wojtek530d Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Witam Mam zasieszenie z tyłu do wymiany czyli tuleje na dużym wachaczu, pływajacą łącznik L i tuleje w wachaczach górnych, prostym i bananie. Moje pytanie jest takie czy ktośwymieniał owe tuleje i czy gdzieś je kupie, oglądałem na allegro ale nie jestem na 100% pewny czy to te. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 na małych wahaczach nie wymieniaj tulkei... lepiej kup cały wahacz ... dziad jest aluminiowy i jak wprasowujesz tuleje to lubi pękać...... łącznik L to żaden problem.. gorzej z tuleją wahliwą bo ciężko wychodzi.... ja dawałem długą śrubę.. podkładkę z jednej az drugiej kawałek rurki i znów podkładkę.. ii kręciłem aż wyszła:) Beisan Systems - Procedures - Swing Arm Ball Joints Procedure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Popieram kolegę Dyzia, małe wahacze lepiej założyć nowe, miałem przypadek, że po wprasowana tuleja nie spasowała się z wahaczem ( tuleja lamfordera, więc chyba dobra firma), skończyło się zakupem nowego wahacza. Tuleja pływająca , trzeba troszkę gimnastyki i nerwów. Ja dorabiałem do wyprasowania coś w rodzaju ściągacza ze śryby, podkładki i płaskowniczka. Oczywiście po całym zabiegu konieczna jest diagnostyka tylnej osi, zbieżność i kąt pochylenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 dokładnie jak chłopaki mówią, ściągacz do pływającej robiłem z kilku rur, płaskownika i oryginalnej śruby mocującej - ciężko ale da radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ChriS. Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 A ma ktos w swoim warsztacie sciagacze? Ja potrzebuje z przodu wymienic tuleje, a ten link co dal Dyziu to dobra sprawa bo gosciu pokazuje, jak bez wyjmowania wahacza te tuleje wymienic. Mechanicy krzykna ze 150zl za strone za takie cos........ a to samemu zrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 Za komplet pływających wraz z diagnostyką auta u nas biorą 450 zł, dlatego warto pobawić się, zmajstrować przyrząd-jest też gdzieś filmik jak zrobić taki przyrząd, samemu wymienić i podjechać tylko na ustawienie, a to już koszt rzędu max.150 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 13 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 dokładnie, wachacza nie wyciągałem, jak masz imadło, szlifierkę, kilka twardych rur o odpowiednich średnicach to sam to ogarniesz i zaoszczędzisz kilka pln. A czas spędzony z furką - bezcenne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek530d Opublikowano 13 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2013 (edytowane) Ok dzieki za info ze takie cyrki wychodza, był bym ugotowany jak by coś takiego wyszło a jakiej marki wachacze polecacie prócz tego co wszyscy mówia lamforder bo narazie mószę obciać koszty zrobiłem całą zawieche z przodu i teraz tył został, miałem wymienic pływające ale okazało sie ze padły w w dużym wachaczu i na dodatek L - ki no i amorki, tak wiec wsio nowe Zadzwoniłem w jedno miejsce i za zregenerowane wołaja 50zł za sztuke jesli oddaje wsoje na wymiane chyba zła cena nie jest Edytowane 14 Października 2013 przez wojtek530d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Trochę taniej będzie Febi lub Delphi. Nie wiem jak z Teknototem czy SRL bo tego akurat nie praktykowałem, a ceny trzeba przyznać, są nie głupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 teknoroty miałem i rok śmigałem i ok było.... potem auto sprzedałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 19 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2013 Szwagier miał teknorota prawie 3 lata po Wrocku. Uważam że warto się nad nimi zastanowić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 26 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 Szwagier miał teknorota prawie 3 lata po Wrocku. Uważam że warto się nad nimi zastanowić Mam do wymiany dolny wahacz z przodu od pasażera, chyba przemyślę temat, cena nawet niższa od Febi, o Lamforderze nie wspomnę. Trzeba przyznać , że Lamforder wyrobił sobie markę, ale jakość... jak koledzy napisali, że na Teknorocie robią tyle kilosów to chyba warto się zastanowić, chociażby dla kasy w kieszeni. Nasze drogi są , jakie są, więc nawet za przeproszeniem ruska stal wymięknie:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi