grzesiek2304 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 sprawdź i daj znać na forum jest bodajże wersja 5.0.6 od Dirta i jest bez zarzutu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyto Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Sprawdziłem tak jak grzesiek2304 mówił i lewy tylny czujnik czyli ten co był wymieniany co jakiś czas powiedzy 3-9 sek wskazuje przez ułamek sekundy inną wartość niż pozostałe. I teraz pytanie co może byc tego przyczyną: 1. Czujnik nie jest przykręcony tak jak fabryka to wymisliła, niby wszedł dobrze ale bez orgilanego wejścia na śróbę cięzko to stwierdzić - co wymagało by wymiany chyba zwrotnicy(to chyba w niej jest wejście na czujnik - jeśli się myle to proszę poprawcie mnie) 2. Podczas wyciągania starego czujnika uszkodzony został pierścien magnetyczny(koronka), aczkolwiek wiertło nie doszlo do konca a resztę udało sie wydłubać i wydmuchać sprężarką pozostałości i w tym wypadku co należy wymienić, piaste z lożyskiem czy samo łozysko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Koronka jeśli jest uszkodzona to trzeba wymienić i z tego co mi wiadomo jest jednym elementem z piastą i łożyskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyto Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 Koronka jeśli jest uszkodzona to trzeba wymienić i z tego co mi wiadomo jest jednym elementem z piastą i łożyskiem. To właśnie jest jedna z możliwości dlatego pytam się co Waszym zdaniem jest bardziej pradopodobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 2 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2013 dla pewności podmień czujniki lewy z prawym i sprawdź jeszcze raz, ale jak sam pisałeś że uszkodziłeś koronke to już paczej piasta do wymiany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyto Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 I do problemu z ABS/ASC dołaczył następny a mianowici silnik przełącza sie w tryb awaryjny nawet przy wyciągnietej wytczce od sterownika ABS/ASC :cry: Jutro wymieniam piaste mam nadzieje że to rozwiąże oba moje problemy bo jazda do 2 tys/obr do przyjemnej nie należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgii Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Po wymianie polecam najpierw skasować błędy a potem jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 I do problemu z ABS/ASC dołaczył następny a mianowici silnik przełącza sie w tryb awaryjny nawet przy wyciągnietej wytczce od sterownika ABS/ASC Jutro wymieniam piaste mam nadzieje że to rozwiąże oba moje problemy bo jazda do 2 tys/obr do przyjemnej nie należy. Kolego, a przypadkiem na kompie nie wywala Ci błędu od przepustnicy powietrza. Wiem, ktoś powie, co ma piernik do wiatraka, a jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek2304 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 mianowici silnik przełącza sie w tryb awaryjny nawet przy wyciągnietej wytczce od sterownika to akurat normalne zachowanie, przechodzi w tryb awaryjny z powodu braku komunikacji z ASC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyto Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 to akurat normalne zachowanie, przechodzi w tryb awaryjny z powodu braku komunikacji z ASC No nie jestem do końca o tym przekonany bo jak miałem uwalony sterownik od ABS to go zdeonotowałem i wysłałem do naprawy przez tydzien jezdiłem na odpiętej wtyczce i zadnych problemów nie było poza oczywiścic brakiem ABS/ASC. Wracając do tematu przyczyną moich problemów z ABS/ASC był uszkodzony podczas demontazu czujnika pierścień magnetyczyn, przy wymianie trochę pracy jest na ale ważne że już działa. Problem z trybem awaryjnym dalej aktualny ale to już temat na inny wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loki530 Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 Na 99% Sterownik ..u mnie tak było komp pokazywał że czujnik a okazało się że sterownik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyto Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Wracając do tematu może przyda się innym, sam sterownik ABS/ASC nie ma nic współnego z przełączaniem się auta w tryb awaryjny u mnie winny był komputer główny co wiązało się z jego wymianą EWS-u i pestki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi