t_king Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Witam ponownie. Jak juz pisałem wcześniej stacyjka poskładana, ale auto nie chce zapalić kręci, kręci i nie chce zaskoczyc. Po podłączeniu pod komputer wyskakuje bład przekaźnika grzania świec, przekaźnik po wymontowaniu okazuje się byc w jak najlepszym porządku wygląda jak nowy i działa. Macie jakies pomysły co może być przyczyną nie palenia? Świece? komputer nie pokazuje żadnych błędów innych. Kontrolka od grzania świec zachowuje się normalnie czyli po przekręceniu kluczyka się zapala i gaśnie po paru sekundach ( nie mryga - chyba że wyciągne przekaźnik - wtedy zaczyna mrygać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 podłącz świece na krótko do + i spróbuj odpalić!! być może coś nie styka!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t_king Opublikowano 27 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 Kurcze tylko dostać się do świec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 27 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 wystarczy podpiąć + do jednej a prąd do reszty popłynie!!! potrzymaj z 20 sek i odpal:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t_king Opublikowano 27 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2011 ok dzieki sprobuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t_king Opublikowano 28 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Niestety grzanie świec na krótko z plusa nie dało rezultatu. Obstawialibyście świece do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 a przy połączaniu czuć było że +styka dobrze?? tzn czy zaiskrzyło?? bo przy podłączeniu coś powinno zaiskrzyć tak jak na kable byś odpalał a i trzeba to grubym kablem zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t_king Opublikowano 28 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 tak iskrzyło i podłączałem to grubym kablem rozruchowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 więc teraz trzeba wykręcić świece. niestety do najlepszej pracy nie można tego zaliczyć ,gdyż świece lubią się ukręcić!!!!trzeba bardzo uważać przy wykręcaniu bo potem może być problem!!!a przecież niewiadomo kiedy były wykręcone!!!!ale ciekawi mnie jedna rzecz a mianowicie przed zesraniem się stacyjki wszystko było w normie>???!! więc może gdzieś na kostce nie styka i pompa nie podaje!!!???bo świece wszystkie na raz to wątpie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t_king Opublikowano 28 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 no właśnie tego się boje. Czytałem gdzieś że najlepiej na ciepłym silniku wykręcać ale u mnie nie ma szansy że będzie ciepły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t_king Opublikowano 28 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 przed zesraniem sie stacyjki nie mogłem go odpalić dokłądnie tak jak teraz, w trakcie pprób odpalenia zablokowała się stacyjka. Dzień wcześniej auto normalnie jeździło postawiłem je na noc pod domem i rano zagadka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 może to głupio zabrzmi:) ale 1.może zalałeś benzyne zamiast ropy?? 2.zawalony filtr paliwowy 3.nieszczelność ukł paliwowego co skutkuje zapowietrzeniem się ukł paliwowego 4.lub poprostu nie masz ropy w baku:)(kumpel kiedyś starą e34 2.4td naciągał się przez dwa dni a co się okazało że faktycznie nie ma ropy!!! 5.świece żarowe 6.albo pompa siadła:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t_king Opublikowano 28 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 ad1. jest ropa na bank ad2. filtr paliwa ma 6 tys km ad3. mam wyciek oleju ale układ paliw. jest raczej szczelny nigdzie nic nie leci pompa jest sucha, w wężykach nie ma bąbelków powietrza ad4. w baku jest 50 litrów lałem do pełna i zrobiłem 300km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 poluzuj śrubę od wtrysku np pierwszego i pokręć rozrusznikiem .] jak poleci ropa pod ciśnieniem to może być wina świec!.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t_king Opublikowano 28 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Dyziu pompa wtryskowa czy któraś w baku? bo już nawet myślałem że jak w baku nie działą to wtryskowa siorbie powietrze z baku ale jak mam 50 litrów to bez sensu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t_king Opublikowano 28 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 czyli ide ściągnąc kolektor tak czy siak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 ta w baku podaje na rozruch a potem się odłącza jak silnik już pracuje!!! w czasie pracy silnika pompa wtryskowa sobie ciągnie rope z baku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t_king Opublikowano 28 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Jeśli ta z baku by nie podawała na rozruch to objaw mółby być taki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 no ze na zimnym nie odpali a na ciepłym owszem!! ostatnio miałem problem u siebie też mam e39 ale 528i i po trasie do łodzi zgasiłem auto !! a jeżdżę na podtlenku lpg:) i przy próbie odpalenia auto nie dawało oznak na benzynie a na gazie ok!! zajechałem do domu i otwarłem zbiornik paliwowy za siedzeniem pasażera pod kanapą z tyłu!! i okazało sie że kabelek od pompy w baku się odł !!porostu lut pęk:) tak że ******ła!! zaczął bym właśnie sprawdzanie od takich pierdółek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t_king Opublikowano 28 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 dobra ide grzebać ściągne kolektro i sprawdze ten wtrysk, ale najpierw zerkne pod kanapą jak mówisz tylko czy ja w dieslu też tam mam czy gdzie indziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DF81&mospid=47543&btnr=16_0325&hg=16&fg=05 z rysunku wynika że tak!! najlepiej na krótko spiąć pompe na kable pod aku.i wtedy będziesz wiedział Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t_king Opublikowano 28 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Ok dzięki ide kombinować i dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t_king Opublikowano 28 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 no to tak. do wtrysków paliwo dociera, świece wyszły ładnie, 2 nie grzeją pozostałe 4 grzeja elegancko, ale nawet na tych 4 powinna zapalić przecież nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 28 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 niech się wypowiedzą użytkownicy diesli :)ale wydaje mi się że powinien zapalić! złapie zapłon na cyl i reszta leci:)przecież nie ma -20:) wymień najlepiej wszystkie ale wiadomo koszta jedna ok 30zł. narazie wymień te 2. ale zobacz jeszcze czy prąd dochodzi po przekręceniu kluczyka na przewód zasilający od świec:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t_king Opublikowano 28 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Prąd miałem sprawdzić ale padł mi akumulator po tych wczorajszych wieczornych próbach odpalania i się ładuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi