Gość zuczek e36 Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Witajcie. Potrzebuję waszej pomocy w związku z otwarciem bagażnika w e39 2.0i 150km 1997r. Otwieranie bagażnika jest elektryczne, gdy naciska się żeby otworzyć to tylko przeskakuje coś w silniczku jak by sie kręcił w koło i nie może załapać. Teść nabył ją we wtorek i tez się tak działo i sprzedający zapewniał ze nieraz załapuje ale nie przynosi to skutku jak dostać się do zamka albo bagażnika i jeszcze tylne siedzenia się nie otwierają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel83 Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 nie wiem jaki to rodzaj nadwozia sedan czy kombi ale w sedanie wystrczy włożyć kluczyk do zamka i przeręcić go do oporu i bagażnik się otworzy , ale w przypadku kombi nie wiem czy jest tak samo czy inaczaej ale z tego co wiem to w kombi jest jakieś awaryjne otwieranie bagażnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zuczek e36 Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 to jest sedan i w tym tez problem ze z kluczyka nie chce się tez otworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 Byli szpece, co próbowali otwierać ze skutkiem pozytywnym poprzez lampkę podświetlania tablicy z prawej strony, wkładali wygięty haczyk do zamka. Niestety z niewiedzy można uszkodzić nie pomóc . Na początek proponowałbym uzdatnić zamek dobrym odrdzewiaczem. A jeszcze spróbuj podpiąć z innego auta plus pod maskę do śruby na obudowie silnika a minus gdzieś na masę np do kielicha amortyzatora. Czasem takie patenty pomagały.Ostateczność to wiercenie zamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 20 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 A mam jeszcze jeden pomysł, niech ktoś w kabinie przyciska guzik od klapy, zaś druga osoba niech dopchnie w tym momencie klapę do dołu i szybko ją poderwie. O ile ukręciła się zębatka w silniczku może to pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zuczek e36 Opublikowano 24 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 i juz zrobionekuog klapa byla wymieniana i nie pasował kluczyk i trzeba było wymienic cały zamek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi