Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie.

Jak juz pisałem wcześniej stacyjka poskładana, ale auto nie chce zapalić kręci, kręci i nie chce zaskoczyc. Po podłączeniu pod komputer wyskakuje bład przekaźnika grzania świec, przekaźnik po wymontowaniu okazuje się byc w jak najlepszym porządku wygląda jak nowy i działa. Macie jakies pomysły co może być przyczyną nie palenia? Świece? komputer nie pokazuje żadnych błędów innych. Kontrolka od grzania świec zachowuje się normalnie czyli po przekręceniu kluczyka się zapala i gaśnie po paru sekundach ( nie mryga - chyba że wyciągne przekaźnik - wtedy zaczyna mrygać)

więc teraz trzeba wykręcić świece. niestety do najlepszej pracy nie można tego zaliczyć ,gdyż świece lubią się ukręcić!!!!trzeba bardzo uważać przy wykręcaniu bo potem może być problem!!!a przecież niewiadomo kiedy były wykręcone!!!!ale ciekawi mnie jedna rzecz a mianowicie przed zesraniem się stacyjki wszystko było w normie>???!! więc może gdzieś na kostce nie styka i pompa nie podaje!!!???bo świece wszystkie na raz to wątpie!!!

może to głupio zabrzmi:) ale

1.może zalałeś benzyne zamiast ropy??

2.zawalony filtr paliwowy

3.nieszczelność ukł paliwowego co skutkuje zapowietrzeniem się ukł paliwowego

4.lub poprostu nie masz ropy w baku:)(kumpel kiedyś starą e34 2.4td naciągał się przez dwa dni a co się okazało że faktycznie nie ma ropy!!!:)

5.świece żarowe

6.albo pompa siadła:(

:)

ad1. jest ropa na bank

ad2. filtr paliwa ma 6 tys km

ad3. mam wyciek oleju ale układ paliw. jest raczej szczelny nigdzie nic nie leci pompa jest sucha, w wężykach nie ma bąbelków powietrza

ad4. w baku jest 50 litrów lałem do pełna i zrobiłem 300km

no ze na zimnym nie odpali a na ciepłym owszem!! ostatnio miałem problem u siebie też mam e39 ale 528i i po trasie do łodzi zgasiłem auto !! a jeżdżę na podtlenku lpg:) i przy próbie odpalenia auto nie dawało oznak na benzynie a na gazie ok!! zajechałem do domu i otwarłem zbiornik paliwowy za siedzeniem pasażera pod kanapą z tyłu!! i okazało sie że kabelek od pompy w baku się odł !!porostu lut pęk:) tak że ******ła!! zaczął bym właśnie sprawdzanie od takich pierdółek:)

niech się wypowiedzą użytkownicy diesli :)ale wydaje mi się że powinien zapalić!:) złapie zapłon na cyl i reszta leci:)przecież nie ma -20:) wymień najlepiej wszystkie ale wiadomo koszta jedna ok 30zł. narazie wymień te 2. ale zobacz jeszcze czy prąd dochodzi po przekręceniu kluczyka na przewód zasilający od świec:)