krystian 520I Opublikowano 4 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 no i dise sprawdzone. trzpień ktory trzyma ta klapke w momencie wyciągania wpadł do kolektora:( ale na szczescie nie polecial dalej udalo sie go wyciągnąć i włożyć na swoje miejsce, klapka chodzi bez problemu nie ma luzów:) po odpaleniu 2 razy auto bylo w trybie awaryjnym, a na obecna chwile nie ma błędu ale sprawdzi sie to dopiero po jakiejs dluzszej trasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 i co tam?? lepiej chodzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian 520I Opublikowano 7 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 koledzy kto mi powie jak po fachowemu nazywa sie to urządzenie pod nr 6 ??? potrzebuje to ustrojstwo kupić. http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DM51&mospid=47544&btnr=11_2195&hg=11&fg=40〈=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 zespół regulacyjny kolektora DISA(jednak to?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 A odpinałeś i próbowałeś przejechać na odpiętej? Każde odpięcie przepływki powinno być skasowane INPĄ, bo inaczej motor może chodzić stale w awaryjnym pomimo wymiany na dobrą. Pisałem już na forum jak mój koleś miał to samo w Pasku 1.8T - nie łączył styk od przepływki i jak przełączała się w tryb awaryjny to mimo że zaczęła łapać to chodził w awaryjnym aż do skasowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Ja tam bym tego nie odpinał tego modułu ponieważ w tym silniku podanie gazu powoduje otwarcie tego zaworu. To jest jakaś kombinacja z korkowcem i przepływomierzem razem wzięta. Jak miałem usyfiony krokowiec to otwarcie tego zaworu po dodaniu gazu powodowało przyduszanie silnika. Po wyczyszczeniu krokowca miałem problem z głowy. A co z przepływką? Wymieniłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian 520I Opublikowano 7 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 (edytowane) tak wymieniłem przepływke ale bez skutku. z tym ze chyba lepiej jedzie jak nie ma błędu,tzn nie chodzi w trybie awaryjnym,a co do tego disa całego to można to jakoś wyczyscic czy do wymiany?? bo mam wrażenie że u mnie się to ustrojstwo zacina:( dzis znow mialem blad EML i trakcje czyli weszła w tryb awaryjny i za nic w swiecie nie chciała sie wylaczycz,po czym przyjechał MATI<bmw_1> z zestawem kluczy odkręcilem to disa i poruszalem ta klapka zalozylem i auto pojechalo do domkuhappy_bmw Edytowane 7 Listopada 2011 przez krystian 520I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lijo Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Ja tam u siebie czyściłem ten moduł przy okazji czyszczenia krokowca. Może po prostu się gdzieś "przykleja" i elektrozawór nie jest w stanie otworzyć tej klapki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi