Kaziu Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 (edytowane) Witam, mam taki problem jak w temacie. Mianowicie mam drgania i szarpanie przy ruszaniu z jedynki. Występują na zimnym silniku, rzadziej jak jest już ciepły. Miał ktoś już z Was taki problem? Zastanawiam się czy to koło dwumasowe czy sprzęgło. Pomóżcie:) Edytowane 17 Listopada 2011 przez Kaziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Darecki Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 a slyszysz jakis metaliczny oddzwiek przy ruszaniu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziu Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 nie, raczej nie;p po prostu szarpie i drga. Jutro posłucham dokładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Darecki Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 wiesz nie sadze zeby to bylo cos ze sprzeglem raczej z paliwem. pozatym z tego co wiem to w polsce a zwlaszcza na dolnym slasku bylo wczoraj w nocy -4 ,, wez to pod uwage. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziu Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 ale mam to już od dłuższego czasu. Latem miałem to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Darecki Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 a kiedy wymieniales filtr paliwa ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Darecki Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 swiece zarowe w jakim masz stanie??? moze to byc tez kwestia wtrysku badz elektroniki. musisz sie podlaczyc do kompa i poszukac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziu Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 właśnie na dniach miałem wymieniać filtry i olej. Po ostatniej wymianie tez było to samo. Postaram się wymienić jak najszybciej i zobaczymy. Ale myślę że to nic związanego z filtrem. Zastanawia mnie bardziej koło dwumasowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Darecki Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 kolo dwumasowe niekoniecznie , szkoda ze nie wsluchales sie w prace silnika . czasami jest tak ze na zimnym silniku pracuje jak metlowa plytka ktora chalasuje .... postaraj sie narazie o podstawowe wymiany potem sie zaglebiaj, a probowales ja przegonic tak porzadnie ... moze cos ci w ukladzie siedzi .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziu Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 no próbowałem. Mam ten problem dłuższy czas już ale nie miałem jakoś czasu żeby się tym dokładniej zająć. Używam auto na codziennie i trudno mi zostawić u mechanika na dłużej, a nie chciałbym wymienić czegoś czego nie trzeba. Kumpel jeden ma podobny problem i mówił mi że to koło dwumasowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Darecki Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 a no to masz odpowiedz. tylko ze to kosztuje,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziu Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 kumpel mi mówił ale nie wiem czy mu wierzyć;p nie jest mechanikiem;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Darecki Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 wiesz to tez tak na slowo nie mozna wiedziec wszystkiego . trzeba posluchac i zobaczyc w czasie jazdy. jak masz jakiegos znajomego mechanika niech sie z toba przejedzie i oceni . w sumie to byle mechanik nie powinien ci robic z tym problemu zeby ocenic sytuacje. .. w zasadzie to te drgania sa non stop czy tylko przy ruszniu czy probowales jechac powoli by je wyczuc czy tez jest to na 1 biegu czy na wszystkich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziu Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 tylko przy ruszaniu po prostu zaczyna szarpać i drgać. Na wyższych biegach nie ma, chyba że jade na wyższym biegu niż powinienem ale to normalne bo za niskie obroty jak na dany bieg. Te drgania są podobne, tyle że szarpie dodatkowo przy ruszaniu. Jak jade na 4 biegu to też czasami mi się zdaję że coś stuka, ale może to tylko przesłyszenie;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Darecki Opublikowano 16 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 moze byc ze cos z ukladem napedowym ale to tak jak mowie musisz podjechac do kogos kto ma leb na karku i sprawdzi to razem z toba . bo naciagaczy nie brakuje . daj znac jak sie dowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziu Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 spoko. Postaram się szybko to załatwić bo już mnie to wkurza coraz bardziej. Jak dowiem się co to jest to dam znać. A teraz czas spać;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 A w jakim stanie są poduszki pod silnikiem? Też mi drgało przy ruszaniu, okazało się że jedną poduszkę miałem zerwaną. Po wymianie lux malina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Darecki Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 no tez o tym pomyslalem tym samym ze to juz jest dluzszy czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziu Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 dokładnie też tak myślałem;p ale nie zawsze są drgania. Dzisiaj rano (zimno) żadnych drgań i szarpania. Nic nie stukało, przysłuchiwałem się, żadnego metalicznego odgłosu. Głównie chodzi mi o szarpanie. Gdyby to były poduszki to zawsze by mi drgało raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leo Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 kolego mozemy sie uwówić w tygodniu jakoś zobaczymy co tam Ci niedomaga i może będę mógł pomóc w jakiś sposób bo gdybając przez forum to można pół auta wymienić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziu Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 (edytowane) no fajnie by było:) ja jestem we wrocku poniedziałek wtorek czwartek i piątek. Podaj dzień i godzinę jaka by Ci odpowiadała a ja postaram się dopasować tylko mam nadzieje że jak się spotkamy to auto nie będzie w porządku chodzić;d bo na złość może być wszystko ok;d Edytowane 17 Listopada 2011 przez Kaziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BASTARS Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 swiece zarowe w jakim masz stanie??? A co mają do tego świece żarowe ??? Takie objawytakże miewam czasami i nie wiadomo co to może być , ja podejrzewam tłumik drgań (łącznik gumowo metalowy pomiędzy wałami) ale słyszałem też że jest to uzależnione od pogody , wilgotności temperatury otoczenia i oczywiście jakości paliwa , tego czego rząda komp dla silnika w danym momęcię a tym co dostaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziu Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 tankuje na shellu a tam chyba najgorsze nie jest;p ja wspominałem nie zawsze te drgania występują. Bardziej mnie to szarpanie martwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Darecki Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 swiece zarowe odpowiadaja za odpowiednia cieplote przy rozruchu jak i przy pracy silnika w niskich temperaturach . bywa ze swieca zadziala raz tak raz tak i juz masz nierowna prace silnika itd. chodz to juz by wskazal komp/... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziu Opublikowano 18 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 Szarpania wydaje mi sie bardziej ze sa spowodowane ukladem napedowym a nie praca silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi