bmwmatt Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Witam! Mam pytanie, co mogę polepszyć w silniku (tanim kosztem), aby zwiększyć jego moc? Wstawić większą turbinę? bmw e39 525 silnik 2.5TDS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micnic Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 generalnie to wypada sie przywitać w odpowiednim dziale a sama wymiana turbiny nie wiele pomoże bo trzeba też wymienić intercooler i chyba sterowanie niech mnie ktoś poprawi jeżeli się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 generalnie to wypada sie przywitać w odpowiednim dziale generalnie to był juz temat o takim pierdzeniu,bo pierwsza część twojego posta to OT było :?: Witam! BYŁO :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 tanim kosztem to lepiej nic nie robic bo bardziej mozesz zaszkodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmwmatt Opublikowano 25 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 co do przywitania - micnic to przeczytaj pierwsze słowo. Pawelo - jestem tu nowym użytkownikiem, więc nie sprawdzałem podobnych postów, zadaje pytanie i oczekuję odpowiedzi od wspaniałomyślnych użytkowników Kosa - tanim kosztem mam na myśli do 1500zł, więc za tą kwote można już coś ciekawego zrobić. dalej czekam na odpowiedź, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 myśle że chip i program w tych pieniądzach:) tylko tyle!!! koszt 1800zł ale 180km wysiśniesz jak masz zdrowy motor!! http://www.bmwm.beep.pl/tuning/ct.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czechu Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Ja nie wiem jak chip ma sie do TDSow, ale w przypadku diesla to najlepsze i mysle najbardziej bezpieczne wyjscie (oczywiscie, jesli jest robione z glowa). Pytanie, jaka tam jest skrzynia u Ciebie? Cena chipa waha sie w przedzialach 1000-2000zl, ja osobiscie robilem za 1100zl i jestem w pelni zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 no ta ale temat nie jest w tuningu mech!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 http://www.4tuning.com.pl/news/145,najmocniejszy-tds-w-polsce-bmw-325-tdserek tu masz temat 2.5 tds Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 W 182Km to niewierz musial bys miec chyba silnik nowke sztuke nie smigana ale samym programem jakies 170Km powinno wypluc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edu2301 Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 W 182Km to niewierz musial bys miec chyba silnik nowke sztuke nie smigana ale samym programem jakies 170Km powinno wypluc. serek zrobil 240 km i co jaki to problem Kosa - tanim kosztem mam na myśli do 1500zł, więc za tą kwote można już coś ciekawego zrobić. za taka kwote nic nie zrobisz ciekawego szkoda zachodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nem Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Mam pytanie, co mogę polepszyć w silniku (tanim kosztem) Takim Wiadomo ze jak jest siano to mozna dzialac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Zakładam że jest możliwość zrobienia upgrade softu - znajdź kumatego z DISem i może już pomóc. Reszta to standard - zwiększenie ciśnienia sprężania, powiększenie IC, przeróbka dolotu i wyzwolenie wydechu. Profesjonalna firma chipująca na pewno Ci pomoże - ale w żadne przeróbki mechaniczne w garażu nie radziłbym się bawić. Szukaj warsztatu który oferuje konkretny procent przyrosu mocy, dysponuje hamownią i w cenie ma 1-2 wizyty po 1-2k km w celu sprawdzenia czy nie rozpieprza Ci silnika i potrzebę ew lekkiego zejścia z mocy. PS. W 6 garach w dieslu nie liczy się PS, całą robotę robi Nm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelo Opublikowano 25 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 Pawelo - jestem tu nowym użytkownikiem, więc nie sprawdzałem podobnych postów, zadaje pytanie i oczekuję odpowiedzi od wspaniałomyślnych użytkowników ziom to nie tyczyło się ciebie tylko gościa między nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmwmatt Opublikowano 25 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 A ile kosztuje sam program? Znalazłem kolesia ktory chipuje za 800zł, ale mam pytanie, turbina ostro dostaje po dupie? I jak ze spalaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Spalanie jest kwestią tego jak będziesz jeździł po chipie, jeżeli tak jak przed to może nawet odrobinę spaść, ale jak będziesz dawał w pizdę to wzrośnie A co do turbiny to przynajmniej nagar się nie będzie na niej zbierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 (edytowane) Zmiana mapy. Przerbialem to w e36 TDSie. Wynik 177KM i 353Nm. Roznica byla po prostu niebo a ziemia, spalanie pozostalo takie same. Link do tematu gdzie rowniez jest wykres: http://www.maxbimmer.pl/threads/9477-BMW-moje-byle-i-moje-obecne-)/page2 A tu po dalsyzch modach (wydech, filtr K&N). Wznik na wykresie 181KM i 372Nm. A wiec mozna kombinowac z tym silnikiem, i to wcale nie mega kosmicznym kosztem.. http://www.maxbimmer.pl/threads/9477-BMW-moje-byle-i-moje-obecne-)/page4 W razie zainteresowania podaje numer do kolesia. Sa w okolicach psie pola kola wrocka. Koszt okolo 900zl jesli dobrze pamietam, gwarancja jest na pismie. Zabieg trwa godzinke/ poltorej. tel. 607 455 637 Pozdro. Edytowane 26 Października 2011 przez woz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 i broń boże żadnych chipów z alledrogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bax44 Opublikowano 26 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 A ile kosztuje sam program?Znalazłem kolesia ktory chipuje za 800zł, ale mam pytanie, turbina ostro dostaje po dupie? I jak ze spalaniem? Spalanie: kwestia jazdy, jak bedziesz dawal ostro to spali ile sie naleje. potrafi spasc po chipie Turbina: jak chcesz duzo mocy i Nm z samego programu to napewno bedzie dostawa w tylek a jak zrobisz z glowa nie za ostro to pojezdzisz I szanuj turbine, jak latasz otro to pozniej daj jej sie ochlodzic, a nie od razu silnik gasisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stein Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Zakładam że jest możliwość zrobienia upgrade softu - znajdź kumatego z DISem i może już pomóc.Reszta to standard - zwiększenie ciśnienia sprężania, powiększenie IC, przeróbka dolotu i wyzwolenie wydechu. Profesjonalna firma chipująca na pewno Ci pomoże - ale w żadne przeróbki mechaniczne w garażu nie radziłbym się bawić. Szukaj warsztatu który oferuje konkretny procent przyrosu mocy, dysponuje hamownią i w cenie ma 1-2 wizyty po 1-2k km w celu sprawdzenia czy nie rozpieprza Ci silnika i potrzebę ew lekkiego zejścia z mocy. PS. W 6 garach w dieslu nie liczy się PS, całą robotę robi Nm nie chce zakładać nowego tematu sadze.. moje pytanie ktoś dobry warsztat w okolicach wrocławia - legnicy??.. uporałem się z autkiem i chce się właśnie przymierzyć do zwiększenia ciut mocy. właśnie żeby ktoś zrobił to z głową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bax44 Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Jetronik we wroclawiu na opolskiej, napewno sa dobrzy ale sie cenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi