Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kupiłem niedawno E39 523i 170KM mam taki problem trzeba troche pokrecic zeby odpalil jak juz odpali chwile nie rowno chodzi to jest jeden problem a drogi to ze ciagnie ladnie od 3tys a przy niskich obrotach szarpie silnikiem, wymienilem w aucie siwece sprawdzielm cewki i wtryskiwacze wszystko ok czy to moze byc wina ktoregos z czujnikow polozenia walu lub walka ? Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...

Witam kolegów ja mam to samo że długo kręci a jak odpali to rzuca silnikiem i ciężko wchodzi na obroty jak jakby nie palił na wszystkie gary.Tylko ja czujnik wałka wymieniałem ten na górze z przodu przy vanosie,a jest jeszcze drugi czujnik wału nie wałka ? i gdzie on się znajduje ? proszę o pomoc.

Witam kolegów ja mam to samo że długo kręci a jak odpali to rzuca silnikiem i ciężko wchodzi na obroty jak jakby nie palił na wszystkie gary.Tylko ja czujnik wałka wymieniałem ten na górze z przodu przy vanosie,a jest jeszcze drugi czujnik wału nie wałka ? i gdzie on się znajduje ? proszę o pomoc.

To jest czujnik położenia wałka rozrządu a nie wału.

Czujnik położenia wału jest z lewej strony na dole

Tylko ja czujnik wałka wymieniałem ten na górze z przodu przy vanosie,a jest jeszcze drugi czujnik wału nie wałka ? i gdzie on się znajduje ? proszę o pomoc.

Czujnik położenia wału masz przy kole pasowym , czyli dużo niżej niż ten co wymieniłeś (oba wyglądają podobnie)

Ja mam tak od paru dni że moja e39 523 długo kręci a jak odpali to rzuca silnikiem i ciężko wchodzi na obroty jak jakby nie palił na wszystkie gary.Tylko ja czujnik wałka wymieniałem ten na górze z przodu przy vanosie,a jest jeszcze drugi czujnik wału nie wałka ? jeśli jest to gdzie on się znajduje ?chyba że nie ma to jaka przyczyna może być ?

mam inpe pokazuje mi takie błędy : cytuje:

1 błąd : 83 engine speed/crankshaft position sensor

2 błąd : 52 muffler flap

3 błąd : 16 puls width modulated signal for input air condition compressor

co z tego ze mam program i kabel jak nie znam technicznie angielskiego i ciężko co kolwiek zrobic z tym programem bo przydałaby się ściąga po polsku :)

tak mam czujnik ciśnienia do wymiany bo nie załącza klimy a nabita ale to w zime sobie zrobie :) drugi błąd to błąd jakiejś klapki na wydechu ale nie wiem co i gdzie i jak a to pierwsze to czujnik jakiś tylko jeśli wału to skad mam pewność skoro mógł paść znów wymieniony od wałka rozrządu ? chociaż dobry kupiłem simensa vdo.Jeśli to wału to znów kosmiczne wydatki :)

dziękuje kolego właśnie wyczytałem gdzie on jest może najpierw sprawdzę styki na kostce a jak to nic nie da to oczywiście czujnik wymienie zaboli kolejny czujnik no ale trudno,Wymieniam jeszcze obudowe termostatu przed liftem na aluminiową bo gdzieś plastik puszcza płyn z chłodnicy a alu jest na alledrogo za 50zł no i słyszałem że jak komuś się poci pod klawiaturą to odma plus wąż odmy co idzie do góry silnika też a to kosztuje ok 200zł plus wysyłka a chcę odmę mieć czystą dla pewności wiec wszystkim polecam widziałem u siebie rurkę od odmy to taki tam nagar i syf że głowa mała :)

Mówisz i masz :)

Jesteśmy w pełni legalnie działającą firmą posiadającą dokumenty rejestrowe wymagane przy prowadzeniu działalności gospodarczej.

SILESIA PARTS S.C.

http://www.silesiaparts.pl/

44-240 Żory, Sikorskiego 65 (obok domu przyjęć "Europejskiego" )

tel. 32 470-27-37

tel. kom. :

Paweł (Jeztom) - 883-003-302

Michał (Mibhell) - 883-003-303

GG:

Michał: 19718161

Paweł: 19721565

podaj 7 ostatnich znaków z VIN bo potrzebne to do sprawdzenia

W tym dziale napisz post to podadzą Ci ceny.

Podaj im 7 ostatnich znaków z VIN lub cały i co potrzebujesz za części to w poniedziałek ew w wtorek Ci napiszą ile co kosztuje.

Widziałeś moje E39?

http://www.maxbimmer.pl/threads/10182-TU-PYTAJ-O-CENY/page62

Edytowane przez henryy1987