bilii Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Od pewnego mam problem uklad chlodzenia caly czas sie za powietrza wymieniona uszczelka pod glowica termoastat pompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Kolego to szukaj dobrego magika może gdzieś wąż od cieczy chłodzącej ma dziurkę trzeba obadać wszystkie,ja miałem nie daleko ściany grodziowej dziurkę i ciężko było ją namierzyć a profilaktycznie kupiłem nowy korek od chłodnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilii Opublikowano 6 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 wlasnie tylko mi to zostalo bo n iewierze zeby glowica byla peknieta autko ma przejechane 250 tys po hollandi i przy zmianie uszczelki pod glowica nie znalazlem zadnych przeciekow.Dziwne jest ze nie chce sie odpowietrzyc parownik od gazu i odpowietrznikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 samo odpowietrzenie e39 to nie takie hop-siup,w 90% idzie ładnie pięknie,ale potrafi tak sie uprzeć,że za cholere nie chce puścić,mi raz mechanik ,po wymianie termostatu,chciał sie pochlastać,pół dnia z tym walczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_85 Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 wlasnie tylko mi to zostalo bo niewierze zeby glowica byla peknieta autko ma przejechane 250 tys po hollandi i przy zmianie uszczelki pod glowica nie znalazlem zadnych przeciekow.Dziwne jest ze nie chce sie odpowietrzyc parownik od gazu i odpowietrznikiem Tytuł tematu powinien zawierać wersje silnikową w jaką jest wyposażone to e39, to samo z instalacją gazową jeśli oczekujesz pomocy zawsze łatwiej coś doradzić gdy wiadomo jakiej jednostki dotyczy problem i czy jest LPG/CNG Powodów może być wiele, zaczynając od złego montażu samego parownika (jest on zamontowany wyżej niż poziom płynu w zbiorniczku wyrównawczym), Uszkodzenie membrany w parowniku gaz dostaje się do płynu i samoistnie zapowietrza układ-w tym przypadku da się to stwierdzić bo ewidentnie "wali" gazem ze zbiorniczka. Złe odpowietrzanie -chodzi o nagrzewnice ogrzewanie ma być na full i włączona pompka! gdzie masz odpowietrzniki już pomine bo brak info o silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilii Opublikowano 6 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 parownik i reszta jest ok nie ma wody w oleju nie smierdzi z chlodnicy zadnym gazem a ni benzyna przez korek od wlewu oleju nie leci zaden dym ani powietrze silnik bardzo rowno pracuje i to mnie dreczy nie ma zadnych oznak peknietej glowicy i po ogladnieciu starej uszczelki tez nie stwierdzilem jakis przeciekow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 MAsz źle odpowietrzony układ. jak sie zabrać? 1. postaw auto by przód był troche w górze np podjazd 2. otwórz pokrętło nagrzewnicy na maksa, to z tyłu też, a temp na klimatronicku jeśli masz ustaw na 32st zarówno lewą jak i prawą stronę i nadmuch na maksa. co nalezy zrobić? 1. Odpal silnik, poczekaj aż sie nagrzeje sprawdzając poziom płynu i temp miedzy czasie 2. delikatnie popuszczaj korek zarówno przy chłodnicy jak i na obudowie termostatu. 3. na lekko odkreconych korkach daj kilkukrornie gazu - ma pluć samym płynem 4 mozesz też profilaktycznie uciśkać na przemian górnego i dolnego węża zeby "popchać: - bo najprawdopodbniej siedzi Ci bąbel powietrza w gówicy lub parowniku. 5. zakręc odpowitrzniki 6. Visko musi sie załączyć 7. gdy sie załączy odkręc odpowietrzniki i upuśc resztki powietrza 8. gdy i to nie pomoże, to jak silnik Ci ostygnie - żebys sie nie popażył - spróbuj wdmuchnąc powietrze przez wlew płynu na odkręconych korkach (najlepiej ustami ;p) 9. ... i powtórz operacje 10. jesli i to nie pomoże - popuść delikanie opaskę węża dochodzącego do parownika i tamtędy spróbuj odpowietrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GleN Opublikowano 6 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Ja u siebie stoczyłem walkę z układem chłodzenia i nie znalazłem wycieku, a i tak mi ubywa pomalutku, zapowietrzał mi się nie raz, ale to przez to, że dawało spaliny do układu chłodzenia. Teraz po wymianie uszczelki pod głowicą silnik nie pochłania mi płynu i ciśnienie już nie chce mi ponownie rozsadzić chłodnicy. Podejrzenia padają na nagrzewnicę, bo nic innego już mi do głowy nie przychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eko-vit1 Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 juz myslalem ze w 10-tym to trzeba w portki........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
penio1 Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 he he dirty.73 masz racje jak cos sie uprze to walka nie ma ja mialem to samo kurna ile to trzeba sie na macac i zwalczyc ja to wiem co trzeba ale wam nie powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GleN Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 A ja myślałem, że fajnie komuś coś doradzić... A Ty taki tajemniczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martino Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 witam wszystkich mam problem z bmw 525tds gorna czesc chlodnicy jest goraca a dolna zimna tak samo z wezami wskazowka jest w pionie czy to jest normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 witam wszystkich mam problem z bmw 525tds gorna czesc chlodnicy jest goraca a dolna zimna tak samo z wezami wskazowka jest w pionie czy to jest normalne No możliwe ze termostat sie nie otworzył bo nie ma takie potrzeby - spróbuj pobujac sie po mieście z wlaczoną klima, temp na klimie 16 st i wtedy zaobacz czy bedzie gorący. W zimie ciezko bedzie zeby dolny był szyblko gorący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi