Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich dobiłem wczoraj klime bo miałem mało gazu już od kupienia auta nie nabijałem bo działała,problem polega na tym iż juz nie działa:):):) Sprawdzałem czujnik ciśnienia klimatyzacji i okazało sie że nie działa bo nie załanczał sprężarki dałem na krótko i sprężarka sie załączyła ale to było wczoraj:) Dzisiaj chciałem znowu na krótko ją włączyć i nie załączyło sprężarki nie mam pojęcia co może być przyczyną,gaz jest bo na zaworku sprawdzałem i jest wentylator na krótko chodzi.Kontrolki na panelu sie świecą że klima załączona a nie działa.Panel z klimy ten niby manualny klimatronic prosze o pomoc co może być.

Edytowane przez Pitbull810614

Czujnik wymieniony i dalej klima nie działa:( Dałem napięcie z akumulatora na kompresor i kompresor sie załancza tylko że chłodu z nawiewów dalej nie ma nawet jak kompresor chodzi nie wiem gdzie szukać przyczyny.Gaz wykluczam bo jak przez ponad 2 lata był tylko go było mało no to raczej nieszczelności nie ma została dobita i raczej gaz jest.Czujnik temperatury zewnętrznej jest sprawny dajcie jakieś pomysły bo nie wiem co robic:help::help:

Ja tam się na klimie nie znam ale w układzie klimatyzacji mamy trochę więcej urządzeń niż czujnik ciśnienia i sprężarka, np. zawór rozprężny. Ja bym tak tej sprężarki na ostro nie podłączał bo może być tak że pomimo włączania klimy sterownik klimy nie włącza sprężarki z jakiegoś ważnego powodu, ty na ostro a tu dup dup dup....

• 2 tygodnie później...

Temat uważam za zamknięty problem polegał na braku czynnika :) Nabiłem i wszystko poszło w atmosfere:) Dziwne bo przed nabiciem było 400g czynnika a jak nabili ją do końca to sie gdzieś rozszczelniła na sprawdzaniu im wyszło że jest szczelna musze azoten sprawdzic i usunąć usterke dzieki za rady.