Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

tamte sprawdzone, w programach typu etech ipt pokazuje że jest jeszcze 6 bezpieczników w kabinie gdzieś po stronie kierowcy, ponoć pod wykładziną podłogową, ale nie wiem w którym miejscu konkretnie...

auto nie odpala, nie mam komunikacji z DDE, EGS, ABS i poduchami, w gnieździe diagnostycznym nie ma napięcia na pinie od wykrywania zapłonu, wskazówka od temperatury silnika idzie na maxa bo brak sygnału z DDE i błąd w zegarach NO CAN MESSAGE... chciałbym sprawdzić te bezpieczniki zanim zaczne szukać dalej

uuu,grubszy temat,jak raz tak miałem czterysta mnie to kosztowało,naprawa stera,te stery co napisałeś idą po jednej linii,jeden uwalony może blokować komunikacje z resztą,pewnie z kombi też nie gada?

no właśnie że z kombi gada, tak jak piszesz te stery są na jednej lini, i jest to linia can bus, kombi jest głównym modułem, reszta podłączona równolegle...

czy sama linia komunikacji ma bezpiecznik?

dodam że DDE i EGS ma osobną linie TDX do diagnostyki

dlatego stawiałbym na brak zasilania sterów, ale to sprawdze dopiero jutro, dzisiaj nie miałem nawet multimetru do sprawdzania

Edytowane przez grzesiek2304

temat opanowany, tak jak myślałem to bezpiecznik narobił bałaganu.

DDE na stole na razie tylko kablem, programator w bardzo bliskich planach, na razie zrobiłem dwa programatory do liczników a i zegary testuje na stole

nie zgadniesz... w schowku :bag: dzisiaj się okazało że właściciel jak grzebał to wyjął go i nie powiedział... :mad: a my z latarką patrzeli bo już ciemno było, poza bezpiecznikiem nie chciał jeszcze palić bo czujnik od P padł ale to wyłączyłem i pali bez problemu