Dominik6 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 witam wszystkich mam problem z abs-em komputer pokazal tylne prawe kolo czujnik wymienilem dalej problem zostal wymienilem lozysko z drugim czujnikiem w srodku dalej nic sprawdzilem na komputerze predkosc pokazuje na karzdym kole dobrze skasowalem blad po 25 kilometrach abs znow sie swieci i pokazuje tylne prawe kolo czujnik skasowalem blad i podlaczylem kompa i jezdzilem z nim pokazal mi prawe przednie kolo zglupialem zamienilem czujni z lewego na prawy czujnik ok sprawdzilem czy czyta predkosc na kazdym kole czyta skasowalem blad uradowany ze jest ok nastepnie 25-30 km i znow abs sie swieci nie mam juz pomyslow bardzo prosze o rade i pomocpytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 sterownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 także stawiam na sterownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik6 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 jaki sterownik i gdzie go szukac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 czujnik ABS w tylnym lewym kole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik6 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 mam wymienic czujnik abs w tylnim lewym kole i bedzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 najprawdopodobniej powinno to rozwiązać problem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba 1974 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 A jaki masz sterownik abs jeżeli jest z końcówką 0001 to może być pęknięta płytka przypadłość tego sterownika.Znajduje się pod maską razem z pompą abs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik6 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 wlasnie tak koncowka 0001 i gdzie to naprawic? czy musze kupic cala pompe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamoj Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 kolego napewno sterownik abs ktory jest pod maska obok silnika, dochodzi tak do przegrzania sie stykow i mikro druciki poprostu sie urywaja. taki sterownik to koszt okolo 1600 zl ale mozna go naprawic za okolo 240- zl ja tyle placilem i pomoglo. jak cos to dam ci namiar na kolesia ze swidnicy, dodatkowo da ci rok gwarancji na robocizne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoulRea Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Ze Świdnicy to moja dziura wiec jak będę w stanie pomóc to wal śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba 1974 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Ewentualnie troche taniej można wysłać do redy jest gościu na allegro już dwa tam robiłem i też daje gwarancje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik6 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 spytanko czy jak u mnie jest pompa numer koncowy 001 to bedzie pasowc 000 czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik6 Opublikowano 21 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2012 powiec mi czy jak mam pompe abs z koncowka 001 to 000 bedzie pasowac czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zamoj Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2012 tu masz nr do kolesia co naprawia sterowniki abs 607 262 167. koles ze świdnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilsuchy Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2013 A ja mam takie pytanko... czy da rade jakoś na "stałe" zablokowac abs żeby non stop działał? Tzn jakos mostek gdzieś czy cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyto Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 (edytowane) Witam Podłącze sie pod wątek, u mnie sprawa wygląda następujaco. Zaświeciły sie kontrolki ABS i ASC brak wskazań prędkościomierza, ekonomizer wariował wymieniłem tylny lewy czujnik (stary trzeba było rozwiercić ale nie do końca zeby koronki nie uszkodzić, śruba mocująca zapiekła sie w środku trzebabyło nagwintować niestety nie udało sie tego wykonać jak fabryka i mocowanie czujnika trzeba było troche "zmodyfikować" bo śruba mocująca była troche pod kątem ) na używke wszysko niby ustało ale od tego momentu czasami przy hamowaniu pedał hamulca drga zachowuje się tak jakby działał ABS (kontrolki w tym momencie sie nie świecą) występowały dodatkowo błędy w module ABS: 112 CAN Kombinstrument Error frequency : 207 Fahrzeuggeschwindigkeit 2.75 km/h ASC passiv geschaltet ABS-Regelung passiv BLS betaetigt ASC-Regelung passiv oraz 67 Temporaere Einstreuung Error frequency : 207 Fahrzeuggeschwindigkeit 19.38 km/h ASC passiv geschaltet ABS-Regelung passiv BLS betaetigt ASC-Regelung passiv Niestety nie wiedziałem co znaczą te błedy to kupiłem nowy czujnik (ATE/Siemens) i go wymieniłem, problem dalej występuje przejechałem ok 15km brak jakichkolwiek błedów w INPA jakieś sugestie co może być przyczyną ? Edytowane 30 Maja 2013 przez zyto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loki530 Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 To ja też poproszę o namiar do tego gościa ze Świdnicy bo mam podobny problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Masz namiar kilka postów wyżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyto Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Panowie nik z Was nie ma pomysłu co może przyczyną mojego problemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loki530 Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Spoks niedoczytałem :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Panowie nik z Was nie ma pomysłu co może przyczyną mojego problemu ? podłącz Inpe, jedź jakiś dłuższy dystans i obserwuj czy któryś czujnik (szczególnie ten co pisałeś ) się nie gubi... bardzo duże prawdopodobieństwo że masz uszkodzoną piastę, niestety to dość częsty przypadek w e39 (jeśli takie auto masz bo nawet tego nie napisałeś lolol ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyto Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 podłącz Inpe, jedź jakiś dłuższy dystans i obserwuj czy któryś czujnik (szczególnie ten co pisałeś ) się nie gubi...bardzo duże prawdopodobieństwo że masz uszkodzoną piastę, niestety to dość częsty przypadek w e39 (jeśli takie auto masz bo nawet tego nie napisałeś lolol ) Myślałem że jak pisze w dziale o E39 to wszystko jasne Chodzi o E39 528i > 08.98r ABS niebieskie wtyczki, podłaczałem już pod INPE na odczyt Livdata niestety po przekroczeniu ok 10 km/h w mojej INPIE brakuje zakresu do tej prędkośći wydaje się być wszystko OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Myślałem że jak pisze w dziale o E39 to wszystko jasne jasne że jasne moje niedopatrzenie odczyty z czujników mają zakres tylko do 20km/h i tej prędkości nie możesz przekroczyć, jedź spokojnie na pierwszym biegu bez dodawania gazu, musisz bardzo dokładnie obserwować, wystarczy że któryś czujnik zgubi się na ułamek sekundy i to będzie powodowało problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyto Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Jutro spróbuje trochę pojezdzić tak jak mówisz, tyle że na mojej INPIE 5.0.1 zakres kończy się przy ok 10km/h ale na 1 tej predkości raczej nie przekrocze, próbuje własnie wgrać sobie INPA 9.0.7 ale coś mam problem z interfejsem (USB) :bag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi