lukax21 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Witam czasem już nie mam sił do swojej BUNI dzisiaj padlo ogrzewanie a dokładnie od długiego czasu mam problem z jeżami teraz mam już 3 szt i kazdy raz działa nie działo itd Obecnie ten który mam załozony jakoś działa od tygodnia odpukać ale dzisiaj jechałem w trase i nagle zaczeło leciec zimne powietrze z nawiewów mimo tego że pokrętło ustawione jest na 3 czerwone kropeczki Przejechałem pare km zmieniłem na klimatroniku na max 32 stopnie i dalej nic nagle z jednej strony od pasażera zaczeło lecieć ciepło a z mojej od kirowcy zimno Po kolejnych kilkunastu km z mojej strony nic sie nie zmieniło natomiast od pasażera leciało raz bordzo gorące powietrze a raz chłodne ale nie lodowate jak z mojej masakra Było to w miare do zniesienia bo zamknołem swoją strone i grzałem auta drugą Natomiast dzisiaj już obydwie nie grzeja a chłodza lodowtym powietrzem Teraz nie wiem czy klapki które sa w kanałach pewnie sterowane sa elektronicznie i coś się tam nie zamyka lub nie domyka tylko która część odpowiedzialna jest za ich sterowanie czy znowu ten jeż czy panel klimatronika dajcie znać bo tej zimy zamarzne pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 a może zawory?jak wszystko dmucha,tak jak ustawisz(tyle,że zimnym)to klapki raczej nie,stawiam na elektrozawory,ewentualnie nagrzewnica złapała jakiś bąbel powietrza,i trzeba wojować z odpowietrzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozin09 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Jesli z jednej strony leci ciepłe a z drugiej zimne powietrze raczej na 99% zapowietrzony układ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Ja też obstawiałbym na odpowietrzenie układuhappy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukax21 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Witam po kolejnej trasie stwierdzam że jak jadę 78-82 km na godzine dmucha zimne powietrze natomiasta jak na autorsradzie jade ze 130 140 ogrzewanie działa idealnie Dzisiaj odkryłem co jest przyczyną Wjechałm dzisiaj na kanał i na osłonie pełno czerwonego płynu w pierwszej chwili myślalemże to płyn z układu wspomagania bo ostatnio wymieniał przekładnie Okazało się jednak że to płyn z chłodnicy Test organoleptyczny płyn na język jak jest super słodki to płyn chłodniczy jak nie to olej ze wspomagania Nie zlokalizowałem miejsca wycieku ale płyn gdzieś uciekł dolałem jakieś 200ml i ogrzewanie działa poprawnie Podsumowując zbyt niski poziom płynu w chłodnicy spowodował zapowietrzenie układu a co za tym idzie błędne działanie układu ogrzewania Jakies sugeste gdzie może być wysiek sa może jakiej newralgiczne miejsca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Auto odpal niech się nagrzeje na kanale niech stoi potem włączaj nawiew i oglądaj skąd ewentualnie kapie płyn... Innej opcji nie ma może lecieć z różnych miejsc pod autem jak będzie odpalone najszybciej sprawdzisz skąd wycieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek84 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 jest jeszcze jedna opcja jedziesz na warsztat ,napełnią specjalnym płynem układ i pózniej sprawdzą ultrafioletem i znajdą wyciek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_banano Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 kolega Georgii dobrze pisze. kilka dni temu przerabiałem ten sam temat. na pewno zapowietrza ci sie układ jakoś. sprawdz wszystkie węźe. podokręcaj je. Ja u siebie miałem też walnięty odpowietrznik i jak było duże ciśnienie to przez niego mi wylatywał płyn. to normalne że jak jedziesz szybciej to leci cieplejsze bo pompa szybciej pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi