Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, hałasuje mi wydech. Dokładnie na początku katalizatora wstępnego (patrząc od przodu auta) jest stalowa obejma wyłożona gumą i to właśnie tam się zrobił luz i rura dość mocno tam hałasuje (http://www.bmwautoparts.net/pl/katalog/czesci/18_0322/PP04433/0/0/0/0/0/katalizator-diesel chodzi mi o tą obejmę co jest z lewej strony katalizatora wstępnego, nad liczbą "10").

Podpowiedzcie jak można sobie z tym poradzić.

Jak na razie po zespawaniu obejmy i rury na sztywno wiem że to nie pomoże - hałas zniknął ale po krótkim czasie spawy puściły (w 3 punktach było zespawane) i znowu zaczęło hałasować.

Jeśli chodzi o nowe części to BMW przewyduje tylko wymianę całego elementu z filtrem i katalizatorem za prawie 4 tyś zł. więc średnio mi się to uśmiecha:)

Można jakiś to naprawić czy trzeba szukać używanych części??

Dotyczy e46, 2003rok, 320d, kombi

to co ci tłucze to zapewne tłumik drgan pewnie wali ci tez spalinami w srodku musisz wyciac tamtą czesc i wspawqc nowe np takie cos Bezkonkurencyjne Złącze Elastyczne - Peszel (2249240842) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. tylko nie kupuj jakiegos badziwewia tylko porzadne złocze bo za chwilke znowu bedziesz musiał robic a najlepiej w miejsce orginału daj jedno a kilkanasie cm dalej wspawaj drugi raz moze byc krótsze

Edytowane przez qolar

Trochę słaba rozwiązanie bo na przeglądzie będzie problem

Tiaaa...jeszcze nigdy nie spotkałem się z tym by ktoś na przeglądzie robił analizę spalin...

Może masz jakiś inne rozwiązanie?

Myślę, że chodzi Ci generalnie o złącze elastyczne. Kup nowe, wspawaj, ciesz się jazdą :P

Trochę słaba rozwiązanie bo na przeglądzie będzie problem, a problem jest nie z katalizatorem tylko z obejmą/łącznikiem. Może masz jakiś inne rozwiązanie?

W dieslu nie robi sie alalizy spalin tylko poziom zadymienia - stacje u nas tego nie robią, oprócz tego jest zabieg nie zdrowy dla diesla bo silnik jest wkręcany na maksymalne obroty na biegu jałowym bez obciązenia.

ostatnio spawałem kata a urwał się przy wejściu do turbo na spawie ori!!! jakieś 4cm od turbiny!!!

wstawiłem elastozłącze za katem!!! a pękło dlatego że nie było [pod katem takich dwóch mocowań nr 13

Katalizator Diesel (18_0322)

i dlatego się urwało!!!