MARIO78 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Vitka wszystkim w te zimowe dni :lol: mój problem polega na zlokalizowaniu gdzie moja fura gubi prąd z akumulatora :xszukałem różnych tematów na forum ale nic z tego :cry: czytałem o '' jeżyku '' fakt wentylator działa to wyciągnąłem bezpiecznik i nie brzęczy ale prąd gubi , proszę o wpisy aby w sprawie tej było jak najwięcej przyczyn aby nie szukać godzinami. czy stojące auto 5 dni musi zgubić prąd? [wyciągnięty bezpiecznik od ''jeżyka''] wszystkie rady w cenie NIECH PRĄD BĘDZIE Z NAMI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 A próbowałeś zapakowac inny akumulator ? Względnie odłącz aku od klem , naładuj na maxa prostownikiem , zmierz napięcie .... i po tych paru dniach zmierz napięcie ponownie , możliwe że w akumulatorze zwarły się cele i będzie się sam rozładowywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszeks_88 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Moj brat ma taka sam sytuacje ma jakies zwarcie w Navi..... ale zlokalizowal bezpiecznik :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIO78 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 (edytowane) akumulator nowiutki i nie mam navigacji czy alternator może go rozładowywać ? bo był robiony Edytowane 4 Grudnia 2010 przez MARIO78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 akumulator nowiutki To akurat w tym przypadku o którym pisałem nie ma znaczenia , zwarcie cel moze nastąpić w każdym momencie eksploatacji , czasem wystarczy wpaść w jakąś większą dziurę i kłopot gotowy .... Tak jak pisałem sprawdz multimetrem po naładowaniu akumulator .... i powiedzmy po 24 godzinach znowu sprawdzić napięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIO78 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 oki załaduje aku...i na noc odłączę i zobaczę czy odpali bo do sprawdzenia nie mam sprzętu zależy mi na znalezieniu przyczyny ponieważ otwieranie jest elektryczne aku.. w bagażniku i filozofia z otwieraniem auta jak się rozładuje ale proszę o jeszcze sugestii w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NetSerwer Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Jedna moja mała uwaga co do wentylatora - u mnie po wyłączeniu bzyczy "coś" w panelu klimatronika, ale podobno tak ma być i po kilkunastu minutach przestaje (przewietrzanie, czy coś...). Jak otworzę samochód z pilota, to też bazyczy (ponoć zaczyna jak nacisnę przycisk pilota). Jak na razie nie mam problemów z odpalaniem nawet jak Buńka postoi kilka dni bez jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek v8 Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2010 Kiedys mojemu kumplowi w E34 tez rozladowywalo akumulator i problemem bylo swiecace sie przez caly czas swiatelko w bagazniku. Sprawdzales juz akumulator ? Moze juz nie daje rady ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIO78 Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 VITAM;-] akumulator ma miesiąc i był sprawdzany przez elektryka także jest na pewno dobry co moze rozładowywać akumulator na postoju w góra dwa dni nie jeżdżąc? rozwijajmy temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIO78 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 vitam panowie czy przy alternatorze z tyłu dochodzący przewód z kostką to do regulatora napięcia? bo przy wyłączonym zapłonie coś tam bzyczy ' czy to może rozładować aku...????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Heh, co te auta ostatnio tak bzyczą? moja niunia też bzyczy tylko ewidentnie przy panelu klimatronica, tak jak NetSerwer'owi. Forest pisał że to jeż, trzeba go wymienić, ale jak obie bzyczy przy alternatorze to nie mam pojęcia. Regulator napięcia będzie jakoś od tyłu alternatora, ale żeby bzyczał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIO78 Opublikowano 9 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 tak wiem o jeżu od jeża wyjąłem bezpiecznik i cisza ale aku.... padał więc szukałem gdzie zwiewa prąd ale przyłożyłem ucho do alternatora i było słychać coś jakby lekki szmer odłączyłem kostkę tą z tyłu alternatora i przestało teraz sprawdzam czy aku zaliczy wyczerpanie czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zainwestuj 15zł w multimetr i sprawdzaj po kolei kostki , bo w tym tempie to zejdzie Ci do wiosny szukanie przyczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Ma rację Mordulec, taki miernik elektryczny (elektroniczny?) przydaje się często, ja zawsze mam w garażu lub aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonMW Opublikowano 9 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2010 Napisz co miałeś naprawiane w alternarorze-tam nie może nic brzęczeć,bzyczeć itp.,sprawdz jeszcze napięcie na klemach na uruchomionym silniku>14V(wyłączone wszystkie odbiorniki.) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIO78 Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 oto mnie chodziło ma nic nie brzęczeć dzięki kolego BatonMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi