lukax21 Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Witam Ostatnio na rondzie przed domem troszkę przycisnąłem i delikatnie wszedłem bokiem (delikatny drift wokół ronda ) potem odbiłem szybko skręcając kierownice w prawo, a tu nagle pompa od wspomagania zaczęła mocno "jęczeć" Tak jakby nie było oleju w układzie zgasiłem silnik *Zapaliłem auto, i po jakimś czasie się troszkę uspokoiło ale dopiero po przejechaniu jakiś 30 km ustąpiło zupełnie, tak się teraz zastanawiam dlaczego tak się stało, co o tym myślicie ? pozdrawiam* * Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Po pierwsze, sprawdź stan oleju, po drugie, kiedy go wymieniałeś? Olej jak w silniku zużywa się, przy energicznym skręcie pompa mogła zassać jakiś syf z układu. Jes zbiorniczku masz błoto lub rdzawy kolor to czas na wymianę.Olej to Mobil ATF 220.happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Sorki za błąd, ......jeśli z zbiorniczku....:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 mi ostatnio też zawyło!! podjechałem do sklepu i oliwe kupiłem. dolałem i po sprawie.. jeśli to nie pomoże to pompa może siadać ale to w najgorszym wypadku!!lolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasior Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 To samo muszę sprawdzić w vw polo mojej dziewczyny tylko u niej tak się dzieje jak u lukax i mocno się zahamuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Olej to Mobil ATF 220 lepiej sprawdź na zbiorniczku czy nie ma zielonej naklejki CHF11S jak dobrze pamiętam. Taki olej jest prawidłowy. Jak wlałem ATF'a i musiałem przepłukać cały układ, kupiłem prawidłowy i zalałem od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bultan Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Podobnie jak u mnie tylko że kiera zaczęła ciężej chodzić,podjechałem do mojego magika i olej był już zużyty.Po wymianie jak ręką odjął.koszt 50 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 E34 Patryk, nie wiem jak u Ciebie. Ja miałem 5 aut tej marki, obecna to już szósta i nie spotkałem się z takim olejem, ale nie twierdzę, że takiego nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi