Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

co do przywitania - micnic to przeczytaj pierwsze słowo.

Pawelo - jestem tu nowym użytkownikiem, więc nie sprawdzałem podobnych postów, zadaje pytanie i oczekuję odpowiedzi od wspaniałomyślnych użytkowników :P

Kosa - tanim kosztem mam na myśli do 1500zł, więc za tą kwote można już coś ciekawego zrobić.

dalej czekam na odpowiedź,

pozdrawiam

Ja nie wiem jak chip ma sie do TDSow, ale w przypadku diesla to najlepsze i mysle najbardziej bezpieczne wyjscie (oczywiscie, jesli jest robione z glowa). Pytanie, jaka tam jest skrzynia u Ciebie? Cena chipa waha sie w przedzialach 1000-2000zl, ja osobiscie robilem za 1100zl i jestem w pelni zadowolony.

W 182Km to niewierz musial bys miec chyba silnik nowke sztuke nie smigana ale samym programem jakies 170Km powinno wypluc.

serek zrobil 240 km i co jaki to problem :)

Kosa - tanim kosztem mam na myśli do 1500zł, więc za tą kwote można już coś ciekawego zrobić.

za taka kwote nic nie zrobisz ciekawego szkoda zachodu :)

Zakładam że jest możliwość zrobienia upgrade softu - znajdź kumatego z DISem i może już pomóc.

Reszta to standard - zwiększenie ciśnienia sprężania, powiększenie IC, przeróbka dolotu i wyzwolenie wydechu. Profesjonalna firma chipująca na pewno Ci pomoże - ale w żadne przeróbki mechaniczne w garażu nie radziłbym się bawić. Szukaj warsztatu który oferuje konkretny procent przyrosu mocy, dysponuje hamownią i w cenie ma 1-2 wizyty po 1-2k km w celu sprawdzenia czy nie rozpieprza Ci silnika i potrzebę ew lekkiego zejścia z mocy.

PS. W 6 garach w dieslu nie liczy się PS, całą robotę robi Nm :D

Zmiana mapy. Przerbialem to w e36 TDSie. Wynik 177KM i 353Nm. Roznica byla po prostu niebo a ziemia, spalanie pozostalo takie same.

Link do tematu gdzie rowniez jest wykres:

http://www.maxbimmer.pl/threads/9477-BMW-moje-byle-i-moje-obecne-)/page2

A tu po dalsyzch modach (wydech, filtr K&N). Wznik na wykresie 181KM i 372Nm. A wiec mozna kombinowac z tym silnikiem, i to wcale nie mega kosmicznym kosztem..

http://www.maxbimmer.pl/threads/9477-BMW-moje-byle-i-moje-obecne-)/page4

W razie zainteresowania podaje numer do kolesia. Sa w okolicach psie pola kola wrocka. Koszt okolo 900zl jesli dobrze pamietam, gwarancja jest na pismie. Zabieg trwa godzinke/ poltorej.

tel. 607 455 637

Pozdro.

Edytowane przez woz

A ile kosztuje sam program?

Znalazłem kolesia ktory chipuje za 800zł, ale mam pytanie, turbina ostro dostaje po dupie? I jak ze spalaniem?

Spalanie: kwestia jazdy, jak bedziesz dawal ostro to spali ile sie naleje.

potrafi spasc po chipie

Turbina: jak chcesz duzo mocy i Nm z samego programu to napewno bedzie dostawa w tylek

a jak zrobisz z glowa nie za ostro to pojezdzisz

I szanuj turbine, jak latasz otro to pozniej daj jej sie ochlodzic, a nie od razu silnik gasisz.

Zakładam że jest możliwość zrobienia upgrade softu - znajdź kumatego z DISem i może już pomóc.

Reszta to standard - zwiększenie ciśnienia sprężania, powiększenie IC, przeróbka dolotu i wyzwolenie wydechu. Profesjonalna firma chipująca na pewno Ci pomoże - ale w żadne przeróbki mechaniczne w garażu nie radziłbym się bawić. Szukaj warsztatu który oferuje konkretny procent przyrosu mocy, dysponuje hamownią i w cenie ma 1-2 wizyty po 1-2k km w celu sprawdzenia czy nie rozpieprza Ci silnika i potrzebę ew lekkiego zejścia z mocy.

PS. W 6 garach w dieslu nie liczy się PS, całą robotę robi Nm :D

nie chce zakładać nowego tematu sadze.. moje pytanie ktoś dobry warsztat w okolicach wrocławia - legnicy??.. uporałem się z autkiem i chce się właśnie przymierzyć do zwiększenia ciut mocy. właśnie żeby ktoś zrobił to z głową ;)