Kamil23 Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 Witam, jestem nowym użytkownikiem. przeszukałęm całe forum i nic nie znalazłem na ten temat, może gdzieś mi uciekło. Mianowicie mam problem ze swoim autem. Mój silnik to 2,5 benzyna automat. Mam wrażenie że auto przerzuca dwa pierwsze biegi w pozycji D i dalej juz nie chce zmienic. Musze wymusic w sensie zrzucic na S i Znow na D. Skrzynia nie szarpie, zmienia płynnie biegi, nie ma wycieków...nie wiem naprawde co jest grane. Pomoże ktoś w tym przypadku?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 10 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2011 hmm olej wymieniałeś?? bo jak nie to może czas na to.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil23 Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 powiem szczerze ze nie bo auto niedawno kupilem, i tez nie znam przeszlosci w sensie czy ktos kiedys oliwe wymienial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilii Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 a jaka skrzynia Steptronic czy zwykly automat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil23 Opublikowano 13 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 zwykla z trybem S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Kamil wymien najpierw olej i filtr. Moge sie założyc ze olej ma ze 150 tys Zacznij od tego jak sie nie uda to trzeba szukac w skrzyni a to juz niestety koszty:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil23 Opublikowano 13 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 skrzynia pracuje ladnie, nie szarpie itp, na s jest wszystko wporzadku, przerzuca biegi plynnie bez szarpniec. Tylko na D nie chce do konca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil23 Opublikowano 13 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 jak by sie okazalo ze cos ze skrzynia i koszta spore ( odpukac w niemalowane:) ) to bedzie zmiana na manuala. Chodz powiem szczerze ze fajana sprawa z automatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilii Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 a czy powinno sie zmieniac olej w tej skrzyni z czytalem na forach a automatach o wymianach oleju i nie znalazlem precyzyjnej odp.Sam j ezdze aut.steptronic i nie wiem czy wymienic czy nie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil23 Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 skoro jest mozliwosc wymiany to raczej sie wymienia, tym bardziej ze jest filtr ktory mozna wymienic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi