Dyziu Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 witojcie drodzy parafianie:) pacjent to m52b28!! 1997r.. dzis wziąłem sie za wymiane mojego termostatu oczywiście wahler według vinu kupiłem na 92st C!!! miałem 88st C ale żadko kiedy osiagał taką temp!!! wahała się w trasie (energiczna jazda) ok 83st C!! więc wymieniłem go i po złożeniu wszystkiego do kupy nie działa wisko!! jak sie zagrzeje to chodzi luźniej niż na zimnym!!! przy wisku nic nie grzebałem a napewno chodziło bo słyszałem je ostatnio na parkingu w pasażu gr!!! przy wymianie odkręciłem tylko łopatki a sprzęgło zostawiłem!!! możliwe że coś mogłem spie_r..lić:???lolol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekBMW3C Opublikowano 24 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2011 Witam kolego jeżeli wisko się nie włącza przy temperaturze 3/4 na zegarze to niestety zmarło.Nie naprawialne trzeba kupić nowe.Jeżeli wiska nie odkręcałeś to tak się złożyło.Wisko po odkręceniu musi pozostać w pozycji pionowej nie wolno kłaść na płasko gdyż może ulec uszkodzeniu już raz tak sobie załatwiłem w fordzie sierra 2.9.Termostat nie ma związku z wisco.Wisko działa pod wpływem temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 a temperature trzyma dobrą?to po co ma się załączać?ja stawiam,że jest dobre,u siebie to nawet nie wiem czy się kiedyś włączyło,albo tak cicho chodzi,albo nie miało potrzeby,Jacek,piszesz,że ma się włączyć przy 3/4 na zegarze?mi nigdy połowy nie przekroczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Nie załącza się bo .... termostat zaczął działać prawidłowo a po drugie jest zimno na dworze Jak wskazówka jest w pionie czym się martwisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 25 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 hmm temp dochodzi do 105 i wisko się nie włącza a... dalej jeszcze nie patrzałem ale nigdy mi nie wyszła wskazówka za połowe!!:lol::4: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 26 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 wczoraj zrobiłem test stanąłem po przejażdżce pod domem i obroty trzymałem w miejscu na2000tyś.. i obserwowałem temp.. doszło do 107st c i zaczęła szybko spadać!! wisko się nie spięło bo nie słyszałem(ale musiało coś chodzić bo zeszła temp!! ) dodam że temp zwenętrzna była 4stC już sam niewiem chyba jestem przewrażliwiony jakiś:lol:lolol co o tym myślicie?? a dodam że wskazówka stoi pionowo!!! a jak cisnąłem w mieście to temp dochodziła do 100st!!! stojąc na wolnych trzymała się dokładnie na 92st!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 26 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2011 co o tym myślicie?? że jesteś przewrażliwiony:lol:,ale też to mam,żebyś ty wiedział,ile wymieniłem niepotrzebnie częścilolol,bo coś mi się wydawało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sagui Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Jesteś przewrażliwiony :-P Jeśli wskazówka w pionie i temp. trrzyma dobrą to to po co ma się załączać? Jeśli naprawdę się zepsuło to, wydaje mi się, że dowiesz się jak się zrobi ciepło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2011 A u mnie wisko chodzi cały czas...coś mam nie tak w e39 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyziu Opublikowano 30 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 A u mnie wisko chodzi cały czas...coś mam nie tak w e39 ? ale zatrzymasz je na wolnych obrotach na zimnym silniku?? tzn weź zwiń gazete (np auto giełde) i spróbuj zatrzymać wiatrak... tylko nie wsadzaj bezpośrednio w łopatki tylko pod kontem naciskając na nie z boku.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Dyziu ja mam tak zrobić na wolnych obrotach zatrzymać ? tak sprawdzę czy jest sprawne ? i jeszcze mam taki problem nie mogę wymienić wężyka gumowego od prawego hamulca z przodu odkręcić się nie da i muszę wymienić również rurkę metalową czy ktoś wie jaką ma długość metalowy przewód w e39 co idzie z pod maski do hamulca prawego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 30 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2011 Mam trick. Znajdź na alle taki żeby na pewno pasował z opisu modelem i najlepiej numerem, zadzwoń do gościa i poproś żeby zmierzył dokładnie bo wydaje Ci się że u Ciebie jest coś kombinowane Rozumiem że chcesz kupić prostą i giąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Nic nie kombinowane zapiekł się wąż gumowy i jak go się odkręci to urwie się wąż metalowy...Chce kupić miedziany zamiennik nawet na cały przód i podłączyć sprzedają tylko proste i trzeba wygiąć sobie tak jak stary szedł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beaver79 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 no rozumiem, ale powiedz tak sprzedawcy, to Ci zmierzy używkę a jak będziesz kupował na metry to Ci nie dopasują po modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Beaver tzn mogę kupić np 2sztuki metrowe i sobie przyciąć ? i tam końcówek nie trzeba potem jakoś przerabiać itp. ??? one się same uszczelniają potem ? ja nie moge starego wypruć bo muszę jeździć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 który to przewód,nr.9? https://www.bmwautoparts.pl/pl/katalog/czesci/34_1511/gt01266/0/0/0/0/0/przewd-hamulcowy-przedni-asc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Siemka Dirty zgadza się to ten masz jego wymiar ? do prawego koła jeśli masz także bym poprosił a tamta awaria co auto z dnia na dzień nie chciało zapalić to był urwany przewód od sondy jednej i po przeparkowaniu auta dosłownie 50metrów zalało zimne świece i już nie odpalił.Sonda zlutowana zaizolowana świece nowe bosch i auto śmiga Podaj wymiary przewodów jak masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Georgii,zerknij jeszcze raz na rysunek z linku,na dole masz opisy z wymiarami8) a najlepiej podaj 7 ost znaków vin,to sprawdzimy dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Widzę wymiary a czy takie same są do sedana z roku 97 ? jak w opisie touring to jedno i to samo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dirty.73 Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 daj swój vin,to sprawdzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2011 Nie mam akurat dowodu pod ręką.Ale to raczej to co podałeś.No nic piwka nie dajecie to zbieram się i śmigam na wódkę.Udanej zabawy życzę i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi