Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Problem dotyczy auta BMW e39 525tds z 1997r.Wysiadł całkiem akumulator ze starości przy próbie odpalenia silnika kontrolki zgasły więc odpaliłem auto za pomocą elektrycznego startera auto zapaliło ale powstał problem z ekranem do TV i Navi jest to prawdopodobnie MK1 wcześniej wszystko działało poprawnie to znaczy przed odpaleniem za pomocą startera.Radio i TV gra ale nic nie widać (czarny ekran) jaka może być tego przyczyna może tuner a może soft się rozsypał zdejmowanie klemy nic nie daje,komendy na wyświetlaczu po włosku (sprowadzona z włoch) bespieczniki OK.

poz.aro

• 5 tygodni później...
Witam

Problem dotyczy auta BMW e39 525tds z 1997r.Wysiadł całkiem akumulator ze starości przy próbie odpalenia silnika kontrolki zgasły więc odpaliłem auto za pomocą elektrycznego startera auto zapaliło ale powstał problem z ekranem do TV i Navi jest to prawdopodobnie MK1 wcześniej wszystko działało poprawnie to znaczy przed odpaleniem za pomocą startera.Radio i TV gra ale nic nie widać (czarny ekran) jaka może być tego przyczyna może tuner a może soft się rozsypał zdejmowanie klemy nic nie daje,komendy na wyświetlaczu po włosku (sprowadzona z włoch) bespieczniki OK.

poz.aro

A więc ekran wymieniony w starym uwalona elektronika jakieś układy scalone popalone,facet od elektroniki stwierdził powód za dużo prądu poszło na instalacje wielkie szczęście że nie popaliło nic więcej.Uwaga na przyszłość ostrożnie z odpalaniem za pomocą tzw.starterów.

poz.aro

To prawda, teraz to będe pamiętał, nigdy nie zastanawiałem się nad tym głównie człowiek myśli aby disel zapalił.

Aby nie zakładać nowego tematu mam jeszcze jedno pytanie chodzi o ten nowy ekran który mam obecnie ten ekran pochodzi od bmw alpina 98rok,ekran działa ale jest tak że jak na dworze jest pochmurno to ekran się ściemnia a jak słonecznie to rozjaśnia wcześnie tego na poprzednim ekranie nie było, zauważyłem że w środku obok wewnętrznej obudowy ekranu są jakieś diody chyba 4 szt. Do samego ekranu idą dwie wiązki kabli i taśma w poprzednim szła jedna wiązka i ataśma.

poz.aro

• 2 tygodnie później...