Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdziłem tak jak grzesiek2304 mówił i lewy tylny czujnik czyli ten co był wymieniany co jakiś czas powiedzy 3-9 sek wskazuje przez ułamek sekundy inną wartość niż pozostałe. I teraz pytanie co może byc tego przyczyną:

1. Czujnik nie jest przykręcony tak jak fabryka to wymisliła, niby wszedł dobrze ale bez orgilanego wejścia na śróbę cięzko to stwierdzić - co wymagało by wymiany chyba zwrotnicy(to chyba w niej jest wejście na czujnik - jeśli się myle to proszę poprawcie mnie)

2. Podczas wyciągania starego czujnika uszkodzony został pierścien magnetyczny(koronka), aczkolwiek wiertło nie doszlo do konca a resztę udało sie wydłubać i wydmuchać sprężarką pozostałości i w tym wypadku co należy wymienić, piaste z lożyskiem czy samo łozysko?

• 2 tygodnie później...

I do problemu z ABS/ASC dołaczył następny a mianowici silnik przełącza sie w tryb awaryjny nawet przy wyciągnietej wytczce od sterownika ABS/ASC :cry: Jutro wymieniam piaste mam nadzieje że to rozwiąże oba moje problemy bo jazda do 2 tys/obr do przyjemnej nie należy.

I do problemu z ABS/ASC dołaczył następny a mianowici silnik przełącza sie w tryb awaryjny nawet przy wyciągnietej wytczce od sterownika ABS/ASC Jutro wymieniam piaste mam nadzieje że to rozwiąże oba moje problemy bo jazda do 2 tys/obr do przyjemnej nie należy.

Kolego, a przypadkiem na kompie nie wywala Ci błędu od przepustnicy powietrza. Wiem, ktoś powie, co ma piernik do wiatraka, a jednak.

to akurat normalne zachowanie, przechodzi w tryb awaryjny z powodu braku komunikacji z ASC

No nie jestem do końca o tym przekonany bo jak miałem uwalony sterownik od ABS to go zdeonotowałem i wysłałem do naprawy przez tydzien jezdiłem na odpiętej wtyczce i zadnych problemów nie było poza oczywiścic brakiem ABS/ASC.

Wracając do tematu przyczyną moich problemów z ABS/ASC był uszkodzony podczas demontazu czujnika pierścień magnetyczyn, przy wymianie trochę pracy jest na ale ważne że już działa.

Problem z trybem awaryjnym dalej aktualny ale to już temat na inny wątek

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...