Dziki Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Z powodu braku na rynku wtórnym i w ASO sprawnych oryginalnych latarek do e34 postanowiłem zaadoptować latarkę z modelu e 39. Muszę jednak zrobić to w komplecie z gniazdem. W e34 miałem wewnątrz gniazda ładnie oznaczone który pin to (+) a który to (-) a w e39 też tak jest? Chodzi o poprawne podłączenie gniazda z e 39 do wiązki w e34. Ewentualnie jaki kolor kabla to (+) a jaki to (-) we wtyyczce gniazda latarki e39? Jeżeli nie ma opisu pinów to czy może ktoś najprostrzym miernikiem sprawdzić który pin to plus a który minus? skoro latarki w BMW są przystosowane do ładowania ciągłego to podłączenie (+) i (-) ma znaczenie takie jak przy ładowaniu akumulatora prostownikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi 528 Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 hej plus jest na dolnym pinie (fioletowy kabelek) oczywiście jak gniazdo jest włącznikiem latarki w dół (brązowy - ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Tomi w takim ustawieniu mam kabelki na dole fioletowoczerwony/fioletoworóżowy? A na górze brązowoczarny. Zapnę w tej konfiguracji: +fioletowoczerwony -brązowoczarny Powinno być dobrze:) Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi 528 Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 a i jeszcze ciekawostka latarka jest ładowana tylko po przekręceniu kluczyka w poz 1 bynajmniej tak jest w oryginale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 3 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 A więc latarka zaadoptowana. Zasugerowałem się tym ,że latarka jest w e39 ładowana tylko gdy kluczyk jest w pozycji ACC. Wewnątrz ma akumulatorki NiMH a z tego co wiem to nie są przystosowane do ciągłego ładowania więc gdybym zasilanie podłączył tak jak w e34 to szybko wywaliłyby się te akumulatorki(nie wiem czy mają zabezpieczenie przed przeładowaniem-wolałem nie sprawdzać) (+) zatem podpięty tak jak w e39 czyli po ACC. Trochę trzeba było przerobić otwór(w e34 mocowanie w osłonie a w e39 w schowku) Przy okazji wleciał siłownik schowka(rewelacyjna sprawa zamiast pasków w e34) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 No to najs. Zdjęcie zrób jak to wygląda. Ten siłownik muszę zobaczyć! :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Opublikowano 4 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 efendi w tym problem ,że jednak siłownik jest jako opcjonalne wyposażenie i niewiele e34 go ma-ale taki problem to nie problem-Aso i można zakupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szpadyzor71 Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 A siłownik to kwestia p&p? Bo coś mi ostatnio wspominałeś, że wsadzenie go to też nie taka prosta sprawa, o ile dobrze pamiętam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 na marginesie, ostatnio mieliśmy problemy bo nie było siłowników w składanych oparciach. okazało się że ktoś podp... bo są takie same w tylnej klapie E39 bodajże... trzebaby sprawdzić długość rozciągniętego i ściśniętego i ile kilo (lub N) wyciaga i można czegoś poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi