grzesiek2304 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 w e39 w kabinie są ukryte bezpieczniki, numery coś ok 114 itp... są od DDE, gniazda diag itp, ponoć gdzieś pod wykładziną, ale gdzie konkretnie mam ich szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Grzesiek,od DDE powinny być chyba tam gdzie komp,pod filtrem p.pyłkowym,są też za schowkiem,ale z tego co czytałem,są tam od wentylatora,może też i inne???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 tamte sprawdzone, w programach typu etech ipt pokazuje że jest jeszcze 6 bezpieczników w kabinie gdzieś po stronie kierowcy, ponoć pod wykładziną podłogową, ale nie wiem w którym miejscu konkretnie... auto nie odpala, nie mam komunikacji z DDE, EGS, ABS i poduchami, w gnieździe diagnostycznym nie ma napięcia na pinie od wykrywania zapłonu, wskazówka od temperatury silnika idzie na maxa bo brak sygnału z DDE i błąd w zegarach NO CAN MESSAGE... chciałbym sprawdzić te bezpieczniki zanim zaczne szukać dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 objaw uwalonego stera.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 tak, ale cztery na raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 słabo szukasz:lol:pod nogami pasażera,pod wykładziną,biały box Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 moje google chyba sie zacina hehe jutro pruje tapicere i szukam... kurcze coś mi świta że za dźwignią do otwierania klapy coś widziałem ale nie pamiętam czy to w e39... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 odpalaj disa i wgrywaj softa,dopiero to go uruchomi(z tym,że nie zawsze:|) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 nidyrydy... nie ma komunikacji ze sterownikami DME, EGS, ABS, SRS, reszta śmiga bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 uuu,grubszy temat,jak raz tak miałem czterysta mnie to kosztowało,naprawa stera,te stery co napisałeś idą po jednej linii,jeden uwalony może blokować komunikacje z resztą,pewnie z kombi też nie gada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 (edytowane) no właśnie że z kombi gada, tak jak piszesz te stery są na jednej lini, i jest to linia can bus, kombi jest głównym modułem, reszta podłączona równolegle... czy sama linia komunikacji ma bezpiecznik? dodam że DDE i EGS ma osobną linie TDX do diagnostyki dlatego stawiałbym na brak zasilania sterów, ale to sprawdze dopiero jutro, dzisiaj nie miałem nawet multimetru do sprawdzania Edytowane 27 Grudnia 2012 przez grzesiek2304 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 hm,łączy z kombi,ale do kombi nie dochodzą sygnały z reszty...no możliwe,że tak jak piszesz,a masz już możliwość zrobienia DDE na stole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 temat opanowany, tak jak myślałem to bezpiecznik narobił bałaganu. DDE na stole na razie tylko kablem, programator w bardzo bliskich planach, na razie zrobiłem dwa programatory do liczników a i zegary testuje na stole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 i gdzie był? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 nie zgadniesz... w schowku :bag: dzisiaj się okazało że właściciel jak grzebał to wyjął go i nie powiedział... :mad: a my z latarką patrzeli bo już ciemno było, poza bezpiecznikiem nie chciał jeszcze palić bo czujnik od P padł ale to wyłączyłem i pali bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi