Georgii Opublikowano 7 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 (edytowane) Chciałem wiedzieć czemu taka różnica na wolnych obrotach w jednym cylindrze jest czy wtrysk siada czy może coś z cewką ? Czy ewentualnie prawidłowa wartość to wszystko na zero ? Drugie to co oznaczają takie wartości przy krokowym i obciążenie silnika ? Błędów w silniku brak. Edytowane 7 Września 2013 przez Georgii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mluki Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 na moje oko to jakaś dziwna inpa albo samo jej tłumaczenie na pl... powiedz mi gdzie masz czujnik ilości przepływu powietrza przez zawór wolnych obrotów? nie wiem jaki masz silnik ale w sumie jaki by nie był bo ja nie słyszałem o takim parametrze wracając do tematu. co CI się dzieje z silnikiem? trzęsie czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 (edytowane) po pierwsze-zrób lepiej jak potrafisz po drugie,w każdym m52 inpa pokazuje takie wartości,jest tu błąd w skalowaniu (tłumaczenie nie jest może rewelacyjne,ale zaproponuj ,jak przetłumaczyć prawidłowo ten zwrot air use of the idle control valve) Edytowane 8 Września 2013 przez dirty.73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mluki Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 o, to chyba Twoje tłumaczenie skoro się oburzasz a może chodzi o to że po lewej masz wartość żądana przepływki a po prawej faktyczną ile mierzy? nie wiem tego na 100, tak domniemuję bo przez zawór wolnych obrotów nie przelatuje tyle ile przepływka zmierzy. w każdym razie to nie jest przyczyną problemu kolegi który założył ten wątek :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Tłumaczenie może i fakt niezbyt profesjonalne, ale inaczej się nie da. Dla Angola to rzecz zrozumiała, dla nas troszkę na domysł. Georgii, a co Ci dzieje się z silnikiempytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 o, to chyba Twoje tłumaczenie skoro się oburzasz a może chodzi o to że po lewej masz wartość żądana przepływki a po prawej faktyczną ile mierzy? nie wiem tego na 100, tak domniemuję bo przez zawór wolnych obrotów nie przelatuje tyle ile przepływka zmierzy. w każdym razie to nie jest przyczyną problemu kolegi który założył ten wątek :] tak jak mówiłem,tu nie ma żadnego problemu,w każdym m52 inpa tak pokazuje te dwie wartości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 9 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2013 W sumie ale czasem zafalują obroty jakoś tak. Chodzi mi o wtryski bo dziwnie ze jeden ma wartość na jałowych 1000 inny 200 a reszta na 0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi