Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć! Chciałbym się podzielić objawami jakie ja miałem przy uszkodzonym module świateł. A więc tak na zegarach nie pokazywało mi: kierunków ( z zewnątrz działały) świateł długich ( z zewnątrz działały) przeciwmgielnych ( z zewnątrz działały) nie pokazywało mi również wszelkich komunikatów i gongów no i w ogóle nie miałem świateł wstecznych i wariował mi prędkościomierz. Dziś już wszystko działa, komunikaty np. otwarte drzwi czy bagażnik i gongi. Może komuś się przyda. POZDRAWIAM

LCM można zregenerować w dobrych warsztatach. U mnie objaw to nie gaszące się prawe światło długie oraz pulsowanie na światłach krótkich. Za naprawę z demontażem, montażem zapłaciłem 250 zł plus 6 m-cy gwarancja. Używek nie polecam, chyba, że z dobrego źródła. Nigdy nie wiesz, na co trafiszhappy_bmw

Ja u siebie poprawiałem u znajomego wszystkie luty w lcm2 i do tej pory wszystko działa.

Poza tym jeśli padnie coś na płytce to najczęściej od świateł długich lub krótkich i wystarczy kupić (7) BTS425L1 BTS426L1 modul świateł BMW LCM (2888079562) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. takie coś i usuwamy spalony,wlutowujemy nowy i działa...Tylko trzeba mieć o tym pojęcie...

Gdyby był sposób na określenie który to tranzystor padł było by prosto albo mieć rozpiskę całej płytki lcm który do jakich świateł byłoby cacy :)

Gościu ma pokazane w aukcji tylko,który padnie jak świeci ciągle światło drogowe :) jeśli komuś właśnie to nie gaśnie to sam zrobi bez problemu...