lukax21 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Witam Podczas dzisiejszej rewizji auta na kanale zauważyłem że cała turbina od dołu jest zaolejona Tak samo jak rura dochodząca do chłodnicy intercoolera Nie ma żadnych zmian odnośnie braku mocy czy różnicy w pracy silnika . Rozumiem że turbina sie juz kończy ? Teraz co robic kupić turbine po regeneracji czy regenerować starą jakie to koszty i ewentualnie gdzie regenerować pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaro Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Najlepiej to zbieraj i kup nową. Fakt ze ja regenerowalem i jak narazie 40 tysi i hula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukax21 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Nowa to zawsze nowa ale 3500 robi cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 niestety kończy się turbinka, masz 2 opcje regeneracja albo kupno nowej. znalazłem takie cuś : Przy każdej wymianie turbosprężarki warto albo nawet powinno się stosować parę podstawowych zasad. - nowa lub zregenerowana turbosprężarka (regeneracja autoryzowana) - nowy elektrozawór sterujący turbosprężarką - nowa uszczelka przewodów olejowych - nowa uszczelka do rury wydechowej - nowa pasta uszczelniająca pomiędzy kolektor wydechowy/turbosprężarka - nowe szpilki i nowe nakrętki - nowy filtr powietrza + czyszczenie układu zasilania powietrzem - usunięcie wszystkich fabrycznych zaślepek, - Sprawdzić poprawność połączeń, skręceń, połączeń śrubowych itp W/w pkt zapewniają bezproblemowy start i późniejszą pracę turbosprężarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 kup nową jest za 2500zł i ciesz się przez długie lata bezawaryjnościa Turbosprężarka turbo turbina BMW E39 3.0 530d 330d (2877436290) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Znaczy sie co, wszystko bylo mokre czy raczej zaschniety olej? U mnie po tamtej stronie tez jest tlusto ale taki raczej zaschniety smar nawet na kolumnie kierowniczej. Maly spadek wydaje sie ze mam ale czekam na nowy zawor bo ten mam walniety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 najlepiej to zobacz w IC ile jest oleju.. jeśli szklanka to luzik ale jak zalany prawie cały to lepiej wymienić.... warto zobaczyć czy opaski nie są za luźno dokrecone i nie wywala ciśnienia tam .... a jak wiadomo zawsze troszke turbo puszcza oleju i jak opaska luźna to bedzie mokro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukax21 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 dokładnie nie patrzyłem tzn nie dotykałem palcami widziałem tylko że był olej natomiast przy intercoolerze było całkiem sporo oleju cała rura w miejscu opaski i cały dół chłodnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukax21 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 takk sie zastanawiam bo to zawsze 2500 zł a jeszcze terazk musze kupic 4 wachacze na tył tokże troszkę sie uzbiera a autkiem posmigam może max 1 rok bo przymierzam się do e 66 a jak bóg da to e 63 także nie wiem czy pchac kasę Ale drugiej strony musze miec auto które mi nie stanie po drodze nie mogę sobie na to pozwolić nie wiem co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavo71 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Ja np jestem zwolennikiem regeneracji lub kupowania uzywanej. Uzywana mozesz zawsze sprawdzic i masz gwaranacje rozruchową. Natomiast jesli chodzi o regeneracje uwierz mi ze sa naprawde bardzo dobre firmy gdzie wymienia Ci wszystko co potrzeba i bedzie chodzi jak nowa. Moze sie okazac ze wystarczy wymienic wszystkie uszczelninia na turbo na nowe i wyrnik zostawic stary i bedziesz mial to samo co ori. A jak chcesz maksymalnie tanio to moge Ci moja uzywana sprzedac z gwaranacja bo ja zmieniam na wieksze turbo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukax21 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zamieniasz na większe turbo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemal Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 A ja bym pojechał, na czyszczenie turbiny wymiane elektrozaworów i ogólny przegląd. Wszystko myją, uszczelniają węże, wymieniaja opaski, i informują w jakim stanie jest turbo. Ja u siebie za taką usługe u znajomka zapłaciłem 300 zł, turbo okazało sie w b.dobrym stanie i od tej pory nie widzę grama oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavo71 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Tak zmieniam na wieksze a skad to pytanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oibis Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 300zl to duzo. Wpadnij do mnie to ci to ogarne za 1/3 tej ceny i zobaczymy w jakim stanie jest turbina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oibis Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 A tak wogole to obudowe turbiny wypiaskowac wstawic nowy coras angielskiej dobrej firmy calosc z olejami itp itd wyjdzie ok 1600 i lepsze to niz regeneracja w jakims zakladzie gdzie montuja na chinczykach i sami skladaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 A tak wogole to obudowe turbiny wypiaskowac wstawic nowy coras angielskiej dobrej firmy calosc z olejami itp itd wyjdzie ok 1600 i lepsze to niz regeneracja w jakims zakladzie gdzie montuja na chinczykach i sami skladaja też jest opcja... kit do środka to jakieś 800zł a niby jakość jest bdb..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi