kozin09 Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 Pojawił mi sie wyciek oleju tak jakby pod kolektorem dolotowym, tak na wysokości alternatora. Co moze byc przyczyną albo jakie są w tych okolicach newralgiczne punkty gdzie mogło by puścić? Nie wiem - czujnik cisnienia sie tam znajduje czy może odma? Jakieś sugestie?pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 a nie czasem z obudowy filtra olejowego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 24 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 ale bardziej cieknie tak po bloku. Możliwe by tak zaciekało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 ale nad kolektorem czy z pod kolektora wyciek zdiagnozowałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 24 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 pod kolektorem, ale nie z pod kolektora Moze fotke uda mi sie cyknąć jakąś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 najlepiej umyć silnik tak jak to ja zrobiłem!! i wszystko zobaczysz na pierwszym wycieku ,skąd sączy się!!! tylko zawiń alternator w reklamówki (kilka)!! i kup płyn w jakimś sklepie do mycia ok 12-14zł!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 24 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 NA dniach zrzuce obudowe filtra powietrza i dolot, moze cos wyczaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GleN Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Też miałem pod kolektorem sporo oleju, u mnie winna była odma. Silnik jest w tym miejscu tak ukształtowany, że może się tam utrzymywać sporo syfu. Pędzel, nitro i pierjot! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 25 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Jutro lece do Majewskiego na diagnoze - i faktycznie obstawiam tak jak napisał Dyziu obudowe filtra lub jak GleN odme. PS. macie jakieś uwagi co do zdejmowania kolektora ssącego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 PS. macie jakieś uwagi co do zdejmowania kolektora ssącego? po co go ściągać?? z niego nie może lecieć ,a jak masz sprawne ręce do dojdziesz do odmy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 PS. macie jakieś uwagi co do zdejmowania kolektora ssącego? nie powinno byc zadnych problemow ja swoj sciagam w 15min wiec za pierwszym razem zajmie Ci to jakies 30min tak na spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GleN Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Żeby mieć dobre, a wręcz doskonałe dojście, to najlepiej zrzucić filtr powietrza, następnie przepustnicę (4 śruby), od pokrywy zaworów wypiąć przewód odmy, rura od bagnetu mocowana na jednej śrubie (do rurki podpięty ukośnie jest dolny węży odmy-odłączyć), wyczepić wtyczki na wtryskach, na kolektorze dostęp do śrub jest dobry-jak zejdzie przepustnica to widać na dole kolektora jeszcze jedną po środku i po jej wykręceniu kolektor schodzi. Przewody paliwowe wypinają się też bez trudu przy kielichu. Od strony grodzi na uchwycie pod kolektorem jest wpięta na płaski zatrzask wiązka z kabelkami, a za filtrem oleju wężyk, który przyłączany jest od dołu kolektora za przepustnicą-też lepiej odpiąć ale na wcześniejszym odcinku przy podłużnicy coby go nie urwać ;-) No i można pucować :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Poniżej znajdziesz wszystkie odpowiedzi http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/06/04/29 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GleN Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Poniżej znajdziesz wszystkie odpowiedzi http://tis.spaghetticoder.org/s/view.pl?1/06/04/29 I dopiero teraz taką skarbnicę otwierasz??? ;-) Czegoś takiego szukałem od miesięcy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5oul Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 I dopiero teraz taką skarbnicę otwierasz??? ;-) Czegoś takiego szukałem od miesięcy!!! To już jakiś czas temu było na forum. Żadne to nowości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GleN Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 ...że też przeoczyłem... :bag: zostało mi tylko jeszcze 5 i pół tysiąca postów do przeczytania... :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 26 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 PS; Majewski potwierdził - wyciek z pod obudowy filtra oleju, uszczelka jest - oryginał BMW, środek do czyszczenia podzespołów róznież. W piątek po pracy będziem walczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 PS; Majewski potwierdził - wyciek z pod obudowy filtra oleju, uszczelka jest - oryginał BMW, środek do czyszczenia podzespołów róznież. W piątek po pracy będziem walczyć czyli miałem racje:)hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 26 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 no zgadza sie, na jakims spocie Ci postawie... beemke bokiem ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 28 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Po robocie - uszczlka wymieniona, silnik w tym miejscu umyty Pare fotek z prac: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozi Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 żeby wyciągnąć odmę nie trzeba ściągać kolektora wystarczy wyjąć obudowę filtra i resztę dolotu i jest fajne dojście odma jest przykręcona na trzech śrubkach wymiana około 40 minut na spokojnie właśnie to teraz przerabiałem powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emenek Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 mam podobnie.. odma była pęknięta.. wymieniłem na oryginał.. ale leje sie olej .. widac jak by z pokrywy zaworów.. ale teraz czas sie dokładniej przyjrzeć czy to nie czasem podstawy filtra oleju .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi