air_flow_sensor/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrunio89 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 czyli jak mam z tego rozumieć ?numer przepływomierza jest pierwszy pod pierwszym punktem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 (edytowane) Tak zgadza sie. 13 62 7 547 978 W 2.5 M20 był ten sam przepływomierz. Edytowane 28 Sierpnia 2011 przez Grzechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrunio89 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 teraz chodzi oto że u mnie numer przepływomierza który założony jest na samochodzie wygląda tak 0 280 202 083 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 (edytowane) Piotr to jest oznaczenie BOSCH-a. Masz pewnie taki: http://allegro.pl/przeplywomierz-bmw-e30-e34-2-0-12v-m20-i1761861815.html Edytowane 28 Sierpnia 2011 przez Grzechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrunio89 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 tak dokładnie taki mam przepływomierz jak na zdjęciu,teraz chodzi mi oto czy ja mam właściwy założony,bo wiadomo przepływomierz jest taki sam a numerów jest kilka przeważnie końcówki są inne u mnie jest właśnie taki 0 280 202 083 i czy u mnie dobry siedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Siedzi dobry. Nic sie nie przejmuj. Gorzej jakbys mial od silnika M50. Choc nie wiem czy on wogole pasuje mosieli by sie wypowiedzies koledzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 m50 ma na rurze dolotowej i jest okrągły taka rurka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 m50 ma na rurze dolotowej i jest okrągły taka rurka uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 W m50 przepływomierz z mojej 525 pasował do kumpla do 520 - mimo, że w ETK maja inne numery. Ja kupiłem nówke, a jemu dałem moją starą przepływke. Nie wiem jak jest w m20, ale myśle, że podobnie i można stosować przepływomierz z 525 w 520. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Nie wiem jak jest w m20, ale myśle, że podobnie i można stosować przepływomierz z 525 w 520. Tak to jest ten sam przeplywomierz mimo, że maja inne numery seryjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrunio89 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 słuchajcie bo podejrzewam że u mnie jest walnięty przepływomierz bo trochę(nie wiem jak to powiedzieć ale ma takie drgania na wolnych obrotach)jak położysz rękę na silniku to czuć je i jak rano odpalę samochud to troche rzuca silnikiem w sensie że drgania ma takie i chwile pochodzi i jest lepiej może być to sprawka przepływomierza ?kable WN wykluczam niedawno zmieniałem,kopółka zapłonowa nowa i palec,silniczek krokowy chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Świece wymieniałes ??? Jeżeli kolega ma taka samą przepływke zamiencie i zobacz czy bedzie miał takie same obiawy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrunio89 Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 świece wymieniałem ze 25 tys temu,spróbuje podmienic przepływke.a co sądzisz o czujniku położenia wału ?może on z biegiem czasu zaczyna się psuć i daje zły impuls do komputera wiadomo auto ma 20lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Tak dokładnie tez może to być czujnik położenia wału. Musisz podjechac gdzies na komputer może cos pokaże. Komputer prawde Ci powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi