Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałem wiedzieć czemu taka różnica na wolnych obrotach w jednym cylindrze jest czy wtrysk siada czy może coś z cewką ?

Czy ewentualnie prawidłowa wartość to wszystko na zero ?

Drugie to co oznaczają takie wartości przy krokowym i obciążenie silnika ?

Błędów w silniku brak.

Edytowane przez Georgii

na moje oko to jakaś dziwna inpa albo samo jej tłumaczenie na pl... powiedz mi gdzie masz czujnik ilości przepływu powietrza przez zawór wolnych obrotów? nie wiem jaki masz silnik ale w sumie jaki by nie był bo ja nie słyszałem o takim parametrze

wracając do tematu. co CI się dzieje z silnikiem? trzęsie czy co?

po pierwsze-zrób lepiej jak potrafisz

po drugie,w każdym m52 inpa pokazuje takie wartości,jest tu błąd w skalowaniu

(tłumaczenie nie jest może rewelacyjne,ale zaproponuj ,jak przetłumaczyć prawidłowo ten zwrot

air use of the idle control valve)

Edytowane przez dirty.73

o, to chyba Twoje tłumaczenie skoro się oburzasz :P

a może chodzi o to że po lewej masz wartość żądana przepływki a po prawej faktyczną ile mierzy? nie wiem tego na 100, tak domniemuję bo przez zawór wolnych obrotów nie przelatuje tyle ile przepływka zmierzy. w każdym razie to nie jest przyczyną problemu kolegi który założył ten wątek :]

o, to chyba Twoje tłumaczenie skoro się oburzasz :P

a może chodzi o to że po lewej masz wartość żądana przepływki a po prawej faktyczną ile mierzy? nie wiem tego na 100, tak domniemuję bo przez zawór wolnych obrotów nie przelatuje tyle ile przepływka zmierzy. w każdym razie to nie jest przyczyną problemu kolegi który założył ten wątek :]

tak jak mówiłem,tu nie ma żadnego problemu,w każdym m52 inpa tak pokazuje te dwie wartości