cesares Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Problem z nagrzaniem się silnika jest taki. Zmieniłem termostat główny i nic się nie zmieniło. Dołożyłem chłodniczkę spalin z nowym oryginalnym termostatem egr razem z całym osprzętem i nadal nie nagrzewa się. Zdjąłem wisko nadal nic. Zasłoniłem chłodnicę w 100% nadal nic. Webasto ma uszkodzony sterownik więc odpada. Po 15 km i puszczaniu ciepłego nawiewu na chałupę nie rozgrzeje się do 80 stopni. I po takiej jeździe chłodnica zimna ( po zasłonięciu). Nie przyciskam jej dopóki się nie rozgrzeje. Co jest z tym autem? Rok się męczę z ogrzewaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramus Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Bez webasto ona tak grzeje.Mi np wieczorem nie dogrzewa sie woda na max w chłodnicy.Z webasto właczonym pamietam ze grzała juz jak opetana po 5 min pracy silnika:)Jedna rada napraw ten sterownik.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cesares Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Wreszcie ktoś konkretnie odpowiedział po roku i kilku forach!!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 a sprawdzałes błedy pod kompem ? wywala tylko bład dogrzewania płynu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cesares Opublikowano 6 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 Komputer takich błędów nie pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 hmm, w e46 u znajomego wywala błąd: Aditional heater, ale tam jest chyba dogrzewacz elektryczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cesares Opublikowano 9 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 W benzynach jest dogrzewacz (chyba sobie go założę zamiast webasto) a w dieslach e46 jest webasto. Są też wersje webasto na benzynę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo Opublikowano 9 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2011 hmm, w e46 u znajomego wywala błąd: Aditional heater, ale tam jest chyba dogrzewacz elektryczny Kosa, masz rację, jest dogrzewacz. Dodam więcej - jeżdżę dislem i jest u mnie dogrzewacz, zatem chyba nie ma znaczenia benzyna czy disel:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rumcajs12 Opublikowano 11 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2011 W każdem dislu 525d czy 530d jest dogrzewacz z możliwością rozbudowy do pełnego ogrzewania.Natomiast w benzynie zawsze jest pełne ogrzewanie(nie dogrzewacz) i nie ważne czy to BMW czy inna marka. Nie ma czegoś takiego jak dogrzewacz do benzyny.:-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi