PETRUS Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Witam kupiłem niedawno E39 523i 170KM mam taki problem trzeba troche pokrecic zeby odpalil jak juz odpali chwile nie rowno chodzi to jest jeden problem a drogi to ze ciagnie ladnie od 3tys a przy niskich obrotach szarpie silnikiem, wymienilem w aucie siwece sprawdzielm cewki i wtryskiwacze wszystko ok czy to moze byc wina ktoregos z czujnikow polozenia walu lub walka ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Na 90% czujnik wału 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PETRUS Opublikowano 11 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Dzieki wymienie i mam nadzieje ze przejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 11 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Ale wcześniej podpięcie do kompa. A cewki jak sprawdzałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PETRUS Opublikowano 14 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 wymienilem czujnik i wszystko gra dzieki za podpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Witam kolegów ja mam to samo że długo kręci a jak odpali to rzuca silnikiem i ciężko wchodzi na obroty jak jakby nie palił na wszystkie gary.Tylko ja czujnik wałka wymieniałem ten na górze z przodu przy vanosie,a jest jeszcze drugi czujnik wału nie wałka ? i gdzie on się znajduje ? proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość henryy1987 Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Witam kolegów ja mam to samo że długo kręci a jak odpali to rzuca silnikiem i ciężko wchodzi na obroty jak jakby nie palił na wszystkie gary.Tylko ja czujnik wałka wymieniałem ten na górze z przodu przy vanosie,a jest jeszcze drugi czujnik wału nie wałka ? i gdzie on się znajduje ? proszę o pomoc. To jest czujnik położenia wałka rozrządu a nie wału. Czujnik położenia wału jest z lewej strony na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Tylko ja czujnik wałka wymieniałem ten na górze z przodu przy vanosie,a jest jeszcze drugi czujnik wału nie wałka ? i gdzie on się znajduje ? proszę o pomoc. Czujnik położenia wału masz przy kole pasowym , czyli dużo niżej niż ten co wymieniłeś (oba wyglądają podobnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Ja mam tak od paru dni że moja e39 523 długo kręci a jak odpali to rzuca silnikiem i ciężko wchodzi na obroty jak jakby nie palił na wszystkie gary.Tylko ja czujnik wałka wymieniałem ten na górze z przodu przy vanosie,a jest jeszcze drugi czujnik wału nie wałka ? jeśli jest to gdzie on się znajduje ?chyba że nie ma to jaka przyczyna może być ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Kolego to muszę wymienić ten na dole czujnik wału ? jeszcze ? i czy on też kosztuje prawie 300zł i wygląda tak samo jak wałka rozrządu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość henryy1987 Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 jedź na kompa ale na 90% jest to czujnik położenia wału. Przerabiałem to jakieś 3msc temu u siebie. Znajduje się on koło koła pasowego. Koszt takiego czujnika ori w Silesia Parts to ok 220zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 mam inpe pokazuje mi takie błędy : cytuje: 1 błąd : 83 engine speed/crankshaft position sensor 2 błąd : 52 muffler flap 3 błąd : 16 puls width modulated signal for input air condition compressor co z tego ze mam program i kabel jak nie znam technicznie angielskiego i ciężko co kolwiek zrobic z tym programem bo przydałaby się ściąga po polsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 ostatni błąd to błąd klimy ..... tyle wiem:) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 tak mam czujnik ciśnienia do wymiany bo nie załącza klimy a nabita ale to w zime sobie zrobie drugi błąd to błąd jakiejś klapki na wydechu ale nie wiem co i gdzie i jak a to pierwsze to czujnik jakiś tylko jeśli wału to skad mam pewność skoro mógł paść znów wymieniony od wałka rozrządu ? chociaż dobry kupiłem simensa vdo.Jeśli to wału to znów kosmiczne wydatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość henryy1987 Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 na 99% jest to czujnik położenia wału: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=72&t=150046 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 dziękuje kolego właśnie wyczytałem gdzie on jest może najpierw sprawdzę styki na kostce a jak to nic nie da to oczywiście czujnik wymienie zaboli kolejny czujnik no ale trudno,Wymieniam jeszcze obudowe termostatu przed liftem na aluminiową bo gdzieś plastik puszcza płyn z chłodnicy a alu jest na alledrogo za 50zł no i słyszałem że jak komuś się poci pod klawiaturą to odma plus wąż odmy co idzie do góry silnika też a to kosztuje ok 200zł plus wysyłka a chcę odmę mieć czystą dla pewności wiec wszystkim polecam widziałem u siebie rurkę od odmy to taki tam nagar i syf że głowa mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość henryy1987 Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 a ja polecam kupić markowe części u chłopaków w silesia parts niż jakieś wynalazki z allegro wiem to z doświadczenia mają bardzo dobre ceny dobrych produktór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 jakiś kontakt do nich masz ? stronka czy coś jak mogę u nich kupić i dowiedzieć się o części ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość henryy1987 Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Mówisz i masz Jesteśmy w pełni legalnie działającą firmą posiadającą dokumenty rejestrowe wymagane przy prowadzeniu działalności gospodarczej. SILESIA PARTS S.C. http://www.silesiaparts.pl/ 44-240 Żory, Sikorskiego 65 (obok domu przyjęć "Europejskiego" ) tel. 32 470-27-37 tel. kom. : Paweł (Jeztom) - 883-003-302 Michał (Mibhell) - 883-003-303 GG: Michał: 19718161 Paweł: 19721565 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 słuchaj możesz mi sprawdzić ceny ? czujnik wału,filtr paliwa,odma przed liftem plus wąż odmy,uszczelki kolektora wydechowego 2szt,czujnik ciśnienia klimy,obudowa termostatu ale aluminiowa ? bo potrzebuje takie żeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość henryy1987 Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 (edytowane) podaj 7 ostatnich znaków z VIN bo potrzebne to do sprawdzenia W tym dziale napisz post to podadzą Ci ceny. Podaj im 7 ostatnich znaków z VIN lub cały i co potrzebujesz za części to w poniedziałek ew w wtorek Ci napiszą ile co kosztuje. Widziałeś moje E39? http://www.maxbimmer.pl/threads/10182-TU-PYTAJ-O-CENY/page62 Edytowane 22 Października 2011 przez henryy1987 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Okej będę tam zaglądał i czekał na odpowiedz dzięki i zamykamy temacik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość henryy1987 Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 ok pozdrowionka. Luknij na moją 528 w galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi