Kondziu Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Witam Panowie, od jakiegoś czasu miałem spore ubytki płynu chłodniczego aż powiedziałem dosyć. Oddałem furę do kumpla i okazało się, że cieknie z pompy wody. Zamówiona pompa firmy SKF - ponoć to wyższa półka, co Wy na to? Przy okazji zalewam nowy płyn chłodniczy Prestone. Pozdro ajak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Dokładnie tak SKF to wysoka półka i nic lepszego nie kupisz no iprócz oryginału oczywiście... Ale co do płynu to już słabo lepiej zalej coś markowego typu Hepu , swag ,Bmw są w dobrych cenach i lepiej kup koncentrat i sam sobie rozrób... Ja za 1,5 litra koncentratu oryginał BMW płaciłem 35 zł po rozrobieniu pół na pół z wodą masz 3 litry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek422 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 podobno ten prestone chwalą ze dobry jest a skf tak to to dobry wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Prestone to jest jeden z lepszych płynów. Co do pompy fakt dobra firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Nie zdziw się jak przeczytasz na opakowaniu pompy MADE IN CHINA. SKF to dobra firma, ale swoje manele zleca chińczykom do wytworzenia,zresztą jak większość firm obecnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 18 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Teraz wszystko od chinoli, ważne żeby dobrze się kręciła:) Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PRZEMO Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 a mnie sie udało dziś kupić do mojej nową ,nieużywaną pompe wody [ori bmw , z serwisu:lol:] za całe 210 pln... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 No to wyrwałeś w super cenie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 SKF bardzo dobry wybór,kosztuje parę złotych drożej od ruvelle więc można dołożyć i zamontować SKFa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Nie zdziw się jak przeczytasz na opakowaniu pompy MADE IN CHINA zakładałem ostatnio SKF to na pudełku było made in espania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Pewnie produkują w kilku miejscach. A z jakiego kraju jest ten SKF? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 SKF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 W 28 państwach więc mogą byś z połowy świata i wszystkie będą ori bmw_1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]23864[/ATTACH]Pompa wsadzona produkcji made in espania. Ale mam pytanko jeszcze, przestał mi działać przycisk MAX od sterowania nawiewem w konsoli. Macie jakieś propozycje co to może być? Jakiś bezpiecznik może jest odpowiedzialny za jego działanie? Edytowane 19 Stycznia 2013 przez Kondziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 [ATTACH=CONFIG]23864[/ATTACH]Pompa wsadzona produkcji made in espania. Ale mam pytanko jeszcze, przestał mi działać przycisk MAX od sterowania nawiewem w konsoli. Macie jakieś propozycje co to może być? Jakiś bezpiecznik może jest odpowiedzialny za jego działanie? Może to być spowodowane temperaturą zewnętrzną. Kiedyś znalazłem coś takiego, może to da odpowiedź - odzysk ciepła, działa na postoju po wyłączeniu zapłonu jeśli temp jest ponizej 15*C - maksymalne chłodzenie (16*C) w czasie jazdy jeśli temperatura jest powyżej 15*C happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 U mnie na panelu w tym miejscu jest przycisk rest którym można dogrzać auto jak jest nagrzanie do pionu a stoimy na zgaszonym silniku i fajna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Tyle, że przycisk max ma wersję rozszerzoną-działa w dwie strony , dogrzewa jak rest i chłodzi np latem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 W poliftowych jest przycisk MAX i z tego co wyczytałem, działa przy chłodzeniu, a nie w momencie jak ja grzeje na +30 bo mrozi. Ale dzięki za zainteresowanie tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fastandhurry Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 A co na to instrukcja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fastandhurry Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 coś mi nie poszło z tym zdjęciem ale generalnie chciałem powiedzieć że kolega tomasso12 ma rację ten MAX działa w obie strony(przynajmniej powinien) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kondziu Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Już rozkimniłem ten przycisk MAX w praktyce jak trzeba. Wszystko gra tylko trzeba wiedzieć do końca jaką on właśnie funkcję spełnia:) Dogrzewa na postoju i chłodzi na fulla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fastandhurry Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Już rozkimniłem ten przycisk MAX w praktyce jak trzeba. Wszystko gra tylko trzeba wiedzieć do końca jaką on właśnie funkcję spełnia:) Dogrzewa na postoju i chłodzi na fulla. No to spox! Ja pewnie nie korzystam z połowy dobrodziejstw inżynierów z Monachium.Trzeba by trochę poświęcic czasu, poczytać, pobawić się przyciskami po prostu nie ma czasu ale jak dożyję emerytury to rozpracuję wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi