Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

no i dise sprawdzone. trzpień ktory trzyma ta klapke w momencie wyciągania wpadł do kolektora:( ale na szczescie nie polecial dalej udalo sie go wyciągnąć i włożyć na swoje miejsce, klapka chodzi bez problemu nie ma luzów:) po odpaleniu 2 razy auto bylo w trybie awaryjnym, a na obecna chwile nie ma błędu ale sprawdzi sie to dopiero po jakiejs dluzszej trasie.

A odpinałeś i próbowałeś przejechać na odpiętej? Każde odpięcie przepływki powinno być skasowane INPĄ, bo inaczej motor może chodzić stale w awaryjnym pomimo wymiany na dobrą. Pisałem już na forum jak mój koleś miał to samo w Pasku 1.8T - nie łączył styk od przepływki i jak przełączała się w tryb awaryjny to mimo że zaczęła łapać to chodził w awaryjnym aż do skasowania.

Ja tam bym tego nie odpinał tego modułu ponieważ w tym silniku podanie gazu powoduje otwarcie tego zaworu. To jest jakaś kombinacja z korkowcem i przepływomierzem razem wzięta.

Jak miałem usyfiony krokowiec to otwarcie tego zaworu po dodaniu gazu powodowało przyduszanie silnika. Po wyczyszczeniu krokowca miałem problem z głowy.

A co z przepływką? Wymieniłeś?

tak wymieniłem przepływke ale bez skutku. z tym ze chyba lepiej jedzie jak nie ma błędu,tzn nie chodzi w trybie awaryjnym,a co do tego disa całego to można to jakoś wyczyscic czy do wymiany?? bo mam wrażenie że u mnie się to ustrojstwo zacina:( dzis znow mialem blad EML i trakcje czyli weszła w tryb awaryjny i za nic w swiecie nie chciała sie wylaczycz,po czym przyjechał MATI<bmw_1> z zestawem kluczy odkręcilem to disa i poruszalem ta klapka zalozylem i auto pojechalo do domkuhappy_bmw

Edytowane przez krystian 520I